Despre dinamica SCLAV – STĂPÂN

Această împărtășire este o conversație avută în timpul unei stări de meditație și este o perspectivă din infinitele fețe ale universului. Pentru mine, dintotdeauna, toate perspectivele sunt valoroase și întregesc viziunea a ceea ce suntem, fiecare în modul lor unic.

Această conversație nu a avut multe cuvinte, înțelegerile le-am despachetat apoi, iar explicațiile sunt adăugate pentru a oferi o mai mare claritate asupra subiectelor.

EXPERIENȚA

În una din meditațiile mele recente (7 Aprilie), imediat după ce mi-am creat spațiul de meditație și mi-am invitat sufletul, spiritul, Prezența mea Eu Sunt și ghizii mei să mă acompanieze, am auzit cum unul din ghizii mei invită Spiritul Pământului să vorbească cu mine. Inițial o parte din mine a fost surprinsă dar în același timp încântată de experiență. Am aruncat o privire către ghizii mei cu o față întrebătoare, iar ei mi-au atins umărul și mâna în formă de susținere, cu invitația să port o conversație cu Gaia.

Ok… merg cu fluxul și vedem ce se întâmplă. Am mulțumit Spiritului Pământului pentru această oportunitate și am simțit energia sa ca fiind bucuroasă și jucăușă, deschisă și plină de compasiune față de mine, față de noi ca oameni.

Spiritul Pământului a început să mă învăluie în iubire, ca și cum mă învelea cu o plapumă pufoasă. M-am relaxat și mai mult în această energie și apoi m-a întrebat cu voioșie “Ce pot face pentru tine ?”. Această întrebare a paralizat o parte din mintea mea, a surprins fără margini o alta și a bucurat nespus o alta. După o pauză bună de dezmeticire am întrebat : “Dar cum să îți cer eu ceva ție ? Doar ne susții pe toți cu tot ceea ce poți. Cererile mele sunt relevante ? Mai ales acum ? ”

Spiritul Pământului continuă : ”Majoritatea oamenilor nu mă întreabă nimic și nu cer nimic de la mine. Eu vă permit să faceți tot ceea ce doriți și vă susțin, dar nu este nevoie să faceți totul singuri, pentru că mă aveți pe mine. Mulți dintre voi ați uitat legătura strânsă pe care o aveți cu mine și toate dimensiunile mele de existență. Vă invit să vă aduceți aminte !”

Încă nu reușeam să mă gândesc ce aș putea cere, sau cum anume să cer, iar multe gânduri de vinovăție și îndoială își arătau fața. Cum pot eu să cer ceva de la Gaia, o conștiință planetară ? Pur și simplu unei părți din mine îi era foarte dificil să se poziționeze față de acest fel de conștiință, fără să se simtă ca un vierme fără de scop.

În acel moment, unul din ghizii mei a început să-mi explice. Această parte din tine care se simte nemerituoasă, este învățată cu viața de sclav. În viața de sclav, sclavul crede că nu are nici o putere și nu poate cere absolut nimic stăpânului fără consecințe nefaste. Îți este dificil să ceri ceva, deoarece îți aduci aminte foarte bine de multe consecințe nefaste pe care le puteai trăi ca și sclav.

Acest tip de experiență sclav-stăpân, te programează la un anumit tip de reacție față de persoane sau conștiințe percepute cu o mai mare putere și înțelegere, și astfel înveți să te protejezi. Acest comportament de protecție este perfect necesar în anumite experiențe, precum cele de sclav-stăpân, în timp ce te gândești ce să faci, dar aici nu este cazul.

Există o programare mentală antică a colectivului uman, foarte adânc înrădăcinată, de dinamică stăpân-sclav, care se vede în mai toate structurile societății voastre. Chiar și în familie sunteți învățați să vă comportați la fel, iar părinții voștri devin stăpânii voștri. Școala continuă această tendință prin profesorii voștri care au o putere de a vă marca viața prin note. Mai târziu, la serviciu avem aceeași dinamică, unde șeful ordonă celorlalți și structura piramidală are grijă ca fiecare segment să nu știe ce face celălalt. În unele din religiile voastre, Dumnezeu este înfățișat ca un stăpân care vă pedepsește. De-asemenea, acest comportament este exercitat și în anumite cercuri spirituale, unde oamenii îl investesc pe guru cu statutul de tată/mamă sau stăpân. Toate acestea se realizează inconștient, deoarece aceste comportamente se află adânc în inconștientul vostru, păzite de lacăte și de protecții variate. Aceste programe sunt foarte subtil jucate, astfel încât să aveți o oarecare iluzie a libertății, asta până când sunteți puși în fața unei experiențe care scoate toate acestea la suprafață.

