Mesajul copacului rupt de zăpadă

Zăpada care a căzut timp de o zi și o noapte, săptămâna trecută a rupt foarte mulți copaci din cauza greutății pe care a exercitat-o asupra ramurilor. Nu toți copacii au avut de suferit dar foarte mulți au fost atinși, astfel încât șosele s-au închis și stâlpi de curent au fost puși la pământ.

Contemplând asupra unui copac pe care îl văd de la balcon, și pe care l-am admirat de fiecare dată, am primit un mesaj și o înțelegere asupra lucrurilor. Admirând acel copac mă gândeam să îl plantez la mine în curte, odată ce voi avea o curte. Recent am cumpărat o casă cu curte, și o parte din copacii de acolo au fost rupți de zăpadă.

Fiind tristă de ce s-a întâmplat am dorit o înțelegere și am contemplat. Copacul pe care îl admiram nu era din aceste locuri, era originar din altă țară, era un cedru libanez. Copacii care s-au rupt aproape de tot la mine în curte, erau măslini din Grecia.

Și tot contemplând a ieși la iveală un șablon, copacii care au suferit cel mai mult au fost cei care erau aduși din alte țări, cu altă climă.

Copacul a început să vorbească și să îmi transmită :

Eu am fost adus din alte părți, locul meu nu este aici. Frunzele și ramurile mele sunt create pentru a se bucura de mult soare și pentru a crea umbră. Zăpada nu îmi este o prietenă bună.

Am încercat să mă potrivesc aici cât am putut, dar forma mea, unicitatea mea de a fi este limitată de acest mediu. La mine în țară aveam prieteni care mă susțineau, alți copaci și plante cu care comunicam într-un anume mod.

Aici este nevoie să încerc să fiu ce nu sunt, să mă mulez după cum este aici, după ceea ce se cere aici. Dar nu pot fi ceea ce nu sunt.

În mod natural eu elimin oxigen și atmosferă caldă, din aceea de care eu am nevoie. Dar această exprimare nu este bine primită aici, ci este respinsă.

Precum și noi încercăm să fim ce nu suntem, așa mutăm și plantele și copacii în locuri unde nu le priesc, neînțelegând natura și faptul că totul este perfect acolo unde este.

Plantele și în principal copacii creează atmosferă, creează șabloane de vreme. Mutând copaci de colo colo mutăm și modurile lor de a crea atmosferă. Un cedru de Liban plantat în Franța, creează atmosferă de Liban. Un măslin din Grecia, mutat în Franța creează atmosferă de Grecia.

Cum credeți că influențează toate acestea șabloanele de vreme și schimburile de aer și temperatură ?

Noi, ca oameni, atunci când încercăm să fim altceva decât suntem, cum suntem primiți de acel mediu ? Suntem primiți cu rezistență deoarece ne forțăm să ne adaptăm la ceva ce nu suntem și forțăm pe ceilalți să fie ce nu sunt ei.

Toate acestea mi-au adus și învățăminte practice, și anume să studiez ce copaci cresc natural aici și nu să iau ceva care îmi place și să-l plantez aici. Copacul acela nu ar crește de bună voie aici, și m-aș chinui foarte mult să-i întrețin viața, frustrându-mă că nu vrea să trăiască. Am făcut asemenea încercări cu plante de apartament, și am renunțat la un moment dat deoarece era un mare chin.

Atunci când vrem să luăm ceva dintr-un loc, din locul natural al său, și îl forțăm să stea în altul, nu-i recunoaștem frumusețea, unicitatea, divinitatea și nu-i respectăm alegerea. Este o dorință de posedare, de a lua ceva frumos și a ține pentru noi, la fel ca o pasăre măiastră încarcerată, care nu mai cântă și glasul său este retezat de control.

Cum este mediul în care voi vă experimentați viața, cariera, iubirea ?Potirul Alchimic

ALĂTURĂ-TE CĂLĂTORIEI MAGICE
Primește noutăți pe e-mail
Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.
Alătură-te grupului de Telegram unde poți primi toate notificările alături de mesaje de ghidare sau inspirație.

Interesat de Explorarea Sinelui ? Descoperă Citirile Tarot…

  • Stilul meu de a citi Folosesc Tarot-ul ca un instrument de claritate, predicție și îndrumare, iar în tot ceea ce fac rolul meu este de mesager. Stilul meu este liric, intuitiv, și este un mix între consiliere pentru dezvoltare personală și o experiență mistică, în funcție și de subiectul citirii. Stilul meu de a citi Tarot combină utilizarea înțelepciunii ce vine din Tarot, Numerologie, Qabalah, [...]
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 314 Articole
Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez descoperirea autenticității sinelui prin conectare corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

4 Comentarii

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Foarte frumoasă conștientizare și comparație ! Mulțumesc! Mă ajută să înțeleg mai bine conficltele interioare create de alegerea unui loc de muncă care nu mi se potrivește și care îmi epuizează energia. Asemeni copacului eu nu aparțin acestui tip de mediu de lucru și acestui rol, m-am născut pentru a funcționa în alt climat, iar forțarea asta de a fi aici, bazată doar pe niște modele mentale preluate din societate, ”îmi rupe crengile”. Așa cum nu ne înțelegem pe noi înșine, nu înțelegem nici natura... Te îmbrățișez cu recunoștință pentru această împărtășire.