Experiența mea cu hrana raw vegan : naturalețea

povestea mea despre hrana raw vegan
© celestekgodwin.ro

Am început să mă hrănesc vegan într-un mod foarte natural. Aveam o dorință și o urgență foarte mare de a-mi răspunde la niște întrebări pe care le aveam de la 0 ani, astfel încât am început să citesc și să frecventez cursuri de dezvoltare personală, spiritualitate și tehnici energetice.

Probabil vă întrebați ce legătură au aceste cursuri cu mâncarea vegană sau raw ? La scurt timp după ce am început aceste practici am simțit nevoia să mănânc mai ușor, mai altfel. Îmi aduc aminte și acum când am deschis frigiderul și aveam tot felul de mâncare gătită cu carne sau lactate și pentru prima dată nu prea îmi plăcea nimic.

Am închis ușa de la frigider și i-am spus iubitului meu "Vreau și eu ceva mai ușor, niște fructe... niște legume ceva, avem numai chestii grele pe aici. Să le spunem părinților să nu ne mai trimită mâncare de genul asta, măcar să eliminăm carnea de porc, nu o mai suport !". El, spre surprinderea mea a zis "Da, nici eu nu o mai suport, sunt de acord".  Și de aici am început să eliminăm alimentele pe care le consideram grele sau nu mai aveam vreo atracție spre ele, și peste 2 ani am ajuns să încorporăm cât mai multă hrană nepreparată termic.

Nu prea îmi place termenul crud ... fructele și legumele sunt coapte de soare. Atunci când mă duc în piață cer fructe coapte... dar nu în cuptor. Intenția aceasta a venit fără să fi cunoscut înainte pe cineva care să mănânce vegetarian, fără să fi văzut vreun film sau să fi citit vreo carte, fără să fim conștienți că există oameni care se hrănesc așa.

Povestea mea este una despre naturalețe și urmare a intuiției.

Mult timp am crezut că nu am nimic de zis, pentru că nu am o poveste de vindecare miraculoasă, sau vreo schimbare de greutate sau alte experiențe de acest gen. Am devalorizat experiența mea având credințe inconștiente cum că intuiția sau ghidarea interioară nu are valoare, ci numai lucrurile evidente care se văd în exterior au.

Această experiență, cu hrana vegană, a fost una din schimbările care mi-au fost utile și încă îmi este și acum. Eliminând alimentele care mă făceau să mă simt greoaie, mă oboseau și mă indispuneau am obținut un corp mai ușor de utilizat, cu mai multă energie și de o mai bună calitate. Dar nu atribui această schimbare doar hranei vegan, dacă aș face asta aș devaloriza toate celelalte experiențe.

Celeste spune:
Nu cred că hrana vegană sau raw este un panaceu și poate vindeca pe oricine sau că este singura cale spre vindecare. Fiecare ființă este unică, iar metode de vindecare există la fel de multe câte ființe există în acest univers.

Hrana vegană poate face parte din drumul vostru către vindecare sau nu, nimic nu-i bătut în cuie. Dacă omul respectiv este ghidat spre acest mod de alimentație înseamnă că are ceva de învățat sau de înțeles din această experiență. Dar nimic nu se face cu forța. Iubire cu forța nu se poate la fel cum vindecarea cu forța nu funcționează.

Din punctul meu de vedere trebuie să respectăm decizia fiecărui om, pentru că fiecare experiență de viață este valoroasă pentru noi toți.

Am citit și pro și contra hranei vegane, astfel încât să îmi validez ideea că potențialul de vindecare al unui om este infinit, la fel cum el ca ființă este infinit.

Dacă hrana vegană face parte din experiența ta, te simți împins, atras, ești curios sau te îndeamnă sufletul, atunci sigur vei găsi ceva de valoare pentru tine în acest mod de viață.

Dacă ai descoperit că acest mod de alimentație nu se potrivește cu tine, nu te ajută, nu îți aduce bucurie, valoare, liniște atunci înțelege și nu izbucni cu supărare și acuze asupra acestui stil de viață. Nu stilul de alimentație vegan este problema, pur și simplu nu se potrivește cu tine și cu ceea ce dorești să experimentezi acum.

