Energia Anului 2020 – Împăratul

Bine ne-am găsit în Noul An ! Energia care ne ghidează în acest an este reprezentată de Arhetipul Împăratul și după cum deja se simte, este o energie decisivă, radicală și extrem de puternică. Ea se poate simți ca o forță care te ordonează chiar dacă te opui, o influență care te disciplinează, chiar dacă începi să te plângi și să disperi, și un mare foc ce izbucnește din adâncuri.

Pentru mine, această energie se simte destul de dificil și incomod, deoarece încă nu accept total această energie arzătoare în mine, și oricând mă exprim din ea îmi simt propriile obstacole și umbre. Am de învățat multe de la acest arhetip și mereu mă uimește cu informația pe care mi-o oferă.

Anul a început cu un semnal foarte mare de alarmă, adică au sunat sirenele pentru situații de urgență în mai toate țările, deoarece 1 Ianuarie a picat în prima Miercuri din luna curentă. De-asemenea, la mine în orașul în care locuiesc, în Franța, pe 2 și 3 Ianuarie au ieșit în stradă mulți oameni care fac grevă națională, așa că am avut parte de petarde, țipete, slogane și drumuri închise. Și să nu lăsăm la urmă focurile din Australia și din întreaga lume, care ne amintesc iarăși de starea de urgență globală în care intrăm și care ne afectează pe toți într-un anumit fel.

Toate acestea sunt simboluri care ne sugerează starea de urgență în care am intrat și ieșirea la suprafață a focului nostru, nașterea energiei masculine într-o nouă formă mai rafinată.

Energia Împăratului este foarte puternică și aduce totul la suprafață, nimic nu se va ascunde sub ochii plini de compasiune dar și de înțelegere al acestui arhetip care mai reprezintă și Tatăl Ceresc, părintele tuturor.

Ceea ce el ne va cere nu va fi ușor de realizat, deoarece ne cere să ne vedem cu adevărat scopul și să alegem cine este autoritatea de care ascultăm. Ne cere să ne deschidem ochii interni și să vedem ceea ce a făcut controlul și energia dorinței și lăcomiei din noi. Ne cere să ne împlinim misiunea de a fii noi și să îi lăsăm pe ceilalți să facă la fel.

În acest an se începe un nou ciclu de 10 ani, un ciclu care începe cu energia Împăratului și se termină cu Energia Arhetipului Moartea din 2029, un ciclu de transformare structurală la toate nivelele ființei noastre. În acest an suntem invitați să luăm acțiune și să punem bazele, să construim viața și realitatea noastră din următorii 10 ani și de-asemenea, să acceptăm cu iubire transformările ce vor veni. Despre cicluri și învățămintele lor voi vorbi mai pe larg într-un articol viitor.

Această energie poate fi simțită într-un mod foarte războinic, cu multe rezistențe și opuneri, de către conștiința noastră colectivă, aflată încă în multe umbre și iluzii. Energia Împăratului a mai fost simțită în anul 2011 și 2002, după o lipsă de mai mult de 100 de ani, și după prezența din anul acesta se va întoarce abia în 2101. Acești 3 ani în care a ghidat lumea, 2002, 2011 și 2020, tot ceea ce a făcut a fost să schimbe structurile pe care noi ne bazăm modul de a trăi și să inspire eliberarea de programări și alinierea la misiunea a ceea ce suntem.

Această energie este asociată cu focul și cu voința divină, cu percepția divină și cu funcția vederii.

Noi am uitat să ne vedem unii pe alții, funcția noastră de vedere este împăienjenită de iluzii. Nu suntem în stare să vedem iubirea din ceilalți și din noi, nu mai reușim să vedem lumile zânelor sau a spiritelor naturii, nu mai putem vedea viața dintr-un copac sau un vierme, nu ne mai putem vedea sufletul nostru, iar înțelegerea noastră asupra funcționării organismelor și a lumii în general este foarte limitată.

TEMELE PRINCIPALE ALE ANULUI 2020

Lecția oferită de Arhetipul Împăratului poate fi dură și poate părea nemiloasă din cauza scuturării serioase a structurilor minții noastre, ale societății, ale planetei și ale corpului nostru fizic, a modului de bază în care gândim și vedem lumea și a purificării prin foc a tot ce este nevoie să fie înnoit și destructurat.

Ne va invita să ne punem întrebări foarte importante despre funcționarea legilor noastre și a tuturor structurilor statului, precum și a structurii pe care se bazează societatea noastră : familia și ierarhia.

