Mesajele Momentului – Timpul și Ritmul Propriu

TIMPUL ȘI RITMUL

Rapiditatea din ziua de astăzi, zgomotul și ritmul mereu amețitor la care suntem supuși ne face mereu să ne grăbim, să fim pe fugă sau să ne auto torturăm cu “hai odată !!”

Sunt persoane care sunt construite să facă lucrurile dintr-o stare de agitație și aparentă nervozitate care îi stimulează, dar nu toți suntem așa. Există persoane care au în principal un creier care funcționează receptiv, în această categorie mă regăsesc și eu, și care au nevoie de un alt mod de abordare a situațiilor prezentate de viață.

Ritmul în care merg lucrurile în ziua de azi este dificil și pentru cei cărora sunt mai ok cu agitația, nu numai pentru ceilalți.

Această rapiditate duce la superficialitate deoarece nu se mai acordă destulă atenție la ceea ce se întâmplă, la momentul curent, cu tot ce el aduce și oferă. Această superficialitate ne face să ne simțim ignorați și lăsați baltă de semenii noștri și de noi înșine, de modul cum ne comportăm.

Oamenii care au un creier preponderent cu funcționare receptivă, dar nu numai, au nevoie să facă lucrurile într-o stare de relaxare, fără presiune, cu calm. Dar comportându-ne așa, devenim ținta glumelor și vorbelor de “hai-hai” ale celorlalți.

Există o credință colectivă care spune că dacă o persoană nu se agită, nu se zbate, nu se luptă atunci nu face treabă. Această credință ne face să ne obligăm pe noi înșine la a merge într-un ritm care nu se potrivește cu noi și cu ritmul creierului nostru și al corpului nostru.

Perpetuând această credință ajungem să ne dezechilibrăm, să ne negăm ritmul, timpul propriu și să ne obligăm a intra într-un ritm acceptat de conștiința colectivă.

Acest comportament nu ajută pe nimeni și am să vă dau un exemplu simplu. Era nevoie să ajung la o întâlnire cu un constructor de scări pentru a face un deviz. Îmi era foame, dar nu mai era prea mult timp până era nevoie să plec și mă gândeam că mai bine mănânc atunci când mă întorc de acolo, astfel eram sigură că nu voi întârzia.

Dar intuiția și corpul meu îmi spuneau că este nevoie să mă hrănesc acum și că dacă voi ajunge în întârziere atunci asta este. Ceva din mine nu dorea să ajungă în întârziere, i se părea ceva lipsit de respect către cealaltă persoană și asta era inadmisibil.

Dar în același timp, dacă îmi ignor nevoile corpului atunci este o lipsă de respect față de corpul meu. Cu greutate am ales să îmi respect emoțiile și corpul meu și am lăsat totul să decurgă în ritmul meu, calm și clar. La un moment dat am început să mă grăbesc, dar totuși lejer, nu cu disperare.

Am mâncat, m-am îmbrăcat și am pornit cu mașina către întâlnire. Am ajuns acolo în întârziere cu vreo 10 minute și văd că cealaltă persoană nu a ajuns. Mă plimb prin împrejurimi și mă bucur de natură. Primesc un telefon de la persoana respectivă că va întârzia vreo 15 minute și că nu găsește adresa de întâlnire.

Acum dacă îmi ascultam ritmul până la sfârșit, nu aș mai fi așteptat, dar lecția mea era să îmi recunosc ritmul și să îl accept. De-asemenea, mi-am dat seama că dacă nu îmi respect ritmul meu, atunci nu ofer celeilalte persoane oportunitatea unei experiențe care să o ajute să înțeleagă ritmul său.

Atunci când încerc să merg mai repede, nu ofer celeilalte persoane experiența așteptării, întârzierii sau sincronicității pentru a înțelege care este de fapt ritmul său propriu.

Ritmul propriu are legătură cu timpul propriu. Dacă ne grăbim, nu ne respectăm propriul timp. Făcând aceasta ajungem să ne lovim de diferite obstacole, care poate nu ar mai fi fost dacă ne respectam timpul propriu, și astfel tragem cu forța de energia noastră obosindu-ne.

Când nu merg în aliniament cu ritmul meu, nu mai sunt conectată cu timpul meu și cu sufletul meu, unde există energia mea, de aceea ajung la epuizare, frustrări și tot felul de obstacole puse în calea mea pentru a încetini.

Una din umbrele care nu ne lasă să mergem în ritmul nostru este controlul. Dorința de a avea control asupra a ceea ce se întâmplă ne face să ne grăbim și să respectăm anumite reguli care nu ni se potrivesc, pentru a avea o siguranță ireală. De exemplu o persoană apropiată mie este mai tot timpul în agitația lui “hai,hai” și dorește să mergem la aeroport și la gară sau în alte locuri cu o grămadă de ore înainte pentru a se asigura că nu pierdem trenul/avionul etc. Preferă să stea ore întegi degeaba acolo, decât să experimenteze sincronicitatea, îi este dificil să dea drumul la control și să lase lucrurile să decurgă așa cum sunt ele. De-asemenea, aceasta îmi arată mie că nu îmi permit să fiu în ritmul meu.

MESAJELE MOMENTULUI

Mesajele pentru acest moment au venit de la Marea Preoteasă și 10 de Cupă.

