remedii naturale pentru sanatatea dintilor
Info Sănătate

Remedii naturale pentru sănătatea dinților

Toți ne dorim să avem dinții albi și sănătoși, dar cum să facem acest lucru ? În primul rând aflăm care sunt cauzele care afectează calitatea țesutului dentar și apoi căutam soluții naturale. Cariile, și petele care apar pe dinți, sunt produse de un dezechilibru acido-bazic, în regiunea bucala, și/sau o dezvoltare sau funcționare anormală [...]
cosmetice naturale
Info Sănătate

Producatori cosmetice din ingrediente naturale

Încă un lucru foarte important de schimbat când dorim sa avem o viata mai aproape de natura, este sa înlocuim cosmeticele pline de substanțe chimicale dăunătoare cu cosmetice preparate manual, de producători locali,  din elemente cat mai naturale precum uleiuri și unturi naturale, esențe naturale. Aceste cosmetice au alt fel de impact asupra corpului tău, [...]
Lactate Beneficii, contra-indicatii
Info Sănătate

Laptele și produsele lactate - scop, beneficii și contra-indicații

Se spun atâtea despre lapte, se fac atâtea cercetări și experimente despre cât de bun este sau cât de rău este, DAR puțini se uită la lucrurile simple. Întotdeauna natura ne va arăta adevărul, ea nu minte și nu înșală, doar mintea omului încearcă să găsească motive pentru a-și justifica comportamentul într-un fel sau altul. [...]
combinatii alimentare
Info Sănătate

Digestie grea ? Balonare ? Află cum să combini corect alimentele

Intr-o lume ideala, in care omul isi cunoaste organismul, comunica cu planeta pe care locuieste, in mod natural si simplu, acest articol ar fi redundant. Dar majoritatea oamenilor nu sunt acolo, inclusiv noi, si au nevoie de un pic de ghidare. Ai probleme digestive si nu stii care ar putea fi cauza ? Citeste acest articol pentru a afla cum poti combina alimentele astfel incat problemele sa plece... [...]
energia si frecventa alimentelor
Info Sănătate

Descoperă cum te afectează nivelul de energie și frecvența electrică al alimentelor

În ultimele decenii, cei de la Institutul Hippocrates, USA, au făcut cercetări în ceea ce privește frecvența electrică a alimentelor și ce efect are aceasta asupra celulelor unui organism sănătos. De ce iarba de grâu, ierburile comestibile și fructele tropicale sunt în topul listei alimentelor care conferă printre cele mai înalte cantități și cea mai [...]
top alimente antioxidante
Info Sănătate

Top alimente puternic antioxidante

Capacitatea de absorbție a radicalilor de oxigen (ORAC) este o metoda de măsurare a capacității antioxidanților la diverse forme biologice. O mare cantitate de alimente au fost testate folosind aceasta metodă : condimente, fructe de pădure, legume etc. Această metodă măsoară degradarea oxidativă a moleculei fluorescente după ce a fost combinată cu generatori de radicali [...]
remedii naturale raceala si gripa
Info Sănătate

Remedii naturale pentru tratarea sau prevenirea răcelii și gripei

Simptomele de răceală și gripă, oricât de urat se manifestă ele, nu sunt decât un răspuns normal al corpului la toxicitate mare sau la o invazie de viruși și bacterii nocive. Prin scurgerile nazale, tuse, eliminarea mucusului din gât, organismul nu face decât să elimine invadatorii și elementele toxice, și să omoare bacteriile patogene. În organismul nostru trăiesc [...]
echilibrul acido bazic
Info Sănătate

Echilibrul acido - bazic, refacerea ph-ului intern - baza vindecării oricărei afecțiuni

PH-ul reprezintă conform definiției "logaritmul cu semn schimbat al concentrației ionilor de hidrogen". Altfel spus, concentrația ionilor de hidrogen se exprimă în valoarea ph-ului în mod logaritmic : cu cât concentrația protonilor e mai crescută, cu generarea unei acidități marcate, cu atât valoarea ph-ului scade, și invers. De aceea o formulare firească - a celui [...]
efectele nocive ale cuptorului cu microunde
Info Sănătate

Cuptorul cu microunde - schimbă iremediabil gustul și textura alimentelor

Foarte puțini oameni și-au pus întrebări legate de cuptoarele cu microunde, cu excepția veșnicilor curioși, despre care mulți spun că sunt „nebuni de legat”. Orice obiecții au fost ignorate. Inițial, cuptoarele cu microunde au fost popularizate în numele eficienței și rapidității. Prepararea hranei devenea incredibil de ușoară, iar farfuriile și mâncarea erau scoase fierbinți din cuptor, [...]
Proteine vegetale complete
Info Sănătate

Descoperă calitatea și eficiența surselor vegetale de proteine

Mulți oameni pun încă semnul egal între proteine și hrana de origine animală. Dacă ar fi să spuneţi primul cuvânt care vă vine în minte atunci când rostiți cuvântul proteine, e posibil să spuneți carne de vacă/porc. Dacă ați făcut-o, nu sunteți singura persoană. CALITATEA ȘI EFICIENȚA PROTEINELOR Conceptul referitor la calitatea proteinelor se referă cu [...]
toxicologia produselor din carne
Info Sănătate

Toxicologia produselor din carne

Substanțele toxice din produsul numit "carne" apar încă înaintea momentului obținerii acesteia ("sacrificiul animalului"), prin deosebit de toxicele substanțe eliminate de animal în momentele premergătoare morții. De asemenea, primul proces declanșat imediat după "sacrificarea" animalului ( în fapt, o ucidere mai elegantă, catalogata în specia umana drept crimă) poarta numele de rigiditate musculară. Acest produs [...]