De-asemenea, ne invită să dăm drumul la ceea ce noi numim învățături științifice, cunoștințe, tot ceea ce ne poate limita modul în care ne construim lumea și viața.

SCOPUL ÎN VIAȚĂ

Anul trecut am simțit cum Spânzuratul ne-a pus în mare cumpănă scopul nostru în viață și alegerea carierei sau locului de muncă, din punct de vedere al aliniamentului cu inima noastră, iar acest an Împăratul ne cheamă la apel să vedem cu adevărat care este scopul nostru în viață și să preluăm o responsabilitate asupra acestuia.

Mulți dintre noi simt acel gol în interior care nu poate fi umplut decât de întâlnirea cu sufletul și spiritul nostru, iar scopul nostru în viață este dificil de văzut dacă nu reușim să creăm această conexiune cu părțile divine din noi și cu părțile negate, respinse și neacceptate.

Această căutare în acest an este inspirată de focul lăuntric care are nevoie de o direcție și un scop pentru a arde și nu va fi neapărat legat de cariera și locul nostru de muncă. Această căutare a scopului este adânc înrădăcinată în interiorul nostru și face parte din calea care ajunge la centru, înapoi la tot ceea ce suntem, acolo unde ne putem vedea cu adevărat.

Din acest punct de vedere, veți putea simți cum nu vă mai găsiți locul potrivit și îl veți căuta oriunde mergeți și orice citiți sau explorați. Locul fiecăruia este în centrul său, de unde totul apoi se creează și izbucnește în ceea ce noi considerăm afară. Iar pentru a ajunge acolo este necesară o disciplină și o ordine pe care Împăratul ne-o cere.

Dacă ne opunem acestei tendințe, tot ceea ce vom crea este haos și mari confuzii, neînțelegând ce anume să mai credem și pe ce să ne mai bazăm.

Uitați-vă la bazele construcției vieții voastre și întrebați-vă pe ce anume stau ele ? Pe ce structuri vă construiți viața ? Pe ce structuri vă bazați resursele, relațiile cu ceilalți ? În ce seturi de credințe și comportamente vă simțiți acasă ?

Va fi din ce în ce mai dificil să vă ascundeți față de ceea ce sufletul vă indică și vă spune, deoarece această energie care ordonează vă va corecta în mod automat.

MISIUNEA PROPRIE și AUTORITATEA

Misiunea proprie este împlinirea scopului și este o călătorie a întregii vieți, nu doar o parte din ea. Misiunea proprie ține de asumarea valorii proprii și de a defini autoritatea de care ascultați. Misiunea are un aspect de unitate cu tot ceea ce este, o contribuție globală.

Cât timp definiți autoritatea voastră în afară și tot cereți să fiți ajutați și întreținuți de aceasta, cu atât suferința va crește. Cu cât căutați să acuzați autoritățile, fie ele autoritățile de stat, de familie, din grupul vostru, de la serviciu, cu atât vă veți adânci mai tare într-o luptă fără sens și veți simți latura războinică a energiei anului și focul purificator.

O mare parte din energia noastră se duce pe a critica misiunea celuilalt, sau pe a-l demoraliza, a-i arăta cine-i șeful, a-l învăța pentru că noi știm mai bine, a arunca cu ouă doar pentru că nu înțelegem, iar acest comportament se va amplifica în acest an pentru a fi vindecat de cât mai mulți din cei care vor ieși din el și își vor cere energia înapoi din aceste credințe.

Cât timp te ocupi să critici misiunile sau drumurile celorlalți, tu nu îți faci misiunea, nu nu mai ai o contribuție de susținere a grupului ci o contribuție de haos și interferență. Toți oamenii sunt aliniați la misiunea lor, oricât de mult simțim noi că nu sunt, ceea ce pot fi este inconștienți față de gradul lor de implicare.

Deveniți mai conștienți de autoritatea voastră și de unde o plasați. De cine ascultați și pe cine urmați, ca și cum ați fi un soldat ce ascultă generalul de armată ? Oricând plasăm pe altcineva ca autoritate în capul nostru, noi nu ne mai conducem corpul, acțiunile și gândurile.

Împăratul vă invită să recunoașteți că singura autoritate din voi este întreaga ființă a voastră ! Subliniez necesitatea integralității, deoarece dacă punem ego-ul să fie conducătorul nostru, ajungem să fim tirani și dictatori, iar dacă punem copilul nevindecat în frunte, atunci ne simțim mereu victime ale destinului.

