Tzatziki raw vegan

tzatziki raw vegan
© celestekgodwin.ro
Grad Dificultate: Ușor
Timp Lucru: 
Nr. Porții: 2-4
Pregătire în avans : 
12 ore hidratare caju
Ustensile folosite : 
blender

Nu îmi plac foarte multe preparate din bucătăria grecească, iar tzatziki este unul din cele pe care le consum cu plăcere. Este răcoritor și aromat, plin de o savoare puternic înțepătoare. Din punctul meu de vedere, cel mai bun gust se obține dacă crema de caju este rece, direct de la frigider și castraveții la temperatura camerei, astfel se obține și un contrast de temperatură, care amplifică gustul delicios și ne aduce note de suspans și noi ocazii de a fi surprinși într-un mod plăcut.

Castravetele are mai mult de 90 % din conținutul său reprezentat de apă, iar împreună cu gustul său lejer, ne aduce în organism, un efect intens de hidratare combinat cu un efect diuretic de curățare a rinichilor de toxine și acid uric. Castravetele și sucul de castravete sunt eficiente în afecțiuni reumatice cauzate de acidul uric în exces, precum artrita și guta. În combinația aceasta, cu usturoiul, preparatul are un rol puternic de antibiotic natural, care stimulează sistemul imunitar pentru a crește protecția organismului și viteza de regenerare.

Interiorul castraveților este bogat în vitamina A, vitamina C și acid folic, în timp ce coaja tare este bogată în fibre, și o serie de minerale ce includ magneziu, molibden și potasiu. În plus, castraveții conțin siliciu, un mineral care contribuie la întărirea țesuturilor conjunctive în mușchi, ligamente, tendoane, cartilaje și os.

Castraveții sunt cunoscuți în a calma multe probleme cutanate, precum cearcănele, tumefierea ochilor și arsurile solare. Sucul de castravete face minuni pentru tenul dumneavoastră, și poate fi utilizat pentru a re-împrospăta tenul sau ca ingredient în măștile pentru față făcute în casă.

Există diferite tipuri de castraveți în funcție de regiunile în care sunt plantați, dar mai toți sunt asemănători la gust și textură, cu mici diferențe ce le conferă unicitate. Cei mai groși de obicei au mai multe semințe decât cei mai subțiri.

Toate cele de sus fiind spuse, haideți să ne concentrăm acum, pe rețetă.

Ingrediente :

  • 150g caju hidratat în prealabil 12 ore
  • 4 castraveți medii
  • suc de la o jumătate de lămâie
  • o căpățână de usturoi mică
  • apă și puțină sare

Mod de preparare :

Nucile caju se dau la blender împreună cu apa, până obțineți o pastă de consistența iaurtului.

Castraveții se taie fâșii lungi, julienne, și se amestecă cu crema de caju împreună cu sucul de lămâie. Usturoiul se curăță și se presează cu presa de usturoi sau îl puteți mărunți la blender, la viteză mică, după ce terminați crema de caju.

Merge servit împreună cu pâinici sau crakersi raw/cruzi, alături de sărmăluțe sau cu chifteluțe. Vă puteți delecta de aroma sa și pe mămăligă sau direct pe o felie de pâine. Sunt atâtea moduri de utilizare, încât este dificil să le amintesc pe toate.

Secretele bucătarului

În loc de crema de caju descrisă de mai sus puteți folosi iaurt de caju făcut în casă sau alt iaurt vegetal cumpărat. Dacă iaurtul vegetal cumpărat este dens va trebui să mai adăugați apă.

Pentru a face iaurt de caju, se folosesc probiotice și un un agent de îngroșare, dacă este cazul, precum guma guar de exemplu.

Proprietăți nutritive per 100 g

Vitaminele și mineralele sunt menționate în ordinea importanței lor din punct de vedere al satisfacerii dozei necesare zilnice.

SunIconCALORII

AppleIconCARBO

OilIconGRĂSIMI

LeafIconPROTEINE

WaterDropIconAPĂ

WheatIconFIBRE

80.7 Kcal. 5.3 g 5.7 g 2.7 g 78 g 0.9 g
VITAMINE K(12%DZR), B6(8%DZR), B1(6%DZR), B5, C, A, Folați, B2, B3, A
MINERALE Cu(34%DZR), Mn(16%DZR), Mg(14%DZR), P(13%DZR), Zn, Fe, Se, K, Na, Ca

Proprietăți senzoriale

Culoarea alb reflectă tot spectrul vizibil de culori, și este considerată a reprezenta conceptul de întreg, inocent și pur. Verdele vine să completeze aducându-ne în atenție cât de important este să fim recunoscători și iubitori față de mediul înconjurător, oamenii din jurul nostru și nu în cele din urmă, față de noi înșine. Gustul este înțepător și ne trezește la realitate prin intensitatea senzațiilor de exaltare pe care le provoacă prin îmbinarea diverselor arome.

ColorPaletteIcon
PALETA CULORI
TasteIcon
GUST și MIROS
alb cu verde condimentat dulce sărat cu puțin acru și astringentPotirul Alchimic

ALĂTURĂ-TE CĂLĂTORIEI MAGICE
Primește noutăți pe e-mail
Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.
Alătură-te grupului de Telegram unde poți primi toate notificările alături de mesaje de ghidare sau inspirație.

Interesat de Explorarea Sinelui ? Descoperă Citirile Tarot…

  • Stilul meu de a citi Folosesc Tarot-ul ca un instrument de claritate, predicție și îndrumare, iar în tot ceea ce fac rolul meu este de mesager. Stilul meu este liric, intuitiv, și este un mix între consiliere pentru dezvoltare personală și o experiență mistică, în funcție și de subiectul citirii. Stilul meu de a citi Tarot combină utilizarea înțelepciunii ce vine din Tarot, Numerologie, Qabalah, [...]
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 314 Articole
Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez descoperirea autenticității sinelui prin conectare corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.