Am chemat Spiritul Pământului pentru ca tu să ai clară această dinamică din tine și să poți să o recunoști și mai apoi să ieși de sub influența ei. Această dinamică dorește să fie recunoscută la nivel mondial, în fiecare om, astfel ca fiecare să poată să o lase de-o parte și să-și îmbrățișeze esența divină. Acest tipar cere unitate în gândire și trezire la faptul că oricâte resurse ar avea unul sau celălalt, oricât de special sau spiritual se simte unul sau celălalt, toți sunteți în aceeași oală și urmați același program de stăpân-sclav.

Vedem în conștiința oamenilor, o tendință de a-și satisface stăpânul, de a fi atât de bun sau merituos astfel încât să fie văzut și premiat, sau luat într-un loc special și într-o poziție de vază, salvat de la tortură. Această tendință a oamenilor de a impresiona stăpânul vine și din dorința inconștientă de a se proteja, deoarece.. dacă stăpânul va crede că ei sunt valoroși, atunci le va oferi un tratament preferențial și poate mai multă libertate. Această gândire, de multe ori vine să nu funcționeze deloc în acest mod, exploatarea fiind mărită cu cât capacitatea omului este mai mare.

Toți ghizii oamenilor lucrează în acestă perioadă la a-i trezi din această dinamică și la susținerea procesului de îmbrățișare a ființei divine care sunt. Această trezire nu este nevoie să fie experimentată cu violență și revoltă, deși acestea pot fi necesare ca și energii interne de mișcare din locul unde sunteți. Ceea ce dorim acum este ca conștiința colectivă umană să poată vedea această dinamică și apoi să decidă că nu mai este nevoie de ea.

Relaxându-mă mai adânc în câmpul de iubire oferit am început să vorbesc cu Gaia din nou. Mă gândeam ce aș putea cere, și cum aș putea să formulez.

Spiritul Pământului continuă : “ Poți cere orice, ca de exemplu să crească mai mulți copaci puternici, să aveți mai mult oxigen, să se curețe aerul și pământul de elemente toxice, să se curețe corpurile voastre de elementele toxice și așa mai departe. Deschide-ți inima spre a cere orice dorești.”

Inima mea începuse să simtă atâta bucurie și recunoștință încât am stat câteva minute pentru a simți toate acestea. Am întrebat apoi :”Dar dacă de exemplu curățăm aerul, nu eliminăm oportunitatea oamenilor de a înțelege să se oprească din poluare ? ”

Spiritul Pământului a continuat :” Este ceea ce doriți voi să fie, eu sunt dispusă să vă susțin experiența. Dacă doriți să învățați această lecție atunci aerul va rămâne poluat până când veți înțelege că nu este nevoie să fie așa. Dar depinde de ceea ce doriți să trăiți. Ori alegeți să mergeți singuri înainte, să vă bazați pe tehnologie și să inventați o mașinărie prin care să filtrați aerul, ori schimbați mașinăriile actuale astfel încât să nu mai polueze, dar aici vă confruntați cu poluarea care deja există ….. sau vă deschideți să colaborați cu mine și toate ființele care vă pot ajuta și susține și astfel să descoperiți ce poate face voința voastră. Voi vă puteți construi experiența pe care sufletele voastre o doresc ! Voi alegeți cursul de evenimente sau linia de timp pe care o investiți cu energie. ”

O parte din mine a adus la suprafață gândirea “Și cum putem noi să facem asta ? Avem oare puterea necesară ?”