Această temă poate isca multe revolte, opuneri, dorințe de a schimba legi sau modalități de a structura societatea, educația și modul de lucru. Cei care urmează greve și revolte, după cum deja se vede, își doresc o schimbare de structură a modului în care sunt tratați și respectați ca și oameni. De-asemenea multe alte tipuri de confruntări pot apărea, pentru a menține sau prelua ceea ce se înțelege ca și autoritate și control.

Această temă poate aduce multe tensiuni la nivel global între state, sau la nivel de relații de serviciu și familie, oriunde există o autoritate și o structură ierarhică. Modul nostru de aranjament social în ierarhii, va fi de asemenea supus la o vedere divină și ideile noastre, despre cum ar fi bine să ne structurăm societatea și cum este nevoie să ne educăm copii, se vor schimba.

FAMILIA

Familia este structura de bază a societății noastre, dar pe ce anume se bazează ea ? Cum a fost formată și cum ne gândim noi acum la această structură ?

Structura familiei o vedem ca fiind cei care sunt legați prin legături de sânge, printr-o cale genealogică ce duce de la un părinte la altul. Dar această structură mai poate fi acum considerată la fel ? Oare nu ne limitează în ceea ce înțelegem ca și familie ?

Există noțiunea de familie de suflet și de asemenea prieteni care sunt considerați familie și sunt mult mai apropiați decât părinții sau frații. ADN-ul se schimbă și astfel și legăturile noastre cu familia de sânge se schimbă.

De nenumărate ori, noi, ca și bebeluși și copii mici, preluăm de bună voie anumite comportamente, trăsături morale și fizice, boli de familie, pentru a simți că facem parte dintr-un grup și pentru a fi acceptați, pentru ca părintele nostru să spună “Da, este copilul meu, are aceeași aluniță pe bărbie !”, “Da, ești ca mine. Și eu am probleme cu rinichii, și mama mea avea și sora.”.

Vrem să ne simțim bine primiți în această lume și percepem de mici că vom fi mult mai acceptați dacă ne asemănăm cu cei care ne-au ajutat să pășim în acest corp.

Înțeleg că poate deranja ceea ce scriu, dar această energie de exprimare vine cu foarte mare putere de a înțelege subtilități și de a deschide vederea către ceea ce dorim să ascundem.

Se vede această tendință de schimbare structurală foarte bine conturată în familiile care adoptă copii sau creează în vitro folosind un alt material genetic decât al lor. Legăturile dintre noi încep să nu mai fie atât de definite de calea naturală de naștere ci de alte tipuri de relații.

Suntem chemați să înțelegem că suntem unici și că suntem propria persoană, încă de bebeluși, chiar dacă forma noastră fizică pare să spună altceva. Iar aici vorbim de atașamente care ne țin să ne comportăm într-un fel diferit față de ceea ce suntem și plasează alte autorități în interiorul nostru, în locul divinității din noi și din tot ceea ce există.

Această tendință are ca efect separarea față de divinitatea din noi și căderea în starea de victimizare. Asumarea acestei responsabilități de a fi noi, și de a ne detașa de tot ce ne dezordonează și ne subordonează ființa, poate fi percepută ca un atac sau ca o revoltă, poate stârni mari conflicte, de aceea încercați să fiți blânzi cu voi și cu cei care încep să își reclame autoritatea înapoi, așa cum știu ei.

Legăturile de familie și modul cum relaționăm este pus la mare încercare și la o transformare rapidă, de aceea vă puteți trezi cu multe surprize care apar în acest plan. Atenție la relația cu tatăl, cu fiul sau cu un frate. Familia are în esență o structură ierarhică și aceasta nu se mai potrivește cu ce avem nevoie, de aceea modul cum soții se văd între ei și cum privesc copii are nevoie să se transforme.

În modul ierarhic cum este organizată acum familia, nu există respect profund față de intimitatea fiecăruia și considerație, înțelegere și acceptare, ci obediență de diferite grade și părinți generali de oaste. Iar aici nu mă refer la comportamentele fiecăruia, care pot fi diferite, ci la structura în sine și la rolurile pe care noi le preluăm într-o familie, în mod inconștient, precum :
– capul familiei, ierarhul, care este cel ce produce, conduce, apără și aduce resursele
– susținătorul și profesorul familiei, cel care învață copii și se ocupă cu susținerea vieții fiecăruia
– primul născut, căruia i se dă o mare importanță și responsabilitate și care ar trebui să fie băiat
– ceilalți copii, fiecare cu ierarhia creată după vârstă, care trebuie să asculte de cel mai mare
– cel mai mic, cel mai răsfățat și susținut
– cel privilegiat, preferatul tatălui sau mamei, cel căruia i se permite aproape orice
– bunicii, fiecare cu rolurile lor

