Mesajele Momentului – Darul anului trecut

În această perioadă de sfârșit de an suntem ca între două lumi, anul care a trecut și ideile despre anul care va veni. Energia se transformă în altceva și noi ne transformăm cu ea sau ne opunem creându-ne suferințe.

Energia anului viitor este reprezentată de Arhetipul Împăratul, iar în această perioadă trecem din energia Arhetipului Spânzuratul în cel al Împăratului.

Fiecare perioadă are un dar pentru noi și acesta se primește la sfârșitul experienței și apoi se integrează treptat în ceea ce suntem prin expansiunea conștiinței noastre.

O citire Tarot este binevenită în această perioadă, pentru a ne revela unele aspecte ale anului trecut și a ne da o idee de energia care vine spre noi și ceea ce noi atragem.

Compoziția acestei citiri este:

  • Ce anume este nevoie să lăsăm în urmă ?
  • Care este darul anului trecut și pe care este nevoie să îl conștientizăm acum ?
  • Care este primul pas către noul spațiu timp al anului viitor ?

7 de Cupă & Luna Primul Pătrar

7 de Cupă ne sugerează să lăsăm în urmă indecizia asupra a ceea ce ne dorim și iluziile dorințelor care nu ne sunt de folos. Există multe opțiuni din viața noastră, multe alegeri prin care am trecut ca să dobândim încredere să fim noi și este timpul să le recunoaștem utilitatea și apoi să le integrăm fără să ne mai luptăm cu noi înșine și să le vedem ca pe niște greșeli.

Toate tentațiile de a fi legați, de a fi încarcerați și de a ne plimba în gândurile noastre confortabile și în modul nostru confortabil de a ne comporta sunt vibrate acum foarte tare pentru ca noi să le eliberăm.

7 de Cupă ne spune :

Este bine să zburați fără aripi dar și mai bine să recunoașteți stabilitatea pe care o aveți fără ele. Fiecare din voi a visat la tot ce se putea în acest an și s-a adâncit în poveștile lungi ale generațiilor trecute pe care acum este nevoie să le lăsați să plece.

Potențialul vostru de a visa este mult mai amplu decât cel care a existat până acum în manifestare și este nevoie de a-l descoperi, de a și-l însuși la un nivel profund al ființei voastre.

Visele voastre creează, dar în acelați timp și desfac realități pe care le credeți solide.
Ați visat că sunteți fără suflet și acum este nevoie să lăsați asta în urmă.
Ați visat că sunteți fără putere și este nevoie să lăsați asta în urmă.
Ați visat că sunteți fragmentați în mii de părți și este nevoie să lăsați asta în urmă.
Ați visat că sunteți vinovați prin simplul fapt că existați și este nevoie să eliberați toate acestea.

Visurile pe care fiecare dintre voi și le propune sunt mult mai adânci îngropate în voi, iar acelea nu sunt fantasme ci adevăruri.

Ați visat că adevărul este doar un vis și este nevoie să lăsați asta în urmă.
Ceea ce numiți umbre și fantome sunt reflectări ale posibilităților voastre și este nevoie să recunoașteți asta în voi.

Iar pentru ca toate acestea să devină realitate vă invit să lăsăm ceea ce am visat despre noi în urmă, să vă desprindeți de coșmar și să vedeți ceea ce este.

Se simte ca și cum suntem inundați de umbre care au pofte nenumărate și pe care nu le putem satisface oricât de mult am încerca. Lipsa din noi își cere plata.

Dacă aveți adicții de toate felurile, de exemplu față de mâncare, sex, somn, vinovăție, critică, lipsă de valoare, atunci sunteți chemați să le lăsați să dispară. Ca cele două umbre care se uită la diferitele cupe din imagine, aceste adicții vin să vă polueze mintea cu vise care nu sunt ale voastre și care vă distrag de la ceea ce într-adevăr sufletul vostru își dorește.

7 de Cupă ne spune să lăsăm în urmă iluziile care ne țin distrași de ceea ce suntem, afundați în marea plăcerilor temporare. Plăcerile pe care le tot căutăm sunt doar fantome ale trecutului, imediat cum apar și dispar, iar noi devenim nebuni după senzațiile oferite de ele. Tentațiile energiei lipsă sunt multe, ea ne spune că suntem fragmentați și ne trimite într-o goană fără de răspuns și liniște.

Am observat anul acesta această confuzie care mănâncă spațiul clarității minții noastre colective și această urgență și fugă în tot ce considerăm a fi stabil. Toate sistemele și structurile au fost puse într-o vibrație mare și aceasta a adus haos în starea noastră de confort. Energia care vine de la această carte Tarot ne sugerează să devenim mai conștienți de visele sufletului nostru și să le punem în practică, decât să rămânem prinși în niște stări iluzorii de plăceri temporare, care nu duc nicăieri… decât la consumarea energiilor noastre.

Ușile se închid și rămânem singuri cu noi înșine, singuri fără lumina iluziilor crezute și este nevoie să ne găsim propria lumină. Vedem că luna este în faza pătrarului și că suntem la o cumpănă între ce se vede și ce credem că vedem, iar această carte ne spune să ne luăm angajamentul față de energia noastră și a sufletului nostru. Avem capacitatea să vedem și partea ascunsă a Lunii, și partea expusă a ei, nu mai este nevoie să ne prefacem, ne putem asuma responsabilitatea asupra dualității naturii noastre.

Să ne luăm angajamentul față de energia noastră și față de sufletul nostru înseamnă să vedem dincolo de umbre și să ne aducem acasă toate fragmentele noastre, adică mintea, corpul fizic, corpul emoțional și să ne conectăm cu cel spiritual. Nu mai avem nevoie să susținem ceea ce nu dorim, și să ne implicăm energia și voința în toate acestea.

Angajamentul față de sufletul nostru se trăiește ca o eliberare de obligații, o eliberare de adicții și de situații în care nu dorim să ne implicăm. Aceasta se realizează din starea de centrare și prezență, nu prin negare sau frică.

Se vede cum planeta noastră Pământ trece prin schimbări masive, care ne tulbură și ne aduc la suprafață multe frici, iar dacă noi continuăm să ținem de ceea ce noi considerăm că este bine, sau că este nevoie să se întâmple, suferim din ce în ce mai tare. Transformarea vine odată cu decizia de desprindere de forma care am fost, dar nu cu respingere ci cu recunoștință și respect.

Multe schimbări s-au petrecut în câmpul nostru spiritual, în fluidele, corpurile și secvențele de ADN care ne conectează cu strămoșii noștri și cu tot ceea ce considerăm noi ca amintiri, povești ale trecutului și tradiții milenare. Câmpul de memorie colectivă a scuturat afară multe situații dificile și foarte profunde și acestea ne-au făcut să atingem mari cote de descărcări emoționale. Acestea au început procesul de vindecare a unor răni trans-generaționale care ne-au influențat povestea timp de eoni.

Este nevoie să vă dați seama că modul cum v-ați simțit acest an a fost foarte mult legat cu acest proces de vindecare și că nu mereu dramele și situațiile cu care v-ați confruntat au fost ceea ce au părut să fie. Multe lucruri anul acesta nu au fost ceea ce au părut să fie și această confuzie din câmpul emoțional colectiv a dus la multe stări de frustrare, iritație și tristețe fără un motiv aparent. Dacă v-ați permis să eliberați aceste senzații și sentimente atunci câmpurile voastre sunt mai clare, deși acest proces nu a ajuns la cotă maximă încă, el continuă și anul viitor crescând în amploare.

Cu cât sunteți mai conștienți de ceea ce se întâmplă, cu atât este mai ușor de acceptat și de suportat acest flux continuu din memoria ancestrală.

După cum am spus la începutul anului, când am explicat energia acestui an reprezentată de Spânzuratul : “Din punct de vedere al sănătății corpului nostru, energia Spânzuratului tulbură și mișcă apele interne, provocând stări de curățare ce pot suprasolicita splina și organele din partea stângă a corpului.”, aceste ape interne se mișcă pentru a fi eliberate de memorii ancestrale.

Misticul sau Marele Preot & Vidul

Darul de recunoscut este cel al fundației solide și al vidului interior și acesta vine să susțină trecerea în energia noului an. Toată cunoașterea vine din acel vid, de care foarte mulți se tem deoarece pare că este o moarte, o pierdere definitivă a ceea ce suntem.

Poate să vi se pară ciudat ca darul să vie vidul, dar recunoașterea acestui vid interior și acceptarea lui este calea care va aduce la un moment dat la pacea din voi și din lume. Acest spațiu interior de unde sunetele sufletului se aud, este cel care vă poate ajuta să integrați curățarea profundă a fluxului de memorie, de care am discutat la cartea anterioară.

Misticul ne vorbește :

Cunoașterea vine și trece, ca apa care curge înspre mare și se dispersează în ceva mult mai extins decît era inițial. Înțelepciunea nu se dobândește ci ea apare din vidul interior, din necunoscut apare cunoscutul.

Odată ce apreciați înțelepciunea ființelor care ați fost, a tuturor celor pe care îi vedeți ca niște învățători, veți înțelege că ei sunt reprezentanți ai necunoscutului și oricât doriți să copiați ceea ce sunt și ceea ce fac nu veți putea.

Acești reprezentanți ai necunoscutului nu sunt aici să vă învețe ceva ce nu știți ci să vă arate drumul către voi prin scufundare în tot ceea ce credeți că nu sunteți. Ei au devenit lumini deoarece au recunoscut valoarea vidului, sunetului universului, întunecimii absolute și au înțeles că fără acestea lumina lor nu este vizibilă ci este doar o iluzie trecătoare.

Acest dar vine odată cu recunoașterea uniunii și iubirii dintre cele două forțe duale, masculin și feminin, întuneric și lumină și a copiilor universului care sunteți.

Acest dar este dificil de recunoscut încă deoarece este de abia la stadiul de a fi văzut în noi, în lume și în ceilalți și încă creează conflicte. Este nevoie să recunoașteți acest dar în voi, și să știți că acest dar este eliberator și nu vă închide în biserici, în metode și în slăvirea unor alte persoane ci vă oferă oportunitatea de a vă întâlni față în față cu divinitatea din voi.

Generațiile care au fost, strămoșii noștri, au daruri pe care este nevoie să le recunoaștem și să le luăm cu noi mai departe, fără a ne agăța de ele, fără a deveni obsedați de acestea sau a le preaslăvi. Iar aici nu vorbesc de tradiții perpetuate automat ci de înțelepciunea ascunsă în ele, de mesajele lăsate de sufletele noastre de-a lungul timpului și perpetuate în basme, sărbători și alte modalități similare.

Noi încă ne uităm la aceste sărbători cu ochii împăienjeniți de iluzie și nu înțelegem ce-i cu ele, de unde vin, care a fost scopul și care este mesajul transmis de ele prin generații…. ce anume dorește universul să înțelegem de aici ?

Misticul ne invită să ne uităm în vidul interior și să lăsăm înțelepciunea să vină de acolo la suprafață, și de-asemenea ne invită să luăm toate aceste basme, tradiții, sărbători și să le pătrundem înțelesurile adânci, astfel vom vedea ce ne tot spunem de-a lungul timpurilor, ce ne tot reamintim. Este nevoie să învățăm din trecut și să integrăm, astfel onorăm tot ce ne-a fost dat și creăm o fundație stabilă.

Suntem invitați să echilibrăm spiritualitatea cu ceea ce este practic și să înțelegem că ambele se susțin reciproc, nu se bat cap în cap. Atunci când vorbesc despre practicabilitate nu mă refer la logică, ci la înțelepciunea ce vine odată cu manifestarea viselor.

Se simte o foarte mare luptă între ceea ce numim noi reprezentanți ai divinului, cum ar fi biserica, legea și tot ceea ce ne învață cum să fim și să gândim, ca de exemplu școala. Acest conflict vine să ne trezească din modurile de gândire care nu ne mai sunt utile și prin această agitație, furie și stare de conflict să reușim să lăsăm în urmă aceste concepte.

Furia vine să ne anunțe că este nevoie să schimbăm ceva și să luăm acțiune, dar de multe ori noi o vedem ca pe ceva ce trebuie eliminat sau aruncat asupra celorlalți, creându-se astfel comportamentele de violență.

Această energie de violență ne menține colectiv într-o stare de iluzie și de fugă după plăceri temporare pe care le numim justiție. Darul acesta ne indică să vedem ceea ce este și să ieșim din aceste tendințe de adicție la rezoluții temporare și în schimb să ne dedicăm, să ne angajăm la schimbări durabile.

Acest dar vine să ne spună să riscăm să ne aruncăm în gol, cu încredere, și să ne deschidem inima pentru a iubi ceea ce suntem. Această energia a darului este foarte puternică și cere refacerea unor structuri interne de gândire și de raportare față de lume și comunitate. Suntem chemați să ne unim cu ceilalți, să găsim o modalitate de a colabora și de a ne aprecia diferențele, astfel creând o modalitate de a fi susținuți și înțeleși atunci când ne confruntăm cu situații dificile.

Comunitatea și modul ei de a fi creată se schimbă și suntem chemați în a crea fundații noi, bazate pe iubire și acceptare reciprocă. Cu cât ne luptăm cu păstrarea aparențelor cu atât suntem împinși în conflicte ciudate și fără de sens și, de-asemenea, ne simțim separați de ceilalți și fără susținere.

Fac o paranteză despre România aici, deoarece în conștiința noastră colectivă sunt multe răni care ne fac să nu apreciem valoarea noastră și a celorlalți și mai degrabă să ne dezbinăm comunitatea printr-o dorință de a ne dovedi puterile pe care le credem lipsă. De multe ori se vede această tendință de a fi mai bun ca vecinul prin a încerca să facem ceva mai bine decât face el, de a-i da în cap pentru ca noi să ne simțim cel/cea de deasupra, și astfel a submina pe celălalt fără a înțelege de ce o facem.

Dragi Români, lăsați această tendință la o parte, deoarece nu este vorba despre ce puteți face… aveți puterea de a face orice !! Ci este vorba despre ce puteți face din inimă, care este cu adevărat pasiunea voastră și drumul vostru unic. Cu cât încercați să vă dovediți puterile făcând orice, cu atât vă pierdeți pasiunea față de acel stil unic al vostru și iubirea față de voi. Astfel se pierde susținerea în comunitate și se dobândește frustrarea și veșnica nemulțumire, fiind rătăciți mereu în căutarea drumului pierdut. Atunci când facem ce iubim, acel ceva devine parte din noi și este ca o joacă, și astfel fiecare se potrivește perfect în comunitatea lui și în univers.

9 de Săbii & Luna în Creștere

Primul pas către noul spațiu este trezirea din somnul cel adânc al propriilor coșmaruri. 9 de Săbii ne invită să ne deschidem gura și ochii către noile orizonturi și să lăsăm energia să ne poarte către celălalt tărâm al conștiinței noastre.

Suntem pe punctul de a trece mai departe și de a ne trezi la un nivel nou de înțelegere a ceea ce suntem, dar încă mai suntem trași înapoi de 7 de Cupă și de dorințele și poftele care ne îmbolnăvesc conștiința de sine. Fiecare dintre noi are monștrii săi, dar există și monștrii colectivi, pe care îi hrănim și îi perpetuăm împreună. Aceste coșmaruri colective sunt de o forță enormă, deoarece energia noastră creativă, energia tuturor, le susține.

Cât timp susținem acești mari monștri colectivi, noi ne simțim neputincioși, iar atunci când vrem să nu îi mai susținem ne simțim de-a dreptul fără putere și cotropiți de aceste coșmaruri. Ce pot face eu, un mic omuleț ? ne spunem noi îngândurați. Ce pot face eu dacă ceilalți încă susțin această nebunie colectivă ? Simțind această neputință atârnând asupra capului nostru, ne simțim cu adevărat mici și insignifianți, vinovați de nimicnicie, dar dacă am putea recunoaște puterea voinței noastre, atunci am putea ieși din această stare.

Cu fiecare om care nu mai susține coșmarul, acesta devine mai slab ca și energie, mai puțin cotropitor și influența lui scade. Dacă sunteți aici și vă simțiți fără de putere vă invit să vedeți adevărul din voi, și să recunoașteți visele sufletului, cum ne amintește 7 de Cupă.

Energia acestui an, Spânzuratul, este o energie puternică de trezire la originalitate, la ceea ce suntem, la pura existență, iar 9 de Săbii ne aduce aminte că avem acest pas de făcut și acest angajament la a ne trezi din neputință.

După cum cartea de oracol Waxing Moon, Luna în creștere, ne spune, energia conștientizării de sine, a trezirii, începe să se amplifice și crește în această perioadă, pentru a maximiza efectele energiei anului.

Probabilitatea de a experimenta vise ciudate, vise puternice și semnificative crește în această perioadă, deoarece în timpul viselor se pot lucra situații din viața voastră, pe care este mai dificil să le experimentați în mod real.

De-asemenea, situațiile din viața voastră pot fi destul de hilare pe lângă dramatismul foarte ridicat al lor. Aceste cote înalte de dramatism este modul sufletului de a vă amplifica ce este nevoie să vedeți, să lăsați în urmă și să vă treziți.

Corpul vostru vă poate cere să consumați tot felul de alimente de care vă desprinseseră-ți sau să reveniți la vechi obiceiuri, dar aceste vechi pofte vin acum să fie curățate de tot din sistemul vostru. Aveți curajul de a vă asculta corpul, deoarece aceste iluzii de obicei se dispersează rapid, imediat după ce gustați sau consumați puțin. Ceea ce este nevoie aici este să deveniți conștienți că într-adevăr nu vă mai atrage acea hrană sau acel obicei. De-asemenea, acest fapt este valid și pentru obiecte de îmbrăcăminte, obiecte din casa voastră, dar și gânduri, sentimente și moduri de comportament.

Dacă vedeți că oamenii din jurul vostru se irită mai ușor, încercați să înțelegeți că ceea ce experimentează sunt propriile drame și au nevoie să le vadă și să iasă din ele.

Cotele așteptărilor pe care le au oamenii în această perioadă sunt mari, iar aceste așteptări susțin somnul, sau starea de confuzie, deoarece nu sunt conectate cu starea de prezență. Dacă simțiți această urgență în voi, recunoașteți că este doar energia care crește și dorește să fie lăsată să curgă, astfel opriți starea de așteptare și de opunere la ceea ce se întâmplă cu voi.

Trecem acum printr-o porțiune a corpului colectiv mental care este plin de gânduri și coșmaruri colective. Recunoscând acestea putem să oprim starea de dramatism interior, de turbulență și de frică, anxietate, și să vedem că putem să ne desprindem de aceste stări de căutare a senzaționalului, de copleșire cu super dramatism și exagerare colectivă a tuturor lucrurilor și situațiilor.

Curaj și Încredere !

Tags:

împărtășește cu ceilalți

Celeste

Sunt pasionată și dedicată muncii de înțelegere a sinelui și a vieții. Instrumentele mele preferate sunt contemplarea, Tarotul, meditațiile sonore și comunicarea cu divinul. Fie ca să ne întâlnim în spațiul dintre cuvinte, unde iubirea devine experiență.

Poate îți plac și acestea

Alătură-te Călătoriei Magice

Primiți notificări despre postări noi, citiri, știri magice și reduceri
10EUR discount la prima comandă

Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.

Primește notificări mai rapide, conectează-te cu mine și comentează postările alăturându-te la grupul de Telegram.

Lasă un mesaj

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top