Ghizii mei continuă. Aici iarăși intri în dinamica stăpân – sclav, care conduce la victimă – persecutor și la neputincios – tiran. Toate acestea îți spun că nu ai nici o putere și că nici măcar împreună nu aveți vreo putere. Toate acestea sunt iluzii în care încă mai alegeți să credeți. Aș vrea să îți dai seama de câtă putere este nevoie ca tu să suții aceste iluzii, și cât de multă putere oferi pe nimic. Nu este nevoie de multă cantitate atunci când există calitate.

Cine vă este stăpânul ? Cunoscând această parte din experiența voastră, cu detașare, veți putea să cunoașteți mai mult despre voi înșivă și să integrați realitatea pe care ați creat-o. O parte din colectivul vostru este supus și subjugat de frica terorizantă de a accesa anumite informații despre această dinamică, deoarece neputința devine de nesuportat. Și cei care reușiți să aveți curajul să vă uitați mai adânc în această dinamică, tot rămâneți în neputința generată de tot ceea ce puteți afla, fără a cere nici un ajutor sau asistență părților voastre divine, fără a crede că ceva mai mult este posibil, total lipsiți de putere.

Dinamica de neputință – tiranie, este susținută și de ideea că sunteți ființe finite, și odată cu moartea fizică, dispăreți de pe fața universului. Această idee perpetuată prin tot felul de construcții mentale, sociale, religioase și artificiale/împrumutate, vă menține într-o stare totală de teroare, atașați de viața corpului vostru cu orice preț. Acest atașament excesiv vă face vulnerabili la orice tentație și manipulare, deoarece ați da și ați face orice pentru viața voastră sau a apropiaților voștri. Această frică vă menține într-o stare diminuată de conștiență, unde nu vă puteți accesa memoria extinsă a sufletului, astfel încât să vedeți această iluzie.

Această frică, considerată de voi primordială, vă conduce la totală supușenie față de orice forță care pare mai puternică decât voi. Asta nu înseamnă să semănați revoltă și război, ci să înțelegeți aceste dinamici, să le dați drumul lor și la toate amintirile și energiile ținute captive în ele, doar apoi veți putea ști ce să faceți mai departe.

Frica de moarte, de tortură și persecuție, este una din protecțiile acestor spații ferecate din interiorul ființei voastre. Neputința absolută este ușa însăși care îți spune că nu poți vedea așa ceva, că nu poți accesa ce este dincolo, că nu o poți deschide, așa că mai bine mergi mai departe. Neputința, și modul vostru de percepție asupra acestei energii, este generată de supunerea existentă în starea de sclavie și separare de sine. Prin acceptarea ei îți oferi permisiunea de a te uita la ea fără să fugi.

“Se poate să-ți fie frică de ceva ce nu ai experimentat deja într-un anumit mod ? Dacă nu ai nici un concept, amintire despre o anumită situație … se poate să îți fie frică de aceasta ?” Ați trecut prin experiența morții de nenumărate ori, iar dacă vă deschideți să vă amintiți, această frică nu va mai avea nici o putere asupra voastră.

De-asemenea, observăm tendința oamenilor de a crede că nu au nici o alegere. Atunci când credeți că nu există o altă alegere deschideți-vă la posibilitatea că nu le vedeți pe toate din acea stare în care vă aflați acum. În același caz, este posibil să judecați alegerile pe care le aveți într-un mod care nu vă ajută.

Observăm și anumite idei perpetuate ca și motiv de neputință și renunțare, în mediile considerate de voi spirituale, și anume că dacă totul este creat perfect, așa cum este, și totul face parte din întreg, atunci ce mai puteți voi face ? Sub aceste lucruri stă iarăși șablonul stăpân-sclav, unde nu se poate face nimic acum deoarece așa este, sau așa a fost decis sau scris, sau așa este călătoria și este nevoie să o acceptați așa cum este ea. Voi sunteți Sursa. Țineți seama că se poate face și altfel, nu-i nevoie ca lucrurile să se repete la nesfârșit în aceleași cercuri de experiențe. Puneți-vă această întrebare : ”Oare sunteți prima dată în acest punct al experienței voastre … sau nu ?”

Aici am intervin să adaug un exemplu ca să fie mai clară ideea. Putem să săpăm o groapă cu lingurița dacă vrem, dar nu este neapărat necesar să facem asta mereu… putem să alegem să facem altfel.

Spiritul Pământului continuă:” Apreciez toată iubirea pe care o trimiteți spre mine. Eu o primesc și v-o trimit vouă înapoi, deoarece voi aveți mai multă nevoie de ea. Dar mulți dintre voi refuză să primească, să fie susținuți în acest câmp de iubire, ci vor doar să emită, sau să controleze ce se întâmplă cu energia. Deoarece refuzați să primiți iubire de la voi înșivă, refuzați această iubire redirecționată. De aceea te întreb ce anume ai nevoie și te invit să colaborăm. Care este visul tău și ce anume ai nevoie acum pentru tine ?”

Am continuat oferind visul și cererile mele Spiritului Pământului și m-am simțit susținută de energia infinită, plină de compasiune, înțelegere și iubire.

Care este visul realității sufletului tău ?

NOTIȚELE MELE

Doresc să vă amintesc că toate aceste cuvinte vin din alte dimensiuni de a vedea lucrurile și să permiteți ca ele să se desfacă în voi și cu ajutorul sufletului vostru să preluați(să vă reamintiți de) învățămintele de care aveți nevoie în modul vostru unic. Este posibil să nu înțelegeți ceea ce se dorește să fie transmis, sau să nu înțelegeți multe lucruri, de aceea aveți răbdare cu voi. Aici vorbesc în general de articolele pe care le scriu, nu doar despre acesta.

O singură întrebare vă poate activa un proces profund de descoperire. O singură afirmație sau întrebare poate deschide o poartă sau poate ajuta la deschiderea unor porți din interiorul vostru.

Există foarte multe perspective de a vedea un lucru, și din punctul meu de vedere toate sunt valabile dar în funcție de experiența unică a fiecăruia, unele se înțeleg imediat și altele mult mai târziu. De-asemenea, unele sunt relevante pentru experiența dorită de suflet, și altele nu sunt. Anumite perspective pot fi irelevante pentru experiența noastră, putem să nu le înțelegem deoarece avem impresia că nu se potrivesc cu ce ne dorim sau cu ce avem deja ca informație, dar sunt prețioase pentru întreg și pentru mediul în care ne desfășurăm experiența. Judecata extremistă și cea care aduce pedepse celorlalți pur și simplu nu ne ajută să înțelegem.

De exemplu, partea unde vorbim despre moarte, poate părea insensibilă pentru anumiți oameni, și să pară că viața nu ar fi importantă, dar dacă permiteți să vă extindeți percepția veți înțelege din acel punct de vedere și veți descoperi cât de prețioasă este și că de fapt această judecată împiedica descoperirea.

Există experiența unde totul este întreg, la fel cum există experiența unde fiecare este separat, și ambele sunt părți ale aceleiași monezi polare, unul – mai mulți. În experiența noastră sunt conștiințe care joacă mai clar rolul de stăpân și altele care joacă mai clar rolul de sclav, pentru ca această dinamică să fie explorată de întreg, sau tot ceea ce suntem. În același timp, partea de stăpân și cea de sclav are o reprezentare în fiecare dintre noi, și când le observăm pe ambele aparent în afara noastră, și descoperim funcționarea lor, ne înțelegem mai bine pe noi ca individualitate și pe noi, ca întreg.

Permiteți ca spațiul de înțelegere să se deschidă în voi.

Ca și exercițiu, imaginați-vă să fiți întrebați de Spiritul Pământului “Care este visul realității sufletului tău ?”. Ce răspundeți ? Pentru a transforma această întrebare într-o experiență, alegeți o melodie de meditație și apoi răspundeți-vă vouă la această întrebare.

Tags:

împărtășește cu ceilalți

Celeste

Sunt pasionată și dedicată muncii de înțelegere a sinelui și a vieții. Instrumentele mele preferate sunt contemplarea, Tarotul, meditațiile sonore și comunicarea cu divinul. Fie ca să ne întâlnim în spațiul dintre cuvinte, unde iubirea devine experiență.

Poate îți plac și acestea

Alătură-te Călătoriei Magice

Primiți notificări despre postări noi, citiri, știri magice și reduceri
10EUR discount la prima comandă

Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.

Primește notificări mai rapide, conectează-te cu mine și comentează postările alăturându-te la grupul de Telegram.

Lasă un mesaj

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart