Ciclurile Arhetipale Planetare

Ciclurile planetare arhetipale sunt mari spirale de energie creatoare, care revin spre a susține o trecere în revistă a anumitor evenimente și pentru a impulsiona la rezolvarea și înțelegerea acelor evenimente din alte puncte de vedere. Astfel se oferă oportunitatea fiecărui om, de a răspunde într-un alt fel, de a face alte alegeri și de a-și dezlega legături și încrengături karmice.

Aceste cicluri pot fi văzute din diferite perspective, iar aici voi oferi o vedere din perspectiva minții arhetipale, prin intermediul cunoașterii Tarot.

În această perspectivă, există 22 de mari cicluri de învățare ale conștiinței, 22 de aspecte și fețe ale divinității. Arhetipul Nebunul este cel care are numărul 0 și 22, începutul și sfârșitul, alpha și omega, totul și nimic. Acest arhetip desemnează și Marea Alegere, pe care o avem la un moment dat de făcut, fie să devenim conștienți și să evoluăm, fie să negăm acestea și să rămânem ca o frunză în vânt, direcționată de oricine.

Extrem de rar există o trecere prin toate cele 22 în ordine succesivă, de obicei există treceri de 10 ani, decade ce constituie un ciclu, o trecere prin 10 arhetipuri de creație, dar există și cicluri mai mari sau mult mai mici. Fiecare decadă începe cu un arhetip ce are un număr, și apoi se termină cu un alt arhetip al cărui număr este în corelare cu primul, adică suma cifrelor pentru ambele numere este aceeași.

Fiecare decadă desemnează un ciclu de evoluție în conștiința umană, și putem analiza ciclurile planetare, la fel precum și ciclurile personale, ale fiecărei ființe.

Aceste cicluri încep din momentul nașterii, cu Arhetipul care îți ghidează viața, și care apoi se repetă la anumite intervale de timp, creând valuri de experiențe care se succed pentru a amplifica experiența ta de viață.

Succesiunile se realizează prin numerologia anilor curenți, pentru energia planetară, și prin anumite calcule cu data de naștere, pentru fiecare persoană în parte.

Aceste decade re-configurează corpurile fizice și aduc legături din ciclurile trecute în actualitate pentru ca ele să fie rezolvate. Aceste cicluri sunt desemnate și de roata nesfârșită în care cei care nu învață sunt prinși un timp îndelungat și repetă aceleași evenimente, deoarece energia care ghidează decada este Arhetipul 10 – Roata Norocului. Astfel, fiecare decadă reîntoarce și repetă lecțiile într-un alt mod, cu intenția ieșirii din aceste repetiții și descoperirea eliberării.

Ciclurile Arhetipale Planetare din mileniul trecut

Energia Dominantă

Întregul mileniu trecut a fost dominat de cicluri care încep cu cifra 5 sau Arhetipul Marelui Preot, fiind o luptă de conexiune cu divinitatea din noi sau de stagnare și separare în tradiții și religii care deconectează și fragmentează ființa divină aducând în prim plan o divinitate umană sau deificarea ego-ului.

Aceste cicluri începeau cu 5 – Marele Preot și se terminau cu 22 – Arhetipul Nebunului, numit și Marea Alegere.

Arhetipul Marelui Preot este cel al omului realizat și conectat direct cu divinitatea, a înțeleptului, a celui luminat de lumina sufletului și binecuvântat de natură și tot ceea ce există. Acesta se aseamănă cu ideea de guru, învățător, preot, înger, sfânt, deitate întrupată. Aceste cicluri ne învață cum să devenim divinitate întrupată și ne aduc diferite provocări pentru a ne explora acest potențial și darurile pe care le întrupăm. Se pare că această experiență ne-a dat mult de furcă și am repetat-o de câteva ori în fiecare secol din mileniul trecut.

