Reprogramează mintea și cultivă curajul prin puterea cuvântului !

Mantra

Mantra sau “mantram” (cuvânt străvechi), este cunoscută în Occident de secole și nu este nimic secret sau ocult despre aceasta. Mantra este o tehnică de dezvoltare personală simplă și accesibilă tuturor. Practica repetării mantrei a devenit din ce în ce mai apreciată datorită simplității ei și efectelor de calmare a minții și inimii.

Lasă ideile preconcepute de-o parte și intră în laboratorul minții tale și fă un experiment. O mantră poate fi o silabă, un sunet, o propoziție sau o formulă spirituală care a fost transmisă din generație în generație. Practicanții, ce doresc să extragă puterea mantrei o repetă în liniște de câteva ori pe zi sau timp de mai multe minute în șir, o dată pe zi. Cu fiecare repetiție cuvântul prinde energie și sunetul modifică la nivel structural tot universul din jurul tău și tot universul tău interior. Cei ce au folosit-o cunosc valoarea ei prin experiența lor.

Mantra semnifică traversarea minții, astfel prin repetarea formulei spirituale intri într-o stare profundă de liniște și pace, unde îți găsești esența și devii un observator al gândurilor tale în loc să fi copleșit de acestea. Mintea tulburată și agitată, confuză devine calmă și clară, astfel putem avea o stăpânire de sine mult mai bună și putem vedea cu claritate oportunitățile care ne sunt oferite de viață.

Beneficiile practicării mantrei sunt semnificative :

  1. Tensiunile din corp, cauze ale multor boli, sunt eliminate
  2. Voința este întărită astfel încât ne putem elibera de vechi obiceiuri ce ne înrobeau
  3. Cultivă curajul și încrederea în sine
  4. Te aduce într-o stare de liniște profundă în care poți simți iubirea divină
  5. Mărește conștiența și responsabilitatea de sine
  6. Provoacă o stare de beatitudine și compasiune

În viața de zi cu zi acordăm atenție mare unor cuvinte, de exemplu dacă ne gândim la clipurile publicitare de la tv sau radio. Aceleași cuvinte repetate mereu, ne intră în cap și devin o reacție automată la anumite sunete sau comportamente. Astfel cuvintele intră în subconștient și acolo acționează în liniște, dar nu întotdeauna în beneficiul nostru. De ce să nu folosim această putere pentru sănătatea noastră ?

Mantra este un exercițiu atât de simplu încât mulți oameni nu cred că funcționează, dar dacă experimentezi măcar 30 de minute de cântat/repetat mantre, vei vedea diferența. Mantra se poate repeta în gând sau poate fi cântată. Multe persoane se pot rușina să cânte cu voce tare mantra, dar puterea ei crește dacă este vibrată prin corzile voastre vocale, oferind o amplificare a vibrațiilor transformatoare. Cântatul vă provoacă să vă ieșiți din tiparele zilnice ale gândirii și să aveți curajul de a vă exprima, de a vă auzi pe voi înșivă, de aceea este un foarte bun exercițiu de exprimare ce întărește încrederea în sine.

Fiecare repetare a mantrei este identică la prima vedere, dar fiecare te poartă mai adânc în interiorul ființei tale, te apropie de starea de liniște profundă, de pură conștiință și beatitudine. La început poate părea mecanică, dar pe măsură ce continuați veți începe să o simțiți în inimă.

[quote]Repetiția creează un drum bătătorit în mintea voastră, un cerc din ce în ce mai adânc ce acționează ca un amplificator de energie. Cuvintele spuse contează mult mai puțin decât frecvența intenției cu care le rostiți.[/quote]

Mantra este folosită și în isihasm. Isihasmul desemnează lucrarea tainică de curățire de patimi a creștinilor ortodocși, care are în centrul ei repetarea neîncetată a cuvintelor “Doamne, Iisuse Hristoase, miluiește-mă” și dorința de liniștire interioară.

Acum câțiva ani am experimentat mantra în compania unor ființe minunate, mai mult de 30 de persoane, ce repetau aceleași cuvinte. Ce am simțit este foarte greu de spus în cuvinte, forța combinată a atâtor voci este extraordinară încât imediat te eliberezi de multe temeri și o stare de liniște și iubire te cuprinde.

Mantra se potrivește pentru oricine și nu este nevoie să știi nimic, despre tehnicile de dezvoltare personală, ca să o practici. Poți folosi pentru început o mantră universală precum “Ohm” – sunetul universal, sau poți folosi un cuvât ales de tine, de exemplu “înțelegere” sau “echilibru”, ceva care tu îți dorești să cultivi pentru tine. Poți porni cu o repetare a mantrei timp de 10 minute, apoi să mărești timpul treptat.

[quote]Mantra sau cuvântul utilizat, este sămânța care înglobează intenția, forma ce se umple de frecvența gândului nostru. Aceasta se plantează adânc în interior și începe să crească transformându-vă toată ființa.[/quote]

Încearcă mantra de mai jos și spune-mi cum te simți ❤️.

 

 

Tags:

împărtășește cu ceilalți

Celeste

Sunt pasionată și dedicată muncii de înțelegere a sinelui și a vieții. Instrumentele mele preferate sunt contemplarea, Tarotul, meditațiile sonore și comunicarea cu divinul. Fie ca să ne întâlnim în spațiul dintre cuvinte, unde iubirea devine experiență.

Poate îți plac și acestea

Alătură-te Călătoriei Magice

Primiți notificări despre postări noi, citiri, știri magice și reduceri
10EUR discount la prima comandă

Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.

Primește notificări mai rapide, conectează-te cu mine și comentează postările alăturându-te la grupul de Telegram.

Lasă un mesaj

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart