Sushi maki abundent în legume

Sushi raw vegan, infinita variație a nuanțelor de mister

sushi raw vegan
© celestekgodwin.ro
Grad Dificultate: Mediu
Timp Lucru: 
Nr. Porții: 5 foi alge nori
Pregătire în avans : 
nici una.
Ustensile folosite : 
robot cu lamă S

Îmi plac foarte mult algele, și în special algele nori, așa că m-am decis să fac sushi raw vegan. Este destul de dificil să găsim alge nori, prelucrate în foi la o temperatură mai mică de 45 de grade Celsius, dar alegeți pe cele care nu au o culoare foarte neagră. Trebuie să menționez totuși că algele nori proaspete au o culoare destul de închisă, iar în urma uscării vor avea o culoare mai închisă decât cele proaspete.

Pentru a clarifica denumirile vă explic puțin tipurile de sushi.

Sushi - aproape toate preparatele care se fac folosind ca bază orezul tipic pentru sushi, care este orez alb amestecat cu oțet de orez și puțin zahăr. Maki - toate tipurile de sushi, cu formă rotundă, care sunt făcute prin rulare într-o foaie de alge. Nigiri - ingrediente precum pește sau condimente puse deasupra unei grămezi mici de orez tip sushi. Temaki - are aceeași compoziție ca maki, doar că este rulat cu mâna în rulouri conice. Oshi - un tip de sushi dreptunghiular, în straturi presate unul peste celălalt. Sashimi - nu este sushi, ci desemnează bucăți de pește crud.

Sushi are la origine preparatul narezushi (pește sărat), care desemna bucăți de pește conservate în orez fermentat pentru luni de zile. Lacto-fermentarea orezului împiedica stricarea peștelui. Orezul era aruncat înainte de consumul de pește. Acest tip de sushi era o sursă importantă de proteine pentru consumatorii săi japonezi. Termenul de sushi provine dintr-o formă gramaticală veche, care nu mai este folosită, și înseamnă literalmente "cu gust acru". Narezushi mai există încă, ca și specialitate regională.

Cu timpul s-a evoluat prin adăugarea oțetului care prelungea conservarea și micșora timpul necesar preparării, și mai apoi s-a ajuns la forma oshi-zushi, cea dreptunghiulară, unde straturile erau presate cu forme din bambus. Mi s-a părut interesant faptul că la început orezul era folosit pur tehnic și mai apoi a devenit baza acestui îndrăgit preparat.

Ingrediente:

Umplutura:

 • 4-6 castraveți
 • 3 morcovi
 • 3-4 fire de ceapă verde
 • 2 ardei gras galben/verde
 • vlăstari de floarea soarelui sau lucernă
 • coriandru măcinat, scorțișoară
 • 2 linguri sos de soia, după gust

Orezul:

 • 4-5 păstârnaci medii
 • 2 rădăcini de pătrunjel medii
 • 1 lingură suc de lămâie/ oțet din orez
 • 2 linguri de muguri de pin
 • 2 linguri de ulei măsline/susan

5 foi de alge nori

Mod de preparare:

Din aceste ingrediente a ieșit o compoziție pentru a umple 5 foi de alge nori.

Orezul se face la robotul cu lamă S, mixându-se toate ingredientele pentru orez până la consistența dorită.

Legumele se taie bețișoare și se pun într-un bol, cu condimentele și sosul de soia, pentru a se marina un pic.

Apoi se începe asamblarea rulourilor sushi.

Se ia o foaie de nori și se așează pe o suprafață plată, cu liniile de demarcație vizibile pe partea de jos. Ca să rulați ușor puteți folosi un șervet de masă din bambus, sau dacă aveți răbdare merge și cu mâna.

Pentru a folosi șervetul din bambus, acesta se întinde pe masa de lucru și apoi se așază foaia de alge nori exact peste acesta, cu marginea de jos aproape de marginea șervetului. Când rulați, prindeți de marginea lungă a șervetului, aproape de foaia de alge, și răsturnați-o încet peste legume și apoi continuați să împingeți ușor de șervet până se rulează toată foaia.

Peste foaia de nori se întinde orez, doar pe jumătate din ea. Apoi în centrul orezului, pe lungul foii, se pun legumele marinate și se rulează cu atenție.

Apoi tăiați ușor, foarte ușor, mișcând cuțitul față-spate, fără să apăsați, pe liniile de demarcație de pe foaia de nori. Folosiți un cuțit bine ascuțit, altfel o să se strice forma.

Noi am servit cu un sos foarte bun,  sos "4 spices " , împreună cu o salată de alge.

Proprietăți nutritive per 100 g

Vitaminele și mineralele sunt menționate în ordinea importanței lor din punct de vedere al satisfacerii dozei necesare zilnice.

SunIconCALORII

AppleIconCARBO

OilIconGRĂSIMI

LeafIconPROTEINE

WaterDropIconAPĂ

WheatIconFIBRE

65.9 Kcal. 6.6 g 2.8 g 1.7 g 83 g 3.4 g
VITAMINE A(118%DZR), C(42%DZR), K(19%DZR), B6(11%DZR), E(9%DZR), B12(7%DZR), B1(7%DZR), B3(7%DZR), B5(7%DZR), B2, Colina
MINERALE Mn(23%DZR), I(16%DZR), Cu(12%DZR), Mg(8%DZR), Zn(8%DZR), P(7%DZR), K(7%DZR), Na(7%DZR), Fe, Ca, Cr, Se

Proprietăți senzoriale

De la alb la negru, contrastul celor 2 forțe se vede aici la fel ca în schema yin-yang din cultura chineză. informațiile ce țin de învățătura lor spirituală se văd până și în tipurile de preparate pe care le consumă. Aceste 2 nuanțe primordiale ne reamintesc de lumea vizibilă și cea invizibilă, dar și de limitele pe care noi le vedem.

Gustul complet amplifică toate senzațiile corporale și ne ajută să ne deschidem către misterele ce există ascunse în fiecare parte din experiența noastră. Culorile din mijloc ne sugerează variația infinită creată de nuanțele primordiale și de abundența de puncte de privire ce pot fi experimentate.

ColorPaletteIcon
PALETA CULORI
TasteIcon
GUST și MIROS
alb, negru, portocaliu, verde condimentat, dulce, umami, picant cu acrișor, amar și astringentPotirul Alchimic

ALĂTURĂ-TE CĂLĂTORIEI MAGICE
Primește noutăți pe e-mail
Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.
Alătură-te grupului de Telegram unde poți primi toate notificările alături de mesaje de ghidare sau inspirație.

Interesat de Explorarea Sinelui ? Descoperă Citirile Tarot…

 • Stilul meu de a citi Folosesc Tarot-ul ca un instrument de claritate, predicție și îndrumare, iar în tot ceea ce fac rolul meu este de mesager. Stilul meu este liric, intuitiv, și este un mix între consiliere pentru dezvoltare personală și o experiență mistică, în funcție și de subiectul citirii. Stilul meu de a citi Tarot combină utilizarea înțelepciunii ce vine din Tarot, Numerologie, Qabalah, [...]
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 314 Articole
Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez descoperirea autenticității sinelui prin conectare corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.