Marea Preoteasă ne spune :

Tot ce se mișcă se mișcă în continuu și tot ce stă stă în continuu, doar tu faci trecerea și conexiunea între ele. Închide ochii pentru a vedea și stai liniștit pentru a merge. În liniștea internă găsești acel ritm, acea șoaptă care te ghidează.

Provocarea acestui moment este să devii liniștit, calm și pasiv la ce se întâmplă. Să găsești curajul de a ieși din ritmul impus de obligații și de a păși în ritmul propriei ființe.
Timpul tău este al tău, el nu se scurge, nu dispare și nu te torturează, ci este mișcarea din tine, transformarea ta și sincronicitățile pe care le ai cu tine.

Îți este frică să te oprești, să iei o pauză, deoarece acestea sunt asociate cu Moartea și totuși doar astfel te poți întâlni cu tine, cu timpul tău.

Ca și spațiul tău, timpul tău este etern și nu îl poți controla prin simplul fapt că face parte din tine.
Odată ce accepți ritmul tău, vei descoperi conexiunea cu timpul tău și această stare de lipsă de timp va dispărea.

Lipsa de timp vine atunci când nu îți accepți ritmul și timpul tău. Desprinde-te suflet drag de dorința de a merge în alte ritmuri decât ale tale.

10 de Cupă ne spune :

Desprinde-te de atașamentul față de bunăstare și bucurie, cu cât le dorești mai mult cu atât ieși din ritmul tău, din spațiul și timpul tău. Cu cât le dorești mai mult începi să te grăbești, să alergi și să te forțezi pentru a ajunge acolo.

Fiecare om are spațiul și timpul său acordate etern. Bucură-te de acum-ul de ieri și mâine, de totalitatea a ceea ce ești și află fericirea adusă de sincronicitate.

Recunoscând timpul tău, tu recunoști și respecți timpul și ritmul celuilalt și ritmul universului.

Respiră de câteva ori profund și simte-ți corpul. Ascultă inima ta bătând și sunetul tău intern. Fii aici cu tine acum. Cel mai mare dar pe care îl poți face celorlalți este să fii tu, să îți recunoști spațiul prorpiu și timpul, ritmul propriu.

Prin toate aceste mesaje ni se aduce aminte să încetinim și să simțim acea liniște care există în noi. Suntem invitați să lăsăm zgomotul de fond să fie estompat de sunetul ființei noastre și să acceptăm să ne auzim și să ne vedem în sincronicitate cu tot ceea ce suntem.

Te invit să îți umpli spațiul propriu și timpul propriu cu energia ta și să găsești acel punct intern de simplitate în care totul doar este. Încetinește și permite energiei tale să se focuseze pe ceea ce este într-adevăr util pentru tine.

Toate procesele corpului nostru au ritmul lor și atunci când ne desincronizăm, folosim energia noastră într-un mod în care nu ne este util, o investim în acțiuni care în schimb ne epuizează resursele corpului, minții și conexiunii noastre. Te invit să îți asculți corpul și ritmurile sale naturale, permite-ți să le urmezi în loc să te opui și vei descoperi cum energia ta devine clară și te susține pe drumul tău.

Frecvențele ce vin în această perioadă ajung adânc în interiorul nostru, adânc în baza noastră de memorie și schimbă povestea a ceea ce suntem încet dar sigur. Odată ce te sincronizezi cu ritmurile tale, vei putea folosi aceste frecvențe într-un mod mai ușor și vei înțelege mai bine ceea ce se întâmplă cu tine.

De-asemenea, aceste frecvențe sunt foarte subtile, greu de simțit de simțurile noastre uzuale deoarece sunt foarte blânde. Cu blândețea se mută munții, dar în același timp se poate demonta cea mai adâncă furie.

Fii blând cu tine și cu corpul tău în această perioadă, oferă-i timp să integreze și susținere în procesele tale. Pune accent pe timpul în familie, cu prietenii, afară în natură sau într-un spațiu cald și simplu. Oferă înțelegere celorlalți și ție și lasă confuzia să se disipe singură, fără să te lupți cu ea.

DE CONTEMPLAT

Te invit să contempli aceste întrebări și răspunsul lor te va ilumina intern.

  • Ce anume ai ignorat să faci pentru tine ?
  • Ce te aduce înapoi la ritmul tău ?
  • Care sunt acțiunile pe care te obligi să le faci ?
  • Ce credințe te țin să nu îți urmezi propriul ritm ?

Tags:

împărtășește cu ceilalți

Celeste

Sunt pasionată și dedicată muncii de înțelegere a sinelui și a vieții. Instrumentele mele preferate sunt contemplarea, Tarotul, meditațiile sonore și comunicarea cu divinul. Fie ca să ne întâlnim în spațiul dintre cuvinte, unde iubirea devine experiență.

Poate îți plac și acestea

Alătură-te Călătoriei Magice

Primiți notificări despre postări noi, citiri, știri magice și reduceri
10EUR discount la prima comandă

Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.

Primește notificări mai rapide, conectează-te cu mine și comentează postările alăturându-te la grupul de Telegram.

2 comentarii la “Mesajele Momentului – Timpul și Ritmul Propriu”

  1. wow wow wow..imi place asa mult sa citesc din impartasirile tale..ma ating intr-un mod atat de bland si unic…si ma simt si mai conectata cu fiinta mea interioara. multumesc Celeste. sa ne mai scrii..

    1. Cu drag și iubire Sorina. Încet încet încep să scriu din nou pe blog, în ritmul meu :). Te îmbrățișez

Lasă un mesaj

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart