Amplificarea gustului - o metodă excelentă pentru a slăbi sau a elimina poftele de junk-food

Simplă și eficientă

În ziua de azi, am uitat modul în care să ne hrănim în pace. Trăim viața în mare viteză și ne alimentăm la fel de repede și de neatent. Mâncăm doar ca sa supraviețuim și nu prea dăm atenție la ceea ce ''băgăm'' în noi. Am uitat cât de gustoasă poate fi o mâncare, doar mirosind-o. Tot așa, mirosind și masticând hrana lent, vom ajunge să mâncăm mai puțin. Sunt sigură că ați avut experiența de a vă sătura doar cu mirosul unei mâncări, mai ales în vremea copilăriei voastre.

Cum influențăm gustului hranei ?

Gustul unei mâncări este influențat foarte mult de starea noastră psiho-emoțională, de-aceea, atunci când prepar ceva de mâncare, întotdeauna transmit un gând și o emoție alimentelor, iar acestea se vor reflecta în calitatea mâncării.

Celeste spune:
Transmiteți un gând bun pentru a culege un miros cât mai bogat, și un sentiment de iubire și încredere pentru a dobândi un gust absolut delicios și nutritiv.

Plantele reacționează la gândurile și emoțiile noastre, la fel cum noi suntem influențați de gustul și mirosul acestora. Tratându-le pe ele cu indiferență, ne tratăm și pe noi cu indiferență... și aceasta creează o stare de depresie interioară.

Gustul și mirosul alimentelor, sunt hrană energetică pentru corpul nostru. Acestea se absorb în faza masticării mâncării, la nivel bucal - de aceea o mestecare atentă absoarbe acești nutrienți și aduce o stare de plăcere și pace. Mestecați până când mâncarea devine lichidă și apoi înghițiți. Faceți așa cum spune și zicala "Beți mâncarea solidă și mestecați sucurile."

Celeste spune:
Pentru a imprima intenția voastră mâncării, alături de sentimentele și gândurile voastre, rostiți intenția în timp ce mestecați lent hrana, simțind pace și având mintea calmă.

Metoda de amplificare a gustului

Am să vă explic, în câteva cuvinte, această metodă. Ea este foarte simplă și posibil deja ați mai auzit de diferitele variațiuni ale acesteia, dar probabil încă nu o aplicați.

 1. Cu fiecare îmbucătură, masticați atent, lent și inspirați pe nas atrăgând în voi gustul și aroma hranei.
 2. Fiți atenți la ceea ce faceți, nu la alte persoane sau la televizor.
 3. Închideți ochii și simțiți iubire și pace. Aici puteți da o intenție hranei, cum am vorbit mai sus. Exemple de intenție: sănătate, rezolvarea problemei x, hidratare, creșterea sau scăderea în greutate etc.
 4. Inspirați natural și de mai multe ori, în timpul masticației pentru a amplifica gustul.
 5. Masticați până când hrana este lichidă sau cât mai aproape de această stare.
 6. Înghițiți și repetați.

Tot ceea ce ingerăm este menit să ajute corpul nostru să crească, să se mențină sănătos și să se regenereze. Acesta este scopul mâncării, de a ne susține funcțiile corpului. Cred că noi toți ne dorim să introducem, în organismul nostru, elemente pline de energie, pline de iubire (nu dependență și atașament) - pentru că aceste elemente ne compun corpul nostru minunat, care este parte din noi, vehiculul prin care experimentăm această viață.

Această metodă simplă, vă poate aduce mai multe beneficii decât vă imaginați. Dacă de exemplu doriți să slăbiți, atunci amplificarea senzațiilor vă ajută să alegeți alimente mai sănătoase și să vă săturați mai rapid, astfel vă dezvățați singuri de obișnuințele care vă fac rău.

Beneficiile Metodei de Amplificare Gust

Plăcere intensă

Cu cât faceți acest lucru mai calm și mai liniștiți, puteți fi uimiți de ceea ce descoperiți și de noile senzațiile percepute. Practicând această metodă simplă, la fiecare masă, gustul se amplifică considerabil, iar senzația de plăcere poate atinge culmi extraordinare(asta nu-i glumă sau metaforă).

Amplificarea sensibilității și diferențierii substanțelor

Deoarece gustul se amplifică, după ceva timp de practicare a acestei metode, veți deveni mai sensibili la gustul hranei, astfel încât veți putea simți anumite substanțe artificiale sau vă veți da seama mult mai rapid când un aliment este stricat sau nu este bun pentru voi. Această sensibilitate este deosebit de prețioasă, deoarece vă ajută să diferențiați produsele care sunt bune pentru voi sau cele care nu sunt.