Nu devaloriza ceea ce altora le aduce o valoare enormă doar pentru că ție nu ți se potrivește. Nu devaloriza această experiență pentru că sigur ai învățat ceva de folos sau poate ai cunoscut oameni care te-au ajutat sau îți sunt dragi, chiar dacă vezi acum doar părțile negative.

Acest lucru este valabil și invers, cei care iubiți acest mod de viață, înțelegeți și apreciați experiența celorlalți. Dacă ne încrâncenăm într-un anume colț, oricât de confortabil este, este doar un colț, fie el numit raw, paleo, 80/10/10, sau altfel. Făcând asta, ne separăm de ceilalți și le devalorizăm experiența.

Eu nu sunt nici pro nici contra, ci văd lucrurile din punct de vedere al utilității și unității. Cât timp o experiență este utilă o facem, când devine inutilă ne oprim. Dacă avem nevoie de mai multe informații sau ghidare, o căutăm, dacă nici așa nu merge atunci cel mai bine e să ne liniștim găsind un mod de alimentație care ne aduce bucurie, oricare ar fi acesta.

Încă există atâta conflict între cei ce se alimentează într-un fel sau cei ce se alimentează în altul, s-au făcut atâtea tabere diferite și deja se pierde esența. Se pierde bucuria diversității, se pierde acceptarea și conexiunea, împărtășirea experienței proprii și înțelegerea.

Celeste spune:
Când negăm valoarea unei experiențe, negăm o parte din experiența universului.Din punctul meu de vedere orice terapie este valabilă pentru că fiecare funcționează într-un anumit context, contextul în care a fost creată. Nu-i una mai bună decât alta, ci una mai utilă pentru persoana respectivă în momentul actual sau nu.

Găsește-ți drumul unic spre vindecare pentru că ești o ființă unică. Sufletul îți indică prin bucurie și entuziasm drumul tău, tu trebuie doar ai curajul să mergi pe el !

Blogul retetecugust.com a apărut din dorința de a împărtăși cu ceilalți rețete și idei despre acest stil de viață, care mai târziu a evoluat în dorința de a împărtăși experiențe și informații de natură spirituală.

Este o onoare să vă servesc, deoarece toți creștem și ne dezvoltăm prin comunicare și conexiune. Intenția mea este să vă inspir să vă cunoașteți mai bine pe voi, în toate aspectele voastre, începând cu corpul fizic și explorând apoi și corpurile subtile.

 

 

 Potirul Alchimic

ALĂTURĂ-TE CĂLĂTORIEI MAGICE
Primește noutăți pe e-mail
Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.
Alătură-te grupului de Telegram unde poți primi toate notificările alături de mesaje de ghidare sau inspirație.

Interesat de Explorarea Sinelui ? Descoperă Citirile Tarot…

  • Stilul meu de a citi Folosesc Tarot-ul ca un instrument de claritate, predicție și îndrumare, iar în tot ceea ce fac rolul meu este de mesager. Stilul meu este liric, intuitiv, și este un mix între consiliere pentru dezvoltare personală și o experiență mistică, în funcție și de subiectul citirii. Stilul meu de a citi Tarot combină utilizarea înțelepciunii ce vine din Tarot, Numerologie, Qabalah, [...]
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 314 Articole
Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez descoperirea autenticității sinelui prin conectare corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Si eu am optat pentru alimentatia raw vegana. Insa, trebuie sa recunosc ca mai folosesc uneori cuptorul. Ma simt excelent si nu m-as mai intoarce la obiceiul alimentar anterior.

    • Bună Adriana, ma bucur să aud că te simți bine. Eu nu cred că este absolut necesar să fii 100% crud, un procent de 20% de hrana gătită este inclus în conceptul de raw vegan. Și noi consumăm mâncare gătită, mai ales iarna sau când suntem presați de timp și nu avem cum să mâncăm o volum mare de hrana într-un timp scurt. Te îmbrățișez și îți doresc succes !