Hierofant, așa cum este numit acest arhetip, înseamnă a arăta sfințenie, a întrupa pe Dumnezeu. De-asemenea, Hieros-Gamos, înseamnă uniune sacră, uniunea dintre emisferele cerebrale, dintre divin și uman, dintre energiile primordiale de creație yin și yang, în armonie, fără dominație, extincția uneia sau conflict.

Distorsiunea acestei energii sau interpretarea extremistă ne duce cu gândul la un fanatic religios, intermediar fals sau fals profet, extremism religios, crime în numele credinței, vicii ascunse, legi impuse de om în locul legilor naturale ale universului, conservatorism și comunism informațional, elite și culte care limitează cunoașterea și folosirea credinței împotriva omului, terorism religios și falsitate ascunsă sub masca bunătății și sfințeniei, manipularea credințelor pentru scopuri de profit și dominație.

Locul divinității naturale numite suflet, logos, planetă și apoi univers, a fost înlocuit de somități umane, persoane care s-au numit aleșii lui Dumnezeu și intermediarii săi. Aceștia au fost însărcinați cu munca de a ajuta pe ceilalți să se conecteze la divinitate. Unii au reușit mai bine decât alții, dar curentul frecvent folosit, de conștiința colectivă, a fost cel de deificare a unui om diseminând ideea că doar acel om este intermediarul Divinului, și amplificând obligația de a trece doar pe la el/ea ca să ajungi la divin. Acest curent a segregat ființa divină, amplificând voalul de separare și suferință, singurătate și discordanță între exprimare și ființare.

Ca să vă dau un exemplu, între anii 1810 și 1909 au existat 4 cicluri complete care au început cu Marele Preot(Arhetipul 5) și s-au terminat cu Marea Alegere(Arhetipul 22 sau 0). Fiecare ciclu conținând 15 ani, arătând la energia care a ghidat acest ciclu, și anume energia Arhetipului numărul 15 – Diavolul.

Dacă istoria vi se pare diabolică, plină de minciuni și păcăleli, nu îmi este de mirare, văzând acest ciclu repetându-se de zeci de ori în ultimul mileniu. Problema însă nu este acest Arhetip numit Diavolul, ci abordarea și înțelegerea oamenilor, alegând să evidențieze, în mod colectiv și predominant, cea mai joasă vibrație și înțelegere a acestuia. Aceste cicluri de arhetipuri indică procesul de învățare al alegerii conștiente și a faptului că fiecare este liber să-și aleagă propriile consecințe. De-asemenea, susțin explorarea și integrarea aspectelor umbrite ale conștiinței noastre și consecințele acestora.

Prin influența Arhetipului Diavolul, ni se pune în față marele test de încredere asupra divinității noastre sau lepădarea de aceasta. Dacă te introduci în carcera care se numește “eu nu am suflet”, atunci nimic nu prea mai are sens, poți face orice îți trece prin cap doar cu ideea de a supraviețui ca și corp, iar acest corp devine cel pe care-l adori și în același timp, pe care dorești să-l extinzi la nesfârșit în imortalitate. Acest mod de gândire stagnează evoluția la dezvoltarea mentală, umflând astfel ego-ul imatur și deificându-l.

Fiecare din aceste cicluri ne stimulează să ne înțelegem libertatea ca ființe și ce anume este mai important pentru noi în viață. Cum alegem să trăim, preferăm să ne lăsăm dominați de sclavagismul religios sau ne putem elibera credința ? Aceste întrebări sunt puse la sfârșitul fiecărui ciclu de tipul 5(Arhetipul Marele Preot) – 22(Arhetipul Nebunul), deoarece alegerea ne este reamintită de fiecare dată. Logosul central ne spune “După 15 ani în care ți-ai dat credința pe tot ce se putea, ca la un aprozar, încă mai dorești să continui sau nu ?” Dacă răspundem “da, vreau să continui” atunci în următorul ciclu, această asuprire a legăturii cu divinitatea se amplifică, pentru a crea un contrast din ce în ce mai mare între alegerile disponibile. Se creează această amplificare deoarece ființa spune că nu este destul de asuprită astfel încât să se elibereze, nu se simte destul de încarcerată ca să facă acest pas, nu i-a ajuns cuțitul la os.

Această dominație a ciclului 5-22, ne-a adus la suprafață alegerea între a asculta vocea sufletului și calea evoluției pe toate planurile și vocea ego-ului, calea ușoară a evoluției iluzionare. Toate acestea sub tutela aspectelor credinței și religiilor. Războaiele s-au dat în principal instigate de diferitele credințe ale oamenilor în divinitate sau materialitate. Un articol corelat cu manipulările credinței și arhetipul cu numărul 5 este Credibilitate și Credulitate.

Cele două războaie mondiale

Primul război mondial s-a exprimat într-un ciclu de tip 11- Justiția Divină – 20 Judecata Divină, și a început într-un an de Arhetip 15 – Diavolul (1914), sugerând încarcerare, mari decepții și păcăleli de tot felul.

Al doilea război mondial s-a exprimat între două cicluri, primul începe cu 13 – Moartea și se termină cu 22 – Nebunul (1939), an în care a izbucnit războiul. Apoi continuăm al doilea ciclu ce începe cu 14 – Temperanță (Probele focului) și se termină cu 22 – Nebunul. Primul ciclu este dominat de o energie intensă de transformare fizică ce poate să se exprime distrugător și aduce retribuții karmice, iar al doilea este dominat de căutarea unui drum pentru umanitate ce trece prin multe încercări de foc, în care toate lucrurile sunt mișcate pentru a se alchimiza și rafina din ce în ce mai tare.

Este foarte interesant cum anul de început, 1939, este caracterizat de o alegere ce poate schimba lumea, o alegere de a rămâne inconștient în drumul tău sau de a te alinia la o conștiință mai înaltă. Energia aceasta impulsionează la eliberare, la evoluție a conștiinței și la conexiune. Corelată cu începutul ciclului, arhetipul Moartea, sugerează la o nouă înțelegere asupra morții și transformarea corpului uman prin propriile alegeri conștiente.

Ambele cicluri au energii puternice ce schimbă elementul pâmânt și practic îl face de nerecunoscut, transformat total. În al doilea ciclu instigarea supremă a fiecărui om și națiune a fost să se regăsească pe sine sau să se îndepărteze de calea sa, să dovedească voință în aliniament sau să-și exprime discordanța voinței egotice, să se unească în armonie sau să se distrugă prin lupte de foc.

Bombele atomice au explodat în anul 1945, din al doilea ciclu, an caracterizat de energia Arhetipului 19 – Soarele. Acesta poate arăta lumina divină și caracteriza oamenii iluminați, sau lumina falsă egotică și umflarea egolului pe post de Dumnezeu. Anul acesta se leagă cu anul în care s-a terminat primul război mondial – 1918, având același arhetip ca energie, sugerând că victoria de la sfârșitul acelui război a fost de partea luminii false.

Societățile oculte, dar nu numai, și multe religii curente, încă slăvesc Soarele, de aceea se numesc luminați, sau iluminați. Dar puneți-vă întrebarea ce lumină slăvesc de fapt ? După cum vedeți mai sus, Arhetipul Soarelui nu este întotdeauna lumina pură a sursei, ci și lumina prea strălucitoare, orbitoare a ego-ului.

Această slăvire solară se vede în mai toate cultele din lume, foarte mulți fiind obsedați de lumină, într-o orbire față de orice altceva, dorind să ia calea cea mai scurtă, încercând să elimine sufletul sau să îl exclusivizeze, să nege spiritul și oceanul de cunoaștere plin de întuneric sau să îl cucerească într-un anume mod.

Ultimul ciclu arhetipal care a început cu 5 – Marele Preot

Între anii 1909 și anul curent au existat 6 mici cicluri care încep cu arhetipul cu numărul 5 – Marele Preot. Unul dintre acestea a conținut doar acest arhetip, celelalte au avut mai multe iar ultimul a durat din 1994 – 5 Marele Preot până în 1999 – 10 Roata Norocului. Acest ultim ciclu a fost dominat de energia Arhetipului 6 – Iubirea divină și ne readuce aminte de alegerile făcute din suflet, de eliberarea față de tradiții nefolositoare și de consecințele karmice pe care le-am creat până atunci. Aici ne-a fost oferită alegerea între repetarea ciclurilor trecute de deconectare sau învățarea lecțiilor și comorilor aflate în ele.

Anul 1999 este un an foarte important în mintea noastră ca și colectiv uman. Acel an a fost un sfârșit al unui mare mileniu în care energia feminină și cele două arhetipuri principale feminine, 2 – Marea Preoteasă și 3 – Împărăteasa, nu au fost prezente. Eclipsa corelată cu energia acelui an, Arhetipul 10 – Roata Vieții, practic ne anunță cum cicluri mari din existența umană sunt terminate, și un nou Soare, o nouă conștiință apare.

Acest ultim ciclu este un sfârșit al marilor cicluri de învățare a credinței și experimentare a religiei externe și a dominației religiilor bazate pe un reprezentant masculin. Acest ciclu se termină cu arhetipul cu numărul 10 – Roata Vieții, ce readuce și închide legăturile karmice ale acestui mare mileniu. În acel moment, 1999, când am avut și un eveniment solar important, o eclipsă solară totală, a fost o trecere printr-un portal într-un nou spațiu-timp, pur și simplu timpul s-a deschis ca un vârtej și am fost atrași într-un alt loc.

Îmi amintesc stând afară în curte la țară, uitându-mă la eclipsă și simțind o mare schimbare. Chiar am spus cuvintele “Gata, acum începe”. Normal că nu știam despre ce vorbesc la acea vreme, și am înțeles mult mai târziu.

Arhetipul 6 – Iubirea sau Iubiții, a venit să aducă în mintea noastră colectivă ideea înțelegerii uniunii sacre dintr-o altă vedere, înțelegând că nu-i nevoie să exterminăm o parte ci să le înțelegem și să le iubim pe ambele. Se poate să mă întrebați: “Dar cum să iubesc minciuna sau iluzia?”. Nu mă refer la aceasta când spun cele de mai sus, iluzia este prin starea ei de a fi iluzie, deci nu ai ce iubi acolo, este doar o proiecție a altceva. Minciuna ca drept și fapt se minte pe sine, are starea curentă de a nu fi ceea ce există, de a nu exista, așa că iarăși nu ai ce iubi aici. Cele două forțe ale universului, nu sunt ceea ce credeți că sunt. Ați fost învățați să negați, să eliminați din ecuație femininul și veți învăța să îi dați voie înapoi.

Ghidarea arhetipului Iubirii, în ciclul 1994-1999, susține revelația arhetipurilor feminine din ciclul următor și amplificarea înțelegerii consecințelor de-a lungul întregului mileniu.

Distorsiunea energiilor yin – yang

În toți acești ani, alegerea separării și fragmentării ființei divine de către colectiv se face simțită de fiecare dată, susținută de credințe religioase nefolositoare și de pângărirea energiilor primordiale masculin și feminin.

Energia masculină a fost distorsionată ajungându-se la extrema egotică în care se crede că ego-ul este supremul Soare, detronând sufletul și lumina divină. Acest ego are o lumină orbitoare și extremă, deoarece nu acceptă blândețea și receptivitatea feminină adusă de întuneric. Acest ego vrea să emită lumină dar nu mai are de unde, deoarece nu mai este conectat la oceanul cunoașterii, la înțelegerile universale, și atunci găsește tertipuri pentru a se ridica pe sine deasupra tuturor și a-i orbi.

