
Supa aceasta este super delicioasă și foarte hrănitoare. Am avut o nuca de cocos baby în frigider și era foarte greu de mâncat fiind extra sățioasă, așa că apa de cocos am folosit-o pentru această supă. Nuci de cocos tinere, cu o apă bună și aromată sunt mai greu de găsit dar nu imposibil, căutați în magazinele cu produse pentru vegani sau, dacă aveți posibilitatea, căutați să comandați de pe internet, din alte țări.
Apa de cocos este un aliment echilibrant și hidratant cu o varietate de utilizări, poate fi băută ca atare, folosită pentru smoothie, supe, dulciuri, sucuri și chiar feluri principale. De-asemenea poate fi folosită pe post de îndulcitor natural pentru dulcețuri imediate sau prăjituri. Apa de cocos conține extrem de puține grăsimi, dar de ajuns pentru a ajuta la absorbția vitaminelor și mineralelor conținute de aceasta.
Pulpa de nucă de cocos poate fi de diferite arome și texturi, în funcție de tipul nucii de cocos. Există cea gelatinoasă, subțire, dulce și moale, care este un adevărat deliciu și pe care am folosit-o și eu în această rețetă. Apoi este cea mai densă și puțin brânzoasă, mai puțin dulce dar aromată și cea tare, densă și cu textură regulată, pe care mai toată lumea o cunoaște. Toate tipurile sunt bune, ceea ce contează este să alegeți nuci de calitate bună.
Această supă este răcoroasă, dulce și simplă. Pentru a mări aportul caloric puteți suplimenta cu pulpă de nucă de cocos sau uleiul vostru preferat.
Ingrediente:
- apa de la o nucă de cocos baby (300-400 ml. )
- 50-60 g pulpă de nucă de cocos tânără
- 2 ardei verzi sau roșii
- 1 morcov
- 1 legătură de pătrunjel mică
- 10 roșii cherry
- 1 linguriță sau mai mult praf curry
- piper, sare
Mod de preparare:
Se sparge nuca de cocos și se scoate apa din ea într-un bol. Se adaugă apă naturală cât să fie de cel puțin 3-4 porții, aprox 800 ml de lichid în total. Această apă se dă la blender împreună cu jumătate de legătură de pătrunjel.
Se condimentează cu curry din belșug, sare după gust și puțin piper. Morcovul, ardeiul se taie bucățele foarte mici și se adaugă în supă. Jumătatea de legătura de pătrunjel rămasă se taie și ea mărunt și se adaugă.
Roșiile cherry se taie bucățele de dimensiunea preferată, pulpa de nucă de cocos se taie bucățele mici și se adaugă toate în supa. Am folosit foarte puțină pulpă de nucă de cocos, dar adăugați după gust.
Proprietăți nutritive per 100 g
Vitaminele și mineralele sunt menționate în ordinea importanței lor din punct de vedere al satisfacerii dozei necesare zilnice.
|
|
|
|
|
|
23.1 Kcal. | 1.9 g | 1.1 g | 0.6 g | 72 g | 1.1 g |
VITAMINE | A(58%DZR), K(44%DZR), C(27%DZR), B6(5%DZR), Folat, B2, B1, B3, B5, E, Colina | ||||
MINERALE | Mn(7%DZR), Na(6%DZR), Cu(4%DZR), Fe(4%DZR), Mg(4%DZR), K, Zn, P, Ca |
Proprietăți senzoriale
Dulce și condimentată, această supă are un gust fin, deosebit, ce îți trezește imaginația și îți inspiră creativitatea. Ea aduce în echilibru dorința de a face, a gândi și analiza cu cea de a înțelege și conecta.
![]() PALETA CULORI |
![]() GUST și MIROS |
alb galben portocaliu verde roșu | condimentat, dulce, umami cu acrișor, amar, picant și astringent |
Gustoasa!!! :)
Foarte gustoasa :) !