Un nou fenomen numit Întunecarea Globală

intunecarea globala
Foto făcută de MODIS la bordul satelitului NASA, Aqua.

Întunecarea globală, în engleza “Global Dimming”, este un termen mai puțin cunoscut decât încălzirea globală, dar asta nu înseamnă că este mai puțin periculos. Fenomenul este creat de reducerea graduală a cantității de lumină care ajunge la suprafața Pământului, observată de-a lungul câtorva decade, de când au început măsurătorile sistematice în anii “50.

Se crede că se datorează creșterii numărului de particule poluante (fum, praf etc) eliberate în atmosferă prin activități umane. Efectul variază de la o locație la alta, dar global cantitatea de lumină care atinge suprafața Pământului a scăzut cu 4% intre 1960 și 1990. Întunecarea globală creează un efect de răcire asupra Pământului care ar fi putut masca parțial efectul de seră și al încălzirii globale. Acest lucru îl face deosebit de periculos.

Aceasta arată că am subestimat puternic viteza cu care schimbă clima noastră. În inima sa este un fenomen nou. Unul care, până de curând, oamenii de știință au refuzat să creadă că există. În mod alarmant, diminuarea continuă și astăzi, iar Asia, care este locuită de jumătate din populația lumii, este în prezent amenințată.Potirul Alchimic

ALĂTURĂ-TE CĂLĂTORIEI MAGICE
Primește noutăți pe e-mail
Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.
Alătură-te grupului de Telegram unde poți primi toate notificările alături de mesaje de ghidare sau inspirație.

Interesat de Explorarea Sinelui ? Descoperă Citirile Tarot…

  • Stilul meu de a citi Folosesc Tarot-ul ca un instrument de claritate, predicție și îndrumare, iar în tot ceea ce fac rolul meu este de mesager. Stilul meu este liric, intuitiv, și este un mix între consiliere pentru dezvoltare personală și o experiență mistică, în funcție și de subiectul citirii. Stilul meu de a citi Tarot combină utilizarea înțelepciunii ce vine din Tarot, Numerologie, Qabalah, [...]
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 314 Articole
Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez descoperirea autenticității sinelui prin conectare corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.