ELIBERAREA FOCULUI și PURIFICAREA EGO-ului

Focul este elementul care transformă, care ne aduce căldură, lumină și care ne susține prin schimbarea structurii și eliberarea elementelor utile din densitatea lor. Acest foc pe care îl vedem în afara noastră și este reprezentat din ce în ce mai clar în lume și în ceea ce se întâmplă pe plan fizic și spiritual a fost trezit de energia iluminatoare a Spânzuratului și a aprins în noi entuziasmul recunoașterii de sine și recunoașterii conexiunii cu sufletul nostru.

Structura care ne menține în iluzie și într-o carceră virtuală este ego-ul sau sinele separat. Această structură va fi purificată prin foc, și asta deja a început de ceva timp, dar devine din ce în ce mai vizibil. Tot ce era ascuns și protejat, în aceste structuri egotice, va ieși la suprafață ca un mare val de mizerie ce va fi văzut și apoi destructurat. Energia anului trecut a fost mai blândă din acest punct de vedere, dar anul acesta valul de aliniament la adevărul nostru, la ceea ce suntem, se poate simți extrem de puternic.

Vom fi confruntați cu multe situații de tensiune, situații ce pot părea misterioase și care apar din pământ. În interacțiunea cu noi și ceilalți, putem izbucni imediat în furie, în iritare și într-o stare de conflict foarte fervent, ca o febră ce ne ia și ne poartă. Eliberarea focului intern poate duce la aceste tipuri de conflicte, atunci când nu reușim să înțelegem ce se întâmplă cu noi.

Este important să fim atenți la intenția pe care o pune în orice, în fiecare interacțiune, deoarece dacă nu reușim să avem disciplina de a fi cinstiți cu noi înșine, se poate să primim reacții considerate violente din partea celorlalți.

Chiar dacă avem ordinea interioară să fim noi înșine, să nu avem pretenția ca ceilalți să o aibă. Orice discuție mai ales cu o persoană care nu poate accepta adevărul său de moment, cum ar fi starea de spirit, emoția și gândurile sale, poate ajunge să dezordoneze în haos, de aceea vă invit să vă mențineți autoritatea și să nu cădeți în starea de victimă sau agresor.

Dacă se ajunge în aceste stări, este ok, iertați-vă și fiți blânzi cu voi, fiecare are calea sa, faceți o revizie și învățați din ce s-a întâmplat.

RESPECTUL și ONOAREA

Acest foc intern vine să purifice structurile corpului nostru la un nivel foarte profund, de aceea este nevoie de o atenție sporită la susținerea corpului vostru fizic prin acest proces. Prin susținere mă refer la respect în primul rând, la respectarea orelor de somn, pe care corpul tău ți le indică, a meselor și al conținutului hranei, a timpului de pauză și relaxare, a nevoii de apropiere și de a fi singur(ă) etc.

Respectul survine când nu invadăm în spațiul celorlalți și îi susținem cu iubire în procesele lor. Aceasta vine de-asemenea să provoace la o schimbare față de ceea ce noi considerăm spațiul unui om. Spațiul unui om este mai extins decât corpul său, fizic, el conține și aura, corpurile energetice și apoi câmpul extins.

Focul purificator ne amplifică senzațiile energetice și electro-magnetice, astfel ne invită să fim mai atenți la spațiul energetic al unui om. Asta presupune să respectăm spațiul emoțiilor acelui om, spațiul gândurilor, spațiul sufletului și spiritului său, nu numai spațiul fizic.

Fiecare om are dreptul la spațiul său extins, iar acesta nu este un drept acordat de cineva ci un fapt ce nu poate fi negat decât de iluzie. Atunci când nu oferim spațiu unui om să își exprime emoțiile în siguranță, noi invadăm în casa sa. Atunci când nu oferim spațiu unui om să-și exprime gândurile așa cum sunt ele, noi invadăm în casa sa.

Nu am învățat să percepem acest spațiu din identificarea cu ego-ul, o structură virtuală, iluzionară, care ne plasează pe noi în afara spațiului nostru sacru.

Respectul se extinde către toate viețuitoarele, și către pământ, aer și apă de-asemenea. Atunci când noi poluăm, invadăm toate elementele din spațiul care ne susține viața.