Energia feminină a fost distorsionată ajungându-se la extrema universală de contopire și inconștiență, adulând bunătatea extremă și pasivitatea, eliminând astfel dorința de eliberare și instaurând siguranța și sclavia. În acest caz energia feminină a fost trimisă într-o iubire distorsionată, în care și cele mai mari cruzimi sunt acceptate fără a fi impulsionate să se vindece. Se ajunge astfel într-o stare de imposibilitate de a lua acțiunile necesare pentru a schimba situația. Ca să vă dau un exemplu curent, încă vedem multe femei care acceptă să stea cu bărbați care le abuzează în continuu și ele cred sincer că îi iubesc.

Acest mod de distorsiune se numește extremism, polaritățile împinse la dezechilibru extrem și super-polarizare.

Prin intermediul manipulării credințelor, tradițiilor, religiilor, s-a instaurat o separare de divinitate și o reducere a omului la o fiară inconștientă, care se spune că are nevoie de dominare, dresaj și cușcă.

Toate acestea nu aveau nevoie să se întâmple așa. Fiecare din acest ciclu s-a terminat cu Arhetipul 22 – Nebunul sau Marea Alegere, deci alegerea drumului era oferită clar și fără de dubiu.

Această alegere este alegerea între a deveni conștient de ceea ce ești, de ființa ta divină, de adevăr, sau de a rătăci prin iluzii. Cifra 22 este și o cifră de maestru, de înțelegere a dualității și a misterelor divine, oferind oportunitatea de a măiestri viața.

Nu suntem frunze în vânt fără de rost, putem alege de fiecare dată și mereu ne sunt oferite toate șansele de a face asta. Istoria ne ajută să învățăm din ceea ce am experimentat astfel încât să avem conștiința să alegem altfel. Cu cât ne opunem de la a învăța, cu atât mai mult avem de învățat și conștientizat.

Ciclurile Arhetipale ale mileniului curent

Acest mileniu a început cu revenirea arhetipurilor feminine de creație, în anul 2000 – Marea Preoteasă și 2001 – Împărăteasa. Pentru a menține articolele mai scurte și a nu copleși cu detalii am să vorbesc mai pe larg de aceste cicluri în postările viitoare, creând astfel o mini-serie despre aceste acicluri planetare și energiile lor de creație.

Ciclurile Arhetipale personale

Așa cum există cicluri arhetipale planetare există și cicluri personale. În fiecare an, fiecare persoană are un ghid arhetipal, un arhetip cele 22 de Arhetipuri ale creației. Astfel, putem face o linie a vieții în care se văd arhetipurile fiecărui an, și care ne arată ciclurile noastre de evoluție. În acestea se urmăresc Arhetipurile care sunt ghidul întregii vieți, în relație cu celelalte.

Dacă doriți să vedeți o astfel de analiză personală puteți accesa Citirea Tarot Linia Vieții, iar dacă doriți ceva mai simplu precum energia anului curent atunci mergeți la Citirea Tarot Energia Anului. Dacă dorești să ai experiența unei citiri simple, în această perioadă fac citiri gratuite așa că te rog să accesezi Prima ta citire Tarot.

Tags:

împărtășește cu ceilalți

Celeste

Sunt pasionată și dedicată muncii de înțelegere a sinelui și a vieții. Instrumentele mele preferate sunt contemplarea, Tarotul, meditațiile sonore și comunicarea cu divinul. Fie ca să ne întâlnim în spațiul dintre cuvinte, unde iubirea devine experiență.

Poate îți plac și acestea

Alătură-te Călătoriei Magice

Primiți notificări despre postări noi, citiri, știri magice și reduceri
10EUR discount la prima comandă

Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.

Primește notificări mai rapide, conectează-te cu mine și comentează postările alăturându-te la grupul de Telegram.

Lasă un mesaj

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart