Documentar : "Furculițe în loc de cuțite"

Forks Over Knives, 2011

Ce se întâmplă cu sănătatea noastră în ziua de azi ? În ciuda tehnologiei medicale avansate suntem din ce în ce mai bolnavi.

Doi din fiecare trei dintre noi sunt supraponderali. Cazurile de diabet zaharat explodează, în special în rândul populației noastre tinere. Aproximativ jumătate dintre noi iau cel puțin un medicament baza de prescripție medicală. Operațiile medicale majore au devenit rutină, ajutând pentru a conduce costurile de îngrijire a sănătății la niveluri astronomice. Boli de inimă, cancer și accident vascular cerebral sunt trei cauze principale de moarte, chiar dacă miliarde sunt cheltuite în fiecare an pentru a "lupta" contra acestor afecțiuni. Milioane suferă de o serie de alte boli degenerative.

“Industria cărnii a contribuit la moartea mai multor americani, decât toate războaiele acestui secol, toate dezastrele naturale şi accidentele de automobil, combinate. Dacă grătarul de vită este ideea voastră de ‘hrană adevărată pentru oameni adevărați’, atunci vă doresc să locuiţi în apropierea unui spital cu adevărat bun.”

Forks Over Knives este film foarte interesant despre alimentația din ziua de azi. Este inspirat din cartea Studiul China de T. Campbell. Este un film american ce pledează pentru o dieta cu conținut scăzut de grăsime, alimente integrale, bogată în plante, ca o modalitate de a evita sau de a inversa mai multe boli cronice. Filmul recomandă o alimentație bazată pe alimente integrale și vegetale, fără alimente și uleiuri excesiv procesate.

Ideea de produse alimentare utilizate ca și ca medicament este pusă la încercare. De-a lungul filmului, veți urmări pacienți reali care au afecțiuni cronice, de la boli de inimă la diabet. Doctorii îi învață pe acești pacienți cum să adopte un stil de alimentație bazat pe alimente integrale și pe vegetale, ca abordarea primară pentru tratarea afecțiunilor în timp ce provocările și triumfurile călătoriile lor sunt revelate.

Realizatorii filmului călătoresc cu doctorii Campbell și Esselstyn pe căile lor separate, dar similare, din fermele lor din copilărie unde produceau "hrana perfectă a naturii"; în China și Cleveland, unde au explorat idei care au provocat gândirea tradițională și au zdruncinat propriile lor convingeri de bază.

Dr. Campbell, un om de știință în domeniul nutriției, de la Universitatea Cornell, a fost preocupat de la sfârșitul anilor 1960, cu producerea de proteine de origine animală "de înaltă calitate", pentru a satisface nevoile zonelor sărace și subnutrite ale lumii a treia. În timp ce lucra în Filipine, el a făcut o descoperire ce i-a schimbat cursul vieții: copii din familii bogate ale țării, care consumau cantități relativ mari de alimente din surse animale, aveau un risc mai mare de a face cancer la ficat. Dr. Esselstyn, un chirurg de top și șef al Breast Cancer Task Force la renumitul Cleveland Clinic, a constatat că multe dintre bolile tratate în mod curent erau practic necunoscute în unele părți ale lumii, unde produsele alimentare pe bază de animale erau consumate foarte rar, în cantități mici.

Pentru a viziona filmul întreg puteți accesa site-ul oficial și descărca filmul sau cumpăra dvd-ul.

Trailer Oficial

 Potirul Alchimic

ALĂTURĂ-TE CĂLĂTORIEI MAGICE
Primește noutăți pe e-mail
Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.
Alătură-te grupului de Telegram unde poți primi toate notificările alături de mesaje de ghidare sau inspirație.

Interesat de Explorarea Sinelui ? Descoperă Citirile Tarot…

  • Stilul meu de a citi Folosesc Tarot-ul ca un instrument de claritate, predicție și îndrumare, iar în tot ceea ce fac rolul meu este de mesager. Stilul meu este liric, intuitiv, și este un mix între consiliere pentru dezvoltare personală și o experiență mistică, în funcție și de subiectul citirii. Stilul meu de a citi Tarot combină utilizarea înțelepciunii ce vine din Tarot, Numerologie, Qabalah, [...]
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 312 Articole
Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez descoperirea autenticității sinelui prin conectare corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.