Atunci când aruncăm deșeuri și nu reciclăm, invadăm și nu respectăm spațiul sacru al apei, aerului, pământului și apoi aceste spații din corpul nostru, apa, aerul și pământul intern, devin poluate.

Onoarea survine atunci când putem vedea cu adevărat întreaga ființă a celuilalt și a noastră cu iubire infinită, atunci când ochii noștri nu mai sunt împăienjeniți de umbre.

ELIBERAREA DE MEMORIE și LEGĂTURI ISTORICE

Prin ardere se eliberează informație înmagazinată în diferite medii și densități. Prin ardere se eliberează memorie adânc cristalizată și istoria civilizației noastre. Copacii dețin o mare parte din istoria noastră și din memoria societății, care prin ardere este eliberată din cristalizarea sa sub formă de copac. La fel se întâmplă cu multe alte structuri care vor trece prin foc, și la fel și cu corpurile nostre.

Probabil ați auzit că se tot activează structuri vechi, fie piramide, fie alte tipuri de structuri. Ele se activează pentru a elibera această istorie cristalizată în piatră, în vegetație, și pentru a ne elibera de vinovăția trecutului, de violență, de iluzia greșelilor și de tot ce ele au văzut și reținut.

TRANSFORMAREA VEDERII

Modul cum ne vedem pe noi și unii pe alți este adus la o mai mare claritate prin purificare și curățarea structurilor interne și credințelor pe care ne bazăm vederea.

Suntem cei care au ochi dar nu văd nimic. Suntem cei care și-au pus în fața ochilor o imagine falsă și o perpetuează în tot ceea ce fac. Suntem cei care proiectează jocuri de lumini pe suprafața conștiinței noastre. Suntem cei care ne îmbătăm cu lumină și avem impresia că vedem.

Energia Împăratului ne aduce la onestitate față de ceea ce vedem și față de toate conceptele prin care noi vedem. Ne invită să ne conectăm la vederea internă și să înțelegem faptul că vedem cu tot corpul, nu doar cu ochii fizici. Putem vedea cu inima, cu mintea, cu sufletul, cu violența din noi, cu frica din noi etc.

Se spune că totul este aici, doar că noi nu vedem că este. Această propoziție spune foarte multe despre cât de acoperită este vederea noastră. Ochii noștri fizici au învățat să vadă, ei nu sunt conectați cu ceea ce este ci cu ceea ce au învățat că există. Astfel foarte mult din existență este filtrat ca non-existent, respins în lumi considerate de noi invizibile sau fantezie.

CHEMAREA LA UNITATE

Prin aceste eliberări oamenii se simt atrași să se unească, se găsească modalități să se înțeleagă reciproc și să lase la o parte tot ce părea să-i despartă iremediabil. Durerea este cea care ne aduce împreună, care ne deschide inimile și ne oferă oportunitatea de a simți. Prin multele evenimente globale care au fost și vor veni, suntem chemați să ne unim în intenție și să construim altceva împreună.

Durerea și suferința sunt doar modul cum simțim o deschidere profundă a inimii la momentul actual. Și aici este nevoie de respect și autoritate interioară pentru a nu cădea în starea de victimizare și a vedea doar victime și suferințe.

Chemarea la unitate este ca o chemare divină de ordine interioară și de deschidere către conexiuni mult mai profunde cu noi și între noi.

Energia Împăratului ne invită să nu ne speriem de această reorganizare a lucrurilor și să susținem cu iubire drumul de înțelegere și recunoștere de sine al tuturor, oricare ar fi el, și să mergem în meditații globale cu acest sentiment, și nu cu cel de milă sau de pierdere.

Curaj ! Putem face minuni și miracole împreună !

Citirile Tarot anuale mai sunt sunt disponibile în variantele Citirea Tarot – Revelațiile Anului și Citirea Tarot – Energia Anului. Pentru a înțelege mai bine ceea ce fac descoperă darul Prima Ta citire Tarot cu Celeste.

Tags:

împărtășește cu ceilalți

Celeste

Sunt pasionată și dedicată muncii de înțelegere a sinelui și a vieții. Instrumentele mele preferate sunt contemplarea, Tarotul, meditațiile sonore și comunicarea cu divinul. Fie ca să ne întâlnim în spațiul dintre cuvinte, unde iubirea devine experiență.

Poate îți plac și acestea

Alătură-te Călătoriei Magice

Primiți notificări despre postări noi, citiri, știri magice și reduceri
10EUR discount la prima comandă

Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.

Primește notificări mai rapide, conectează-te cu mine și comentează postările alăturându-te la grupul de Telegram.

Lasă un mesaj

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top