Sufletul tău îți vorbește prin orice persoană sau situație. Tu asculți ?

Ascultă, Observă și Acordă Atenție

© celestekgodwin.ro

Vezi într-adevăr oamenii din jurul tău sau vezi doar măștile, stereotipurile și ceea ce tu îți închipui despre ei ? Te poți conecta cu adevărat cu un om, atunci când îți vorbește, poți vedea întregul lui univers prin ochii săi ?

Ne-am învățat să gândim și să judecăm pe ceilalți după anumite stereotipuri, cutiuțe și etichete. Un manager trebuie să arate într-un anume fel, să se îmbrace și să vorbească într-un anume fel și să se comporte într-un anume fel. Același lucru experimentăm și cu un profesor, un inginer, un barman, un terapeut sau o prostituată.

Dacă omul respectiv nu se încadrează într-un anumit tipar atunci avem tendința să nu avem încredere, să ne simțim nesiguri și într-o totală confuzie, să ignorăm ceea ce spune, sau să gândim lucruri negative despre acesta.

Celeste spune:
Starea constantă de mișcare și schimbare a universului ne produce o mare frică interioară, o frică inconștientă ce ne colorează fiecare experiență.

Suntem atât de orbiți de forme încât ignorăm total conținutul. Tot ceea ce vedem se oprește la nivelul hainelor, la ambalaj, la etichetă. De câte ori ați făcut un compromis și v-ați conformat unui stereotip pentru a impresiona pe cineva sau a-i câștiga încrederea ? Când suntem în aceste situații de multe ori ne conectăm cu masca, stereotipul sau închipuirile noastre despre acea persoană.

Ne construim un personaj fictiv pe baza credințelor noastre, și pe baza măștii arătate, astfel încât creăm o nouă persoană în mintea noastră. Atunci când masca sau stereotipul este înlăturat, și nu ne convine ce găsim, nu persoana respectivă ne-a înșelat, ci ne-am înșelat singuri.

De nenumărate ori se întâmplă acest lucru în viața noastră și un exemplu la îndemână este imaginea părinților despre copii lor, care poate să rămână blocată în fantezie.

Să ne imaginăm că ne întâlnim cu un om pe care noi îl apreciem foarte mult, pe care îl considerăm un adevărat învățător, poate un preot sau un guru foarte cunoscut. Acesta este îmbrăcat și se comportă, cum ar fi de așteptat pentru un asemenea om. Acesta îți spune câteva cuvinte ce te impresionează atât de tare încât îți provoacă o schimbare interioară imediată. Deja te simți altfel, gândești altfel și pui în aplicare soluții pentru a-ți împlini toate visele cu mare încredere și entuziasm.

Exact aceleași cuvinte ți-au fost repetate de-a lungul timpului și de alte persoane, în diferite contexte; poate soțul sau soția, mama sau tatăl, un prieten sau o prietenă, poate sora, fratele sau chiar un cerșetor de pe stradă. Dar în acele momente nu ai ascultat, ai ignorat sau nu ai dat nici o valoare cuvintelor primite.

În momentul când l-ai întâlnit pe învățător, ai avut entuziasm, încredere și o mare deschidere știind reputația omului respectiv. Te-ai deschis spre noi posibilități, ți-ai oferit motive pentru a te schimba văzând un exemplu și .. foarte important, ai decis să asculți. Atunci când ai auzit aceleași cuvinte de la prietenii tăi sau de la un cerșetor, nu erai în aceeași stare, nu le-ai dat aceeași însemnătate. Persoanelor respective nu le-ai oferit aceeași deschidere, importanță și încredere, nu le-ai ascultat cu aceeași implicare și atenție.

Tu dai însemnătate situațiilor și cuvintelor.

Celeste spune:
Sufletul tău vorbește prin oricine și orice, doar de tine depinde să îl asculți ! Pentru el nu contează ambalajul, contextul sau momentul, ci mesajul transmis.

Dă la o parte stereotipurile, măștile și vezi persoana din fața ta ca pe ceea ce este. Atunci când judeci nu există înțelegere. Atunci când judeci bazat pe aparențe, nu ești onest nici cu tine nici cu celălalt.

Oferă-ți permisiunea de a te vedea pe tine și a te exprima pe tine așa cum ești. Oferă-ți acceptare și iubire. Atunci vei oferi și celorlalți permisiunea de a fi așa cum sunt, și vei începe să îi vezi ca pe ființele fără de sfârșit care sunt, ca pe universuri întregi, ca pe tine însuți.

Mesajele sufletului tău sunt reflectate de toți cei din jurul tău, în diferite și variate situații. Ascultă, Observă, Acordă Atenție și modurile de comunicare vor deveni din ce în ce mai evidente, iar vocea ce odată era ascunsă în spatele zgomotului zilnic de gânduri contradictorii va răzbi puternic și va deveni clară și ușor de recunoscut.

Picăturile de mătase ce curg pe tapiseria lumii, din inima ta, vor naște legături, linii și curbe de lumină și culoare, ce o dată conectate vor crea o imagine incredibilă și complexă a universului tău. Raze de aur și păcură neagră și întunecată, creează contrast și culoare, claritate și entuziasm, timp și spațiu.

Celeste spune:
În centru, în suflet, găsești începutul și sfârșitul, eternitatea și întregul, povestea și povestitorul. Cartea vieții tale este scrisă în infinite versiuni și tipuri de caractere iar ițele unicului punct, centrului, cos și descos fiecare pagină.

Secretele vieții sunt ascunse acolo unde cei mai puțini caută, în interior. Lumina cea mai puternică se găsește în cel mai întunecat colț al infinitului. Ai curajul și determinarea să vezi razele conștiinței universale prin ochii fiecărei ființe și să te scufunzi în fântâna vidului de nemărginit din interiorul ființei tale.

 Potirul Alchimic

ALĂTURĂ-TE CĂLĂTORIEI MAGICE
Primește noutăți pe e-mail
Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.
Alătură-te grupului de Telegram unde poți primi toate notificările alături de mesaje de ghidare sau inspirație.

Interesat de Explorarea Sinelui ? Descoperă Citirile Tarot…

  • Stilul meu de a citi Folosesc Tarot-ul ca un instrument de claritate, predicție și îndrumare, iar în tot ceea ce fac rolul meu este de mesager. Stilul meu este liric, intuitiv, și este un mix între consiliere pentru dezvoltare personală și o experiență mistică, în funcție și de subiectul citirii. Stilul meu de a citi Tarot combină utilizarea înțelepciunii ce vine din Tarot, Numerologie, Qabalah, [...]
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 312 Articole
Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez descoperirea autenticității sinelui prin conectare corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.