Interviu cu Adam Lucas , vindecând colita prin hrană vie

vindecând colita prin hrană vie
© celestekgodwin.ro

Acest interviu este luat în timpul vacantei noastre în Costa Rica, decembrie 2012, la Farm of Life. Acolo, l-am întâlnit pe Adam Lucas, din Anglia, un om care a avut multe probleme de sănătate timp de 3 ani din cauza unei colite hemoragice. Însă acum, Adam a renunțat la medicamente și urmează o dietă de la care nu se abate. Pe lângă acestea, Adam are și un moral bun și o mare voință în a-și recăpăta sănătatea.

Descrie-ne starea ta de sănătate în perioada când ai avut colită și când ai început să ai primele simptome ?

Am fost în forma și sănătos toată viața mea, însă primele simptome de colită au început în perioada Crăciunului din 2009. Am fost bolnav cam 2 săptămâni și mă simțeam de parcă aș fi mâncat mâncare otrăvită și am pierdut foarte mult în greutate. După o vreme, majoritatea simptomelor au dispărut. Din păcate, nu mi-am revenit niciodată la 100% și am suferit din nou în primăvara și vara anului 2010. Am făcut și o colonoscopie și am fost diagnosticat cu colită ulcerativă moderat-severa. Mi s-au dat 2 medicamente diferite (anti-inflamatoare și steroizi) și boala părea să dispară după câteva săptămâni. Dar aceasta stare dată de medicamente nu a durat prea mult.

Ce te-a motivat să cauți un remediu natural ?

De când am auzit diagnosticul, dintotdeauna mi-am dorit să mă vindec fără să iau medicamente. Chiar mi-am cumpărat o carte despre îngrijire personală imediat. Oricum, a fost o perioada foarte confuză și îmi era greu să nu ignor sfaturile doctorilor experți și ale familiei mele și să iau pastilele "magice" care făceau să dispară boala. Mi-am promis să iau medicația cât de mult puteam și dacă nu mă vindecam în câțiva ani eram gata să optez pentru o cale naturistă.

Desigur, am suferit 2 ani pe o mare varietate de medicamente - pastile mari roșii, pastile mici albe, pastile oribile galbene. Unele te împingeau de la spate, altele te trăgeau în jos.  Toate luate ca un întreg erau neplăcute și toxice și aproape niciodată nu m-au făcut să mă simt mai bine.

În septembrie 2012, doctorul meu nu a mai avut alte opțiuni pentru mine și m-a întrebat dacă sunt de acord să iau în considerare o operație pentru a-mi scoate colonul. Aceasta a fost o decizie ușoară... ÎN NICI UN CAZ ! Îmi amintesc că prima carte care am cumpărat-o atunci a fost  Self Healing Chron's and Colitis de David Klein - și m-am decis să o citesc atent. În octombrie am hotărât să îi dau o șansă planului sau (David Klein) de dietă și mod de viață ... și stilul de alimentație vegan crud (raw food) mi-a schimbat viața !

Ce stil de viață aveai înainte să ai colită ? Descrie-ne una din acele zile.

Înainte să am colită eram o persoană foarte activă și ocupată. Practicam mult sport, călătoream, cântam și studiam să devin profesor. Obișnuiam să mă duc la petreceri destul de mult, de-asemenea, sa beau și să mă duc prin cluburi împreună cu prietenii în fiecare weekend. Însă odată ce am fost diagnosticat cu colită, aproape toate acestea s-au oprit. Mă simțeam bolnav practic în fiecare dimineață pana la ora 12pm și puteam să plec de acasă doar după-amiaza.

Nu puteam să lucrez la norma întreagă și a trebuit să îmi găsesc un serviciu care era flexibil și care îmi permitea să lucrez după-amiaza și seara. În unele zile eram toată ziua bolnav și nu puteam să lucrez deloc. Am încetat să mai mă duc prin pub-uri și cluburi și așa nu mai mă vedeam cu prietenii. M-am ținut de cântat (la tobe), dar era destul de dificil să călătoresc și să fac tur-uri, cât timp eram bolnav.

Care au fost principalii pași făcuți de tine în vindecare și ce te-a făcut să menții această cale ?

Primul lucru care l-am făcut a fost să citesc cartea lui David Klein și să înțeleg puterea de vindecare a corpului uman și cum mâncarea crudă (raw food) poate crea cele mai bune condiții pentru corp pentru a se regenera. În esență, trebuia să trec printr-o lungă perioadă de detoxifiere pentru a scăpa de toate toxinele care îmi cauzau inflamația și apoi să îmi reconstruiesc corpul pe o cale sănătoasă.

Dieta pe care o urmez este simplă - fructe dulci pe timpul zilei și legume la aburi seara. În timpul zilei mănânc banane, papaya, pepeni, Kaki, stafide și curmale, dar și sucuri din mere, pere sau struguri împreună cu tulpini de țelină și salata verde. Seara fac la aburi legume specifice (cartof dulce, țelină, dovleac și morcovi) și îmi fac o supă. Asta este tot, nimic altceva !

Prima luna pe acest plan a fost și cea mai grea. În toată aceasta perioada am pierdut mult în greutate (15 Kg. și eram deja foarte slab), îmi era foarte frig și aveam puțină energie. Aveam pofte intense de cereale, ca orezul și pâinea pentru a mă sătura. Simptomele încă le aveam și aproape că ajunsesem ca un om bătrân. A trebuit să îmi iau liber de la servici doar pentru a sta să ma odihnesc și să dorm. Am fost motivat să continui pentru că eram convins și dedicat că planul va da roade, credeam în el (în plan) și doream să fructific șansa pe care o aveam. La început mi-am spus ca orice s-ar întâmpla, ma voi ține de acest plan timp de 3 luni. Abia atunci voi decide dacă a mers sau nu.

Din fericire, din săptămânile 5-6, simptomele mele au început să se amelioreze și știam că planul va merge. Acum trebuia doar să mă țin de el. După săptămâna 10, mă simțeam cu 95% mai bine. Când voi atinge 100%, voi începe sa îmi reconstruiesc corpul și cu grăsimi crude (avocado, nuci, semințe, nuci de cocos) și mai multe tipuri de fructe și salate.

Un moment istoric pentru Adam, ultimele pastile :)

Cum este viața ta acum ? Descrie-ne toate îmbunătățirile pe care le-ai făcut și cum este una din zilele tale obișnuite acum ?

Viața mea este uimitoare acum, comparată cu cea de acum câteva luni. Lista mea de simptome era foarte lungă, și foarte insângerată, dar acum, sistemul meu digestiv se simte mai ușor,mai liber, și nu mai există dureri sau sângerări interne. Mă simt minunat când ma trezesc în fiecare dimineață și aceasta este o mare schimbare. Nu realizam cât de epuizant era să nu mă simt bine în fiecare dimineață. Acum mă trezesc cu energie și practic o ora de yoga înainte de micul dejun. În esență, acum pot să fac ce vreau cu ziua mea pentru că viața mea nu mai este dictată de cât de aproape sunt de o toaletă.

Momentan stau cu minunații, Brain și Jodie Calvi la Finca de Vida în Costa Rica . Ei dețin o fermă organică pe niște dealuri frumoase, deasupra Pacificului. Aici pot mânca toate fructele și vegetalele crude de care am nevoie și fiind aproape de natură, m-a ajutat în procesul de vindecare - corp, minte, suflet !

Ce ai recomanda persoanelor care au aceeași afecțiune ca a ta ?

Primul lucru pe care l-aș spune ar fi că nu există niciodată doar o singură metodă de vindecare. Colita ulcerativă este diferită pentru fiecare și este important să găsești un plan care să rezoneze cu tine. Sunt persoane care au încercat ce am încercat și eu și nu a mers. În orice caz, dieta și stilul de viață sunt factori importanți în toate problemele de sănătate, și o schimbare în acest sens ar putea face diferența. Cred că acest plan a funcționat pentru mine pentru că am crezut în el și l-am modificat pâăa când am avut rezultatele dorite.

Sugerez să cumpere cartea (Self Healing Chron's and Colitis de David Klein) și să o înțeleagă bine înainte de a urma planul. Dacă decideți să mergeți pe acest drum, atunci trebuie să vă dedicați acestui plan și să vă dați îndeajuns timp să vedeți dacă merge sau nu. Au fost multe zile și săptămâni negre pentru mine când am dorit să pun stop, dar mergând mai departe a fost cel mai bun lucru care l-am făcut. De-asemenea, este posibil să vorbiți cu David Klein la telefon sau prin internet și vă poate ajuta de-a lungul acestui proces de vindecare.

Eu, de fapt, țin și un jurnal/blog cu experiența mea prin vindecarea cu hrană vie. Citind acest jurnal, poate ajuta pe oricine cu colită, ei luând o decizie dacă acest tip de program de vindecare este pentru ei. Blogul meu este la http://healingcolitis.wordpress.com .

Dorești să ne mai spui câte ceva în încheiere ?

Mi-a făcut placere sa va cunosc și să văd frumoasele creații de mâncare crudă. Aștept ziua când mă voi simți îndeajuns de bine să vizitez România.

Îți mulțumim și noi pentru că te-am întâlnit și pentru amabilitatea de a ne da acest interviu. Îți dorim să te însănătoșești la 100% :)Potirul Alchimic

ALĂTURĂ-TE CĂLĂTORIEI MAGICE
Primește noutăți pe e-mail
Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.
Alătură-te grupului de Telegram unde poți primi toate notificările alături de mesaje de ghidare sau inspirație.

Interesat de Explorarea Sinelui ? Descoperă Citirile Tarot…

  • Stilul meu de a citi Folosesc Tarot-ul ca un instrument de claritate, predicție și îndrumare, iar în tot ceea ce fac rolul meu este de mesager. Stilul meu este liric, intuitiv, și este un mix între consiliere pentru dezvoltare personală și o experiență mistică, în funcție și de subiectul citirii. Stilul meu de a citi Tarot combină utilizarea înțelepciunii ce vine din Tarot, Numerologie, Qabalah, [...]
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 314 Articole
Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez descoperirea autenticității sinelui prin conectare corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

3 Comentarii

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    • Este inca in proces de refacere, Mihaela. Incearca deocamdata sa introduca in alimentatie si alimente vegetariene care contin grasimi (mai usor de digerat) precum avocado sau nuca de cocos. Inca nu s-a vindecat 100% de colita, dar este un pas mare ca se simte mult mai bine si ca nu mai ia pastile. Plus ca slabitul este un semn de refacere si eliminare a toxinelor, este un semn bun :).