Tort cherry-vanilla

Bucuria culorilor și a formelor

tort raw vegan cerry-vanilla
© celestekgodwin.ro
Grad Dificultate: Mediu
Timp Lucru: 
Nr. Porții: multe, mai mult de 10
Pregătire în avans : 
8 ore caju și cirese la hidratat
Timp Detaliat : 
50-60min. + 4-5ore la congelator
Ustensile folosite : 
blender, robot cu lamă S

Hmm... cireșele, fructele acelea mici și roșii, ce atârnă două câte două, de creanga unui copac ce miroase îmbietor. Unul din fructele mele preferate, care îmi aduce un zâmbet pe buze la începutul fiecărei veri. Forma lor de inimă este extrem de sugestivă și ne duce cu gândul la iubire, apropiere, afecțiune, intimitate și dăruire. Iar culoarea lor roșie ne inspiră acțiune, vitalitate, decizie, forță și determinare. Fructele de cireș sunt asociate cu zeița Venus, zeița frumuseții și a iubirii și lemnul copacului este prețios având o culoare specială.

Fiind un diuretic puternic și conținând un gramaj considerabil de antioxidanți, aceste fructe trebuiesc respectate și consumate fără grabă și nu în cantități prea mari. Sucul lor stimulează eliberarea toxinelor din corp și funcția rinichilor, iar fibrele susțin mișcarea naturală a intestinelor noastre. Faptul că mai mereu sunt două sau mai multe fructe, legate prin codița lor, ne sugerează importanța comunicării cu o altă ființă și puterea interioară ce se obține din darurile unor relații benefice. O ramură înflorită de cireș simbolizează dorința de împăcare sau sentimentele de iubire ale unei persoane față de cealaltă.

Elementele nutritive și componentele bioactive din cireșe susțin beneficiile lor de sănătate preventivă, un aport important de cireșe este asociat cu prevenirea cancerului, bolilor cardiovasculare, diabetului, bolilor inflamatorii și a bolii Alzheimer. Având niveluri ridicate de antioxidanți, acestea ne protejează celulele și ajută la regenerarea lor.

Cireșele sunt destul de dense din punct de vedere nutrițional, fiind bogate în antociani, quercetin, hidroxicinamați, potasiu, carotenoizi și melatonină. În plus, acestea sunt un aliment cu un conținut bun de fibre și o sursă bună de vitamina C. Pe lângă acestea, este bine de știut că cireșele dulci au un indice glicemic în jur de 22, care este mai mic decât indicele glicemic pentru caise, struguri, piersici, afine și prune. Prin proprietățile lor, cireșele susțin eliminarea excesului de grăsime din organism și echilibrul melatoninei, sprijinind astfel, un ciclu de somn sănătos.

Ingrediente și Mod de preparare Blat :

 • 150 g făină de migdale ( ce a rămas de la laptele de migdale)
 • 50 g nuci pecan
 • 6 curmale hidratate, cel puțin 4 ore

Se amestecă toate în robotul de bucătărie cu lamă S, și apoi se întind în forma de tort.

Pe acest blat se pune un strat de cireșe uscate, cam 100g de cireșe, rehidratate 8h (de pe o zi pe alta) așezate una lângă alta. Schimbați-le apa de 2 ori în acest interval de hidratare. Dacă le țineți în apă cel puțin 8 ore ele își lasă zahărul sau alte substanțe cu care au fost uscate (dacă este cazul) și revin aproape 100% la forma inițială.

Ingrediente și Mod de preparare Cremă de vanilie :

 • 350 g caju, hidratate 8 ore
 • 2 lingurițe pudră vanilie burbon
 • 200 ml lapte de cocos cremos( câteva bucățele de pulpă de cocos cu apă)
 • 2 linguri unt de cacao lichid
 • 3-4 linguri nectar de agave sau 2-3 linguri miere
 • apă, de obicei același număr de ml ca și nucile caju

Toate ingredientele se amestecă în blender și apoi se toarnă peste stratul de cireșe preparat anterior. Se opresc 2 linguri din această cremă pentru sosul de ciocolată.

Sos de ciocolată :

 • 1 lingură ulei cocos topit
 • 1-2 linguri agave
 • 2 linguri cacao
 • 1 lingurița guarana
 • 2 linguri din crema de vanilie de mai sus
 • 2 frunzulițe mentă verde

Sosul de ciocolată se mixează bine bine, cu un blender de mână sau o lingură, și se pune într-un vas special de turnat. Pentru ca să se afunde sosul mai adânc în compoziție, țineți vasul la înălțime față de suprafața tortului, și lăsați să cadă sosul în crema de vanilie, în centru și apoi din loc în loc. Apoi, cu cât turnați apropiați din ce în ce mai mult cana de turnat de suprafața tortului. Formele de pe tort le puteți face apoi cu ajutorul unei scobitori, mișcând lejer prin creme, și creând diferite forme.

 

Proprietăți nutritive per 100 g

Vitaminele și mineralele sunt menționate în ordinea importanței lor din punct de vedere al satisfacerii dozei necesare zilnice.

SunIconCALORII

AppleIconCARBO

OilIconGRĂSIMI

LeafIconPROTEINE

WaterDropIconAPĂ

WheatIconFIBRE

315.3 Kcal. 16.3 g 24.2 g 10.8 g 44.8 g 2.4 g
VITAMINE B2(21%DZR), B1(18%DZR), B6(12%DZR), K, B3, B5, Folat, Colina, E, A, C
MINERALE Cu(95%DZR), Mn(60%DZR), P(44%DZR), Mg(42%DZR), Zn(29%DZR), Fe, Se, K, Ca

Proprietăți senzoriale

Combinația de texturi, culori și gusturi este foarte dinamică în acest preparat, mereu aduncându-ne noutăți și surprinzându-ne cu fiecare îmbucătură. Este un tort ce inspiră stabilitate, forță și împământare și care aduce idei de noi orizonturi în care mereu ne așteaptă mici comori gata de descoperit. Dezvoltă un gust cuminte, ce ne prinde și se transformă cu cât îl gustăm.

ColorPaletteIcon
PALETA CULORI
TasteIcon
GUST și MIROS
nuanțe de brun, crem și maro dulce, acrișor, astringent cu puțin amărui condimentatPotirul Alchimic

ALĂTURĂ-TE CĂLĂTORIEI MAGICE
Primește noutăți pe e-mail
Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.
Alătură-te grupului de Telegram unde poți primi toate notificările alături de mesaje de ghidare sau inspirație.

Interesat de Explorarea Sinelui ? Descoperă Citirile Tarot…

 • Stilul meu de a citi Folosesc Tarot-ul ca un instrument de claritate, predicție și îndrumare, iar în tot ceea ce fac rolul meu este de mesager. Stilul meu este liric, intuitiv, și este un mix între consiliere pentru dezvoltare personală și o experiență mistică, în funcție și de subiectul citirii. Stilul meu de a citi Tarot combină utilizarea înțelepciunii ce vine din Tarot, Numerologie, Qabalah, [...]
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 314 Articole
Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez descoperirea autenticității sinelui prin conectare corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.