Interviu cu Itzel Gersten , bucătarul nostru de la Finca de Vida

Interviu cu Itzel Gersten
© celestekgodwin.ro

Acest interviu a fost luat în perioada șederii noastre la Finca de Vida, în frumoasa țară exotică Costa Rica. Itzel Gersten a fost bucătarul nostru, în acea perioadă, și a lucrat pentru fermă ca și voluntar. Câteva din ideile și preparatele ei le-am postat anterior, rețele făcute de ea fiind delicioase și ingenioase. Fiind mexicancă, aduce în preparatele ei inspirația și gusturile din acea zonă.

Și pentru că am pierdut foaia cu întrebările, am dedus întrebările din răspunsuri, dar au ieșit mai puține la număr decât inițial 😅.

Spune-ne câte ceva despre tine Itzel...

Sunt din orașul Mexico și trăiesc în San Diego de 14 ani. Am lucrat în domeniul ospitalier, de când am avut vârsta necesară, și mi-a plăcut ! Știam că într-o zi îmi voi deschide propriul meu restaurant. De când am devenit vegană și a început să ma preocupe mai mult mediul înconjurător, am decis să nu mai lucrez pentru companii care sunt "neprietenoase" cu mediul, așa că am renunțat și am deschis propria companie de catering vegan.

Mi-am stabilit punctul de lucru în propria casă și fac catering pentru evenimente speciale, ofer prânzul la companii de afaceri și vând mâncarea la festivaluri de muzica și în piețele fermierilor. Prima mea inspirație a fost să prepar mâncare care se adresa non-vegetarienilor și a fost un succes ! De fapt, majoritatea clienților mei nu sunt nici măcar vegetarieni, ceea ce mă bucură pentru că simt că pot face diferența și că pot să le deschid mințile oamenilor cu o noua alternativă de viață.

Când am început pentru prima dată, nu m-am gândit că doream să fiu bucătar, nici nu mă simțeam talentată în bucătărie. M-am gândit la mine ca antreprenoare, dar practicând, am devenit mai creativă și înțeleaptă și așa m-am simțit mai încrezătoare, numindu-mă bucătar.

Cum ai devenit interesată de hrana raw ?

Am devenit mai interesată în mâncarea naturală/sănătoasă prin interesul și influența prietenului meu și clienților mei. Încet-încet am învățat multe lucruri de la alți oameni, din documentare, cărți și căutare personală. Una dintre marile provocări în a trece pe alimente sănătoase a fost cantitatea de preparare și în special diferența în preț.

Care sunt provocările în bucătăria vegană sau raw ?

Acum, că am învățat despre metoda de a manca 80/10/10, marea provocare a fost în a tăia grăsimile, sărurile și mâncărurile gătite termic. Există atât de multe atașamente emoționale înrădăcinate legate de mâncarea de "confort". Este greu să faci o schimbare în viața ta din punct de vedere fizic și psihic.  Nu realizezi cât de departe poate ajunge adicția, până când nu o întrerupi.

Nu găsesc o greutate în a prepara mâncare crudă, ia atât de multă imaginație și timp ca o mâncare gătită. Doar dacă deshidratezi mâncarea, singura provocare este în a te gândi înainte cu ceva timp. Iar în a prepara mese 80/10/10, provocarea este cu siguranță creativitatea.

Cum te simți după ce ai trecut la stilul de viață vegan ?

Când prepar mâncare crudă, față de mâncarea gătită, mă simt mai fericită/mândră că pot crea ceva cu o valoare nutrițională ridicată. Dar sincer, orice tip de mâncare aș face, fie că este gătită sau crudă, dacă arată și are gust minunat și toți cei care o mănâncă sunt fericiți, atunci eu mă simt binecuvântată !

Stilul de viață natural mi-a permis să îmi găsesc fericirea și pacea interioară și m-a ajutat să îmi ascult și să îmi înțeleg corpul mai bine. Mi-a permis doar să fiu eu, în loc să caut ceva ce mă face fericită. De-asemenea mă simt mai ușoară și mai sănătoasă.

Ce cărți sau filme te-au inspirat ?

Prima carte citită care m-a inspirat să devin vegană și să mănânc mai sănătos a fost Skinny Bitch de Rory Freedman și Kim Barnouin. Apoi, documentare ca Food Matters, The Beautiful Truth, Plastic World, Food Inc, etc.

Cum arată o zi din viața ta, la Finca de Vida ?

O zi obișnuită la Finca de Vida : mă trezesc cu răsăritul soarelui (înainte de 6 a.m.) și practic respirația profunda și privitul la soare (sun-gazing), fac yoga, un duș și îmi fac curat în cameră și în bucătărie, servesc fructe la micul dejun, citesc, scriu și reflectez, băi solare, continui să mănânc fructe de-a lungul zilei și mențin bucătăria curată, contactez prietenii online, poate prepar mese pentru invitați sau mă uit la un film și mă duc la culcare devreme. Și între acestea, dansez.

Șederea mea la Finca de Vida mi-a extins viziunea asupra modului de a mânca sănătos. M-a făcut să îmi înțeleg și să îmi ascult corpul mai bine. De-asemenea am o înțelegere mai profundă a disciplinei și a stăpânirii de sine, ceea ce mi-a dat mai multă încredere. Să nu mai menționez, iubire necondiționată.

Când vei ajunge acasă cum va fi ?

Odată ajunsă acasă, voi continua să mănânc o dietă cu multe fructe și puține grăsimi și voi face privirea soarelui (sungazing). De-asemenea, voi sta mai mult în natură, pentru a mă conecta cu pământul și pentru a sta mai mult la soare. Voi continua să am o gândire pozitivă și să ofer din dragostea mea și altor persoane.

Ce le-ai spune celor care sunt interesați de stilul de viață vegan ?

Pentru cei care încep să audă despre modul de a trăi natural, le-aș spune să continue drumul și să se îmbarce într-o călătorie plina cu bucurie, iubire, și o conexiune profundă cu sinele lor și a tuturor celor din jur.

O puteți contacta pe Itzel pe pagina sa de Facebook  sau pe site-ul livegan.

Îi mulțumim mult pentru oportunitatea de a ne cunoaște și a petrece timpul împreună ❤️.Potirul Alchimic

ALĂTURĂ-TE CĂLĂTORIEI MAGICE
Primește noutăți pe e-mail
Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.
Alătură-te grupului de Telegram unde poți primi toate notificările alături de mesaje de ghidare sau inspirație.

Interesat de Explorarea Sinelui ? Descoperă Citirile Tarot…

  • Stilul meu de a citi Folosesc Tarot-ul ca un instrument de claritate, predicție și îndrumare, iar în tot ceea ce fac rolul meu este de mesager. Stilul meu este liric, intuitiv, și este un mix între consiliere pentru dezvoltare personală și o experiență mistică, în funcție și de subiectul citirii. Stilul meu de a citi Tarot combină utilizarea înțelepciunii ce vine din Tarot, Numerologie, Qabalah, [...]
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 314 Articole
Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez descoperirea autenticității sinelui prin conectare corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.