
Această supă cu ingrediente exotice ne poartă cu gustul în alte țări și cu gândul pe alte tărâmuri de experiență. Gusturile cu care nu suntem obișnuiți le simțim mai puternic și astfel acestea au un mai mare efect asupra stării noastre emoționale și mentale. Aromele noi creează în corpul nostru valuri după valuri de senzații pe care organismul nostru le experimentează și le analizează pentru prima dată.
Toate ierburile din această supă au un gust puternic și un pic înțepător, iar combinația lor creează o licoare cu adevărat magică. Conținând foarte puține grăsimi este o supă ușoară și răcoritoare, aducându-ne prospețime și hidratare. Prin cantitatea mare de apă ea ajută la curățarea corpului, contribuind la eliminarea toxinelor. Coriandrul este o plantă ce are rol antibacterian și antiinflamator și care ajută la eliminarea metalelor grele(aluminiu, cadmiu, mercur, plumb) din corp. De-asemenea coriandrul are un efect benefic asupra balonării, grețurilor, indigestiei și crampelor stomacale.
Beneficiile pentru sănătate ale lămâiței includ atenuarea tulburărilor de stomac, insomnie, tulburări respiratorii, febră, dureri, infecții, reumatism și edem. Activitatea antioxidantă defensivă a acestei plante medicinale protejează împotriva stafilococilor rezistenți la antibiotice și ajută la menținerea nivelurilor optime de colesterol, a sănătății celulare, a sistemului nervos, a pielii sănătoase și a sistemului imunitar. Este folosită pe scară largă în aroma-terapie și ajută la combaterea oboselii, a anxietății și a mirosurilor neplăcute.
Prin textura sa lejeră, ca a unui ceai, ea poate fi folosită ca remediu pentru stări de greață și probleme digestive dar și pentru a calma nervii și a hidrata, apa de cocos fiind una dintre cele mai hidratante substanțe naturale.
Ingrediente:
- 4 căni de apă de cocos
- 1/2 cană de pulpă de cocos
- 1/2 cană arpagic verde
- 1/2 cană coriandru verde
- 2 lămâi verzi
- 2 lingurițe curry
- 2 1/2 linguri suc de lămâiță(iarbă de limon sau lemongrass)
- 1 lingură suc de ghimbir
- 4 linguri miere
- 2 căței de usturoi
Mod de preparare:
Se mixează toate ingredientele în blender și se servește împreună cu cubulețe de ananas sau fructul dragonului, cu roșii tăiate mărunt și cu coriandru verde.
Proprietăți nutritive per 100 g
Vitaminele și mineralele sunt menționate în ordinea importanței lor din punct de vedere al satisfacerii dozei necesare zilnice.
|
|
|
|
|
|
46.1 Kcal. | 7.3 g | 1.2 g | 0.9 g | 88 g | 1.5 g |
VITAMINE | C(10%DZR), A(8%DZR), K(7%DZR), B2(5%DZR), B6(4%DZR), B1, B5, Folat, B3, E, Colina | ||||
MINERALE | Mn(14%DZR), Cu(7%DZR), Mg(7%DZR), K(5%DZR), Na(5%DZR), Fe(3%DZR), P(3%DZR), Zn, Ca, Se |
Proprietăți senzoriale
Culoarea insuflă o stare de prospețime mentală iar gustul acrișor și foarte aromat aduce claritate și prezență.
![]() PALETA CULORI |
![]() GUST și MIROS |
verde galben roșu | condimentat, sărat, astringent, acrișor, dulce și puțin amar, picant, umami |
Fii primul care comentează