Acest tip de sensibilizare vă poate ajuta să simțiți aromele artificiale, coloranții și E-urile. Să nu vă gândiți că veți știi clar, exact ce este, deși este foarte posibil, dar veți putea simți ceva neplăcut, un gust care nu vă place, prin tot amalgamul de alte gusturi care vă plac. Cu timpul, veți putea diferenția acele gusturi neplăcute și astfel nu veți mai fi atât de atrași de acele produse care le conțin.

Sațietate rapidă

Urmând această încetinire de ritm și amplificare a atenției, nu numai că deveniți mai sensibili la gustul hranei și o influențați, dar savoarea acesteia va deveni absolut delicioasă, hrana dorind să vă ofere o experiență cât mai satisfăcătoare. Cu cât experiența oferită de hrană este mai plăcută, cu atât ne săturăm mai rapid, și astfel putem diminua în mod natural, cantitatea de mâncare pe care o consumăm.

Ajutor în eliminarea adicției de junk-food, zahăr, sare sau hrană procesată

Dacă doriți să eliminați dorințele exagerate de junk-food, fast-food, dulce sau sărat, atunci această metodă vă poate fi de mare ajutor. Dacă practicați cel puțin 2 luni, veți observa destul de clar că gustul zahărului este mult prea puternic sau chiar artificial, în anumite preparate și astfel nu veți mai fi atrași de acestea. La fel se întâmplă și cu gustul sărat sau cu junk-food-ul, care de obicei conține multe substanțe care au un gust artificial precum coloranți, conservanți și alte E-uri.

Prin creșterea sensibilității aceste gusturi exagerate vă vor părea foarte puternice, mult prea intense și chiar neplăcute. La scurt timp veți începe să diminuați consumarea acestor tipuri de alimente și să vă îndreptați spre alegeri mai naturale.

Ajutor pentru scăderea în greutate/slăbit

Dacă puteți simți mai bine substanțele nocive, atunci puteți alege ușor să nu mai consumați acele alimente, deoarece vă cauzează neplăcere și atunci când le mâncați.

Atunci când vă creșteți destul de mult sensibilitatea la gust, puteți diminua consumul exagerat de dulciuri, grăsimi sau junk-food și astfel puteți slăbi, într-un mod natural, prin curățarea dietei voastre.

Experiment

Dacă nu sunteți siguri că emoțiile și sentimentele voastre pot avea un așa mare impact asupra plantelor, faceți următorul experiment. Ignorând plantele sau lăsându-le singure mult timp izolate într-un colț, acestea mor.

 1. Pune-ți 3 ghivece cu flori în 3 colțuri diferite ale casei.
 2. Pe un ghiveci îl ignorați complet, nu îi dați nici o atenție.
 3. Unui alt ghiveci îi dăți atenție. Treceți în fiecare zi pe lângă el și îi zâmbiți, îi spuneți vorbe frumoase în timp ce simțiți un sentiment de pace și iubire.
 4. Ultimului ghiveci îi dați atenție dar îi spuneți vorbe urate, țipați la el, simțind furie și enervare.

Tot așa puteți experimenta cu ajutorul muzicii. În loc să mergeți voi să dați atenție plantelor, le tratați cu muzică în mod diferit. Pe un ghiveci îl tratați cu muzica  de suflet frumoasă, care inspiră iubire și  pace, pe altul cu muzică zgomotoasă metal rock, care inspiră conflict și efort, iar pe ultimul îl ignorați complet.

Veți observa că plantele cresc altfel, sau chiar nu cresc și se usucă.Potirul Alchimic

ALĂTURĂ-TE CĂLĂTORIEI MAGICE
Primește noutăți pe e-mail
Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.
Alătură-te grupului de Telegram unde poți primi toate notificările alături de mesaje de ghidare sau inspirație.

Interesat de Explorarea Sinelui ? Descoperă Citirile Tarot…

 • Stilul meu de a citi Folosesc Tarot-ul ca un instrument de claritate, predicție și îndrumare, iar în tot ceea ce fac rolul meu este de mesager. Stilul meu este liric, intuitiv, și este un mix între consiliere pentru dezvoltare personală și o experiență mistică, în funcție și de subiectul citirii. Stilul meu de a citi Tarot combină utilizarea înțelepciunii ce vine din Tarot, Numerologie, Qabalah, [...]
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 312 Articole
Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez descoperirea autenticității sinelui prin conectare corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.