Energia anului 2019 explicată cu Cheile Genelor și Arhetipul Tarot Spânzuratul

După cum am vorbit în articolul anterior, energia anului 2019 este desemnată de cartea de Tarot, Arcana Majoră numită Spânzuratul. Titlul acestei cărți pare a fi terifiant, dar ne arată cât de mult suntem speriați de schimbare sau de ceva diferit față de ceea ce deja cunoaștem. Ne arată cât de teamă ne este de a ieși din obișnuit, din comoditatea rutinei învățate și din starea de siguranță. Am face orice pentru a ne menține starea de siguranță, pentru a menține lucrurile neschimbate, ne-am da și viața pentru asta deoarece obișnuința este cea care ne oferă siguranță.

CHEILE GENELOR

Pentru cei ce iau prima dată contact cu această învățătură am să fac o mică introducere.

Învățătura Cheile Genelor, adusă la suprafață de Richard Rudd, este inspirată din învățătura multimilenară a I Ching-ului, Cartea Schimbărilor, scrisă în urmă cu mai bine de 5000 de ani, precum și din sistemul Human Design, la care se adaugă învățăturile celor mai importante sisteme de credințe ale lumii și noile descoperiri din domeniul geneticii și fizicii cuantice.

Cartea Cheile Genelor ne prezintă 64 de arhetipuri care stau la baza modului nostru de a fi, de a gândi și de a ne comporta, și care au capacitatea de a clarifica țesătura complexă a ființei noastre și de a trezi potențialul ascuns în ADN-ul nostru. Cele 64 de arhetipuri se numesc chei ale genelor, deoarece fiecare dintre ele reprezintă o cheie de înțelepciune cu care putem deschide și astfel trăi potențialul ADN-ului nostru.

Toate cele 64 de chei ale genelor se află în ADN-ul nostru, dar fiecare dintre noi are un profil de chei cu care s-a născut, ca și cum avem niște daruri sau unelte cu care ne începem drumul. Citind cartea Cheile Genelor începem o călătorie inițiatică prin ființa noastră, ce scoate la iveală obstacolele și problemele pe care le avem mereu, și ne oferă metode de a le înțelege și astfel de a ne rafina pe noi înșine.

În profilul tău hologenetic vei putea vedea, în prim plan, cheile asociate cu Munca Vieții, Evoluția, Radianța, Scopul tău și apoi cheile asociate cu Atracția, Corpul tău Mental, Emoțional și Sufletesc, vocația ta și exprimarea ta în lume. Toate cheile au un partener de programare, adică o altă genă care le completează în oglindă și care se activează împreună. Explorând profilul personal, te descoperi pe tine la un nivel intim și începi să înțelegi cum funcționezi.

Fiecare cheie are 3 nivele de percepție și evoluție : Umbra(Shadow), Darul(Ghift) și Esența(Siddhi). În general, foarte puțini oameni își descoperă și își trăiesc darurile, și încă mult mai puțin ating esența propriei ființe. Dar acest lucru se schimbă rapid, viteza de trezire a umanității a început să ia amploare.

“Îmbrățișează Umbra, Eliberează Darul, Întruchipează Esența.”

Arhetipurile Tarot și Cheile Genelor

Cheile Genelor sunt organizate în 21 de inele de codoni sau înșiruiri de gene, canale de exprimare și căi de evoluție. Acești codoni i-am asociat, prin ceea ce ei înseamnă și prezintă, cu 21 din cele 22 de arhetipuri din Tarot. Primul arhetip din tarot are numărul 0 și are o însemnătate specială, iar pe el nu l-am asociat cu vreun inel codonic.

Cu ajutorul arhetipurilor din Tarot, înțelegem mai bine cheile genelor și invers, cu ajutorul cheilor genelor, vedem noi aspecte ale arhetipurilor din Tarot.

Spânzuratul și Inelul Codonic al Secretelor și Încercărilor

Inelul Secretelor și Încercărilor este inelul care prezintă cele 3 probe/teste prin care noi trecem spre desăvârșirea de sine. Este o purificare prin sacrificiu de sine, prin rafinarea ființei ce trece prin toate probele și ajunge la esența sa. Acest inel cuprinde 3 chei, și anume cheia 12 cu Umbra Orgoliului, Darul Discriminării și Esența Purității, cheia 33 cu Umbra Uitării, Darul Centrării și Esența Revelației, și cheia 56 cu Umbra Distragerii, Darul Îmbogățirii și Esența Intoxicării.

Acest inel explorează cele 3 stagii de trezire a conștiinței. Primul stagiu este desemnat de Cheia Genelor cu numărul 33, Umbra Uitării, și înseamnă realizarea că ești în iad, în alte cuvinte viața este o suferință continuă. Al doilea stagiu este reprezentat de Cheia cu numărul 56 și Umbra Distragerii, fiind procesul prin care suferința este transformată. Ultimul stagiu este reprezentat de Cheia cu numărul 12, și confruntarea cu adevărata noastră natură divină.

Richard Rudd, a spus în descrierea sa pentru acest inel codonic următoarele : “Este nevoie să faci curte anihilării. Acest abis trebuie trecut astfel încât conștiința înaltă să apară. Este o moarte simbolică în care lași în urmă tot ceea ce cunoști.”. Această descriere este în aliniament cu Arhetipul Spânzuratul, care îți cere să te lași dus de idealurile tale înalte și să te sacrifici pentru ca o nouă perspectivă, o nouă conștiință să apară. Sugerează de-asemenea, o moarte simbolică a tot ceea ce nu suntem, pe altarul iubirii și conexiunii cu tot ce suntem.

Spânzuratul ne cere sacrificiu, el ne cere să acceptăm să ne crucificăm, să ne sacrificăm ideile noastre despre noi, abandonându-ne complet divinității din noi.

Acest arhetip este numărul 12, în ordinea arhetipurilor din Tarot, înaintea Arhetipului Morții cu numărul 13, și este o energie puternică ce semnifică, în funcție de direcția de evoluție/involuție, sacrificiul sufletului pe altarul materialității și sacrificiul ego-ului pe altarul divinității. Este o călătorie către o altă stare de conștiință, o abandonare totală, o suspensie în imponderabilitate.

Spânzurat cu capul în jos, toate lucrurile, care odată te îngreunau, cad și se răspândesc pe suprafața pământului. Ceea ce doreai să ascunzi este acum la vedere și ciudata poziție te înspăimântă. Te poți relaxa în această poziție incomodă sau încerci să te lupți fără succes ?

Genele din acest codon ne aduc experiențe de explorat în acest an. Aceste lecții ne pun la o încercare importantă, după cum ne spune și numele inelului de codoni, și anume aceea de a ajunge a ne exprima esența noastră. Ele ne îndeamnă a transforma vanitatea, uitarea și distragerea, care ne țin departe de noi, în darurile discriminării, centrării și îmbogățirii de sine.

Fiecare genă ne prezintă în detaliu provocările și modul în care putem evolua și trece peste probele transformatoare ale acestui inel codonic, influența anului 2019.

CHEIA 33 Uitare.Centrare.Revelație

Cheia cu numărul 33 (Uitare.Centrare.Revelație) ne prezintă lumea iluzionară în care trăim și ne provoacă la revelație. Arhetipul Spânzuratului ne arată adevărul lumii iluziilor și ne împinge să ieșim din acestea prin revelația paradoxului.

Umbra uitării este descrisă ca fiind seducția dată de Maya, iluzia lumii. Când te uiți la omul spânzurat cu capul în jos, începi să critici și să judeci, să îți ascuți orgoliul și să te lași distras intens de ceea ce vezi, fiind total absorbit de Maya. Unde este adevărul ? Adevărul este în spatele ochilor, în străfundul sufletului, în centrul universului, în oceanul eternei cunoașteri, în spațiul dintre cuvinte și în schimbul de energie și recunoaștere a divinului din noi.

Memoria sau amintirile sunt prezentate aici ca fiind programări ascunse în textura complexă a energiei noastre, în ADN și în corpurile și câmpurile energetice din care suntem compuși. Acestea sunt cărate cu noi, de la un corp la altul, de la o stare de conștiință la alta, limitându-ne existența, creând obișnuințe care se perpetuează și creează altele noi. Ele compun etichete și cutiuțe în care noi ne pierdem și ne adâncim din ce în ce mai mult, creând iluzia și astfel ținându-ne departe de adevărata noastră ființă. Chiar dacă noi uităm, aceste memorii sunt scrise adânc în interiorul nostru.

Aceste amintiri sunt ca niște oglinzi ale unor momente trecute, iluzii și fantome care nu ne mai reprezintă acum. Unul din numele Arhetipului Spânzuratul este și Oglinda. El oglindește nivelele sus și jos și le conectează în interiorul nostru, revelând iluzia și îndreptându-ne către Centrare. Acest arhetip ne invită să ne eliberăm de memoriile trecutului sau viitorului, de aceste imagini care ni le-am creat despre noi și care ne acoperă adevăratul sine și ne duc în confuzie.

Umbra uitării ne face să uităm de noi, de adevărata noastră esență și să creăm memorii, amintiri și etichete în care să ne pierdem pentru eternitate. Această umbră ne ascunde trecutul și ne ține adormiți, guvernând ciclurile infinite de încarnări și toate șabloanele pe care le tot repetăm. Dacă ți-ai aduce aminte că ai mai trăit aceeași poveste de o grămadă de ori, nu ai mai repeta-o sau ai lua ceva măsuri.

Darul Centrării este supranumit și Moartea Ego-ului, despre care v-am mai amintit în descrierea arhetipului Spânzuratul. În engleză el se numește Mindfulness. Acest concept este utilizat frecvent pentru a descrie unul din marile atribute ale practicii meditației. Prin Centrare începem să ne reamintim de noi, să ne observăm pe noi, și astfel să ne desprindem încet încet de frici și reacții.

Cu cât devii mai centrat cu atât îți dai seama de șabloanele pe care le tot repeți, de suferința cauzată și de ițele lipicioase ale iluziei. A fi centrat înseamnă să te vezi pe tine în mijlocul unui conflict și să realizezi că ai uitat de tine, să vezi starea de victimă în care ești, să devii conștient de tine în momentul prezent. Această observare continuă începe să destrame iluzia și să te elibereze.

A trăi în starea de Revelație, esența acestei chei, este starea naturală a Arhetipului Spânzuratul. El se află în puritatea revelației adevărului de sine, în intoxicarea cu extazul divinității. La acest nivel Uitarea se folosește pentru a ne elibera din ghiarele iluziei.

CHEIA 56 Distragere.Îmbogățire.Intoxicare

Cheia cu numărul 56 (Distragere.Îmbogățire.Intoxicare) ne prezintă masca lumii și anume aceea a distragerii atenției și invită, la fel ca și Spânzuratul, să ne intoxicăm cu divinitatea din tot ceea ce există și astfel să trăim la o pasiune de extaz.

Umbra Distragerii ne ține ocupați cu senzațiile date de cele 5 simțuri astfel încât să mențină iluzia separării de sine și adicția față de lumea formelor. Suntem în mod constant atrași de distracție, de agitație și de micile și multele probleme care ne ocupă toată ziua. Această ocupație ne menține concentrați pe lucruri neimportante și ne împiedică dorința de a evolua. Această umbră ne arată mizeria condiției noastre zilnice, în care suntem disperați să facem orice ca să fugim de confruntarea cu noi înșine.

Supra-stimularea și sub-stimularea ne mențin mintea și atenția într-o paralizie în care nu ne mai simțim suferința și disconfortul propriu. Oscilând pe lângă centrul ființei noastre, suntem atrași în tăvălugul celor 5 simțuri și devenim victimele iluziei, Maya. Prin televiziune, educație și religie, cultură, ți se spune în mod constant cum să gândești și cum să te comporți. În acest mod, suntem distrași de la idealurile noastre, de la visele noastre și devenim victimele gândirii celorlalți.

Ciudățenia Arhetipului Spânzuratul ne amintește despre critica celorlalți, despre cum putem fi subjugați și limitați de aceasta dar ne și amintește să ne centrăm și să devenim nemișcați de acestea. Suntem distrași de poziția lui insolită, cu capul în jos, și nu mai putem vedea peste aceasta, aici stă capcana și cheia ce ne poate revela adevărul.

Darul îmbogățirii pune distracția la muncă, astfel încât să ne fie benefică. Acest dar nu are legătură cu îmbogățirea prin faimă, bani sau alte mijloace, ci ne spune despre îmbogățirea sufletului. Cei cei au acest dar cunosc ce anume îi îmbogățește și ce anume nu le oferă utilitate, într-un anumit moment.

Acest dar ne arată cum problemele pot fi transformate în căi de creștere interioară. Această energie știe că adevărata bucurie își are rădăcinile în interiorul ființei tale și nu în distracțiile generate de iluzie. Încet, încet, utilizând acest dar, începi să te desprinzi de plăcerile temporare oferite de lumea iluziei și să dezvolți bucuria interioară.

Esența la care tinde această cheie, este intoxicarea cu iubire, cu divinitate. Abandonul total în extazul oferit de divinitate este exemplul oferit de Arhetipul Spânzuratul. Intoxicarea este starea în care toxinele umbrei sunt utilizate ca și combustibil pentru descoperirea darului și apoi rafinate în esență.

CHEIA 12 Orgoliu.Discriminare.Puritate

Cheia cu numărul 12 (Orgoliu.Discriminare.Puritate) susține ultimul test, așa cum ne spune Richard Rudd în învățătura sa. Ultimul test, unde vanitatea este absorbită de vid și devine puritate, la fel cum Spânzuratul ne îndeamnă să ne aruncăm în adâncurile inimilor noastre și să ne sacrificăm pe altarul iubirii.

În I Ching, hexagrama a 12-a este o stare ale cărei trigrame, Raiul și Pământul, par să desprindă cu atât mai greu încercăm să-i împingem împreună. Această hexagramă se mai numește și Suspendare sau Imponderabilitate, Punct Mort, toate fiind și atribute ale energiei Spânzuratului. Suspendat între cer și pământ, între sus și jos, în timp și în spațiu, acest arhetip ne provoacă mintea și ideile noastre la o schimbare de perspectivă și percepție radicală, izvorâtă din dorința de a ne conecta cu puritatea noastră interioară.

Vanitatea, sau orgoliul este o umbră lipicioasă, care ne urmează și pe cele mai înalte culmi ale conștiinței. Richard spune că ea este prima umbră ale umanității și astfel devine ultima care să se desprindă de noi. Această umbră este o întoarcere constrictivă către sine, necesară până la un anumit moment, pentru a ne descoperi unicitatea și pentru a ne dori să răzbatem prin toate opiniile și judecățile noastre și ale celorlalți. Fără această umbră ne este dificil și aproape imposibil să ne ridicăm din oala mediocrității.

Această umbră este implicată în descoperirea puterii proprii și în dorința de a ne descoperi potențialul. Ea este transformată mai apoi în Discriminare, un dar care folosește potențialul vanității pentru a înțelege ce anume este benefic pentru noi într-un anumit moment. Vanitatea este o forță autodistrugătoare până când este folosită cu un scop util.

Energia Spânzuratului ne atrage atenția asupra acestui aspect al orgoliului și ne dă un exemplu de virtute, de sacrificiu pentru a crește și a ne purifica. Ne îndeamnă să ne dezbrăcăm de tot ce ne ține legați de sol, de tot ce ne îngreunează viața și ne blochează energia, ajungând la centrul nostru, cel care conectează Raiul cu Pământul, cel care ne oferă echilibrul intern și ne revelează Puritatea sufletului.

Un exemplu de vanitate elevată este acela de a crede că ești mai special sau mai evoluat decât ceilalți, doar pentru că faci cursuri de dezvoltare spirituală sau ai învățat să folosești anumite abilități. Capcana aici stă în a te compara, în a te plasa pozițional mai sus sau mai jos, deoarece ambele poziții vin împreună la pachet și pot crea stări care te distrag de la aliniamentul cu centrul ființei tale, cu inima și sufletul tău. Răspunsul constă în a înțelege ce este benefic pentru tine, a folosi Discriminarea pentru a găsi punctul de imponderabilitate din interior și a te relaxa în el, ca mai apoi să te abandonezi în vidul interior, în fluxul vieții care te animă.

Darul Discriminării are de-a face cu ceea ce simțim, ca și Arhetipul Spânzuratului care te îndeamnă să simți adânc în inima ta adevărul și să nu te lași agățat în iluziile lumii. Atunci când dezvolți acest dar, reușești să recunoști frumusețea expresiei autenticității în tine și în ceilalți,și astfel îți vei da seama când cineva nu se exprimă pe sine. Oricând cineva se preface, inclusiv tu, o vei simți în corp ca pe un disconfort puternic. Acest dar caută puritatea în tot ceea ce vede, și îi provoacă pe cei ce trăiesc în compromis sau adicție.

Energia Spânzuratului este un monument adus autenticității, eliberării de blocaje și a purității de sine. Te provoacă să fii tu însuți indiferent de orice opinie, judecată sau amenințare. Te îndeamnă să exprimi aliniament și stabilitate în centrul ființei tale și de acolo să vorbești, să creezi și să alegi.

Darul Cheii cu numărul 12 reprezintă o călătorie inițiatică de la o stare de conștiință la alta, în care se efectuează o mică moarte a identificării cu trecutul, pretinzându-ți astfel o transformare radicală. Esența la care dorește să se ajungă, Puritatea, este exprimarea naturii tale adevărate, a esenței din tine, exprimarea ta pură și neîntinată.

Tags:

împărtășește cu ceilalți

Celeste

Sunt pasionată și dedicată muncii de înțelegere a sinelui și a vieții. Instrumentele mele preferate sunt contemplarea, Tarotul, meditațiile sonore și comunicarea cu divinul. Fie ca să ne întâlnim în spațiul dintre cuvinte, unde iubirea devine experiență.

Poate îți plac și acestea

Alătură-te Călătoriei Magice

Primiți notificări despre postări noi, citiri, știri magice și reduceri
10EUR discount la prima comandă

Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.

Primește notificări mai rapide, conectează-te cu mine și comentează postările alăturându-te la grupul de Telegram.

2 comentarii la “Energia anului 2019 explicată cu Cheile Genelor și Arhetipul Tarot Spânzuratul”

  1. Bebeselea Marius

    Sublim articol. Revelant de intoxicatie, am vazut distragerea masiva rabufnind la mastile (literalmente) ce sunt purtate in ziua de astazi. Aceste masti blocheaza esenta sa intre in noi (parerea mea). Are sens? Multumim Celeste.

Lasă un mesaj

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart