
Această supă este foarte lejeră, cu un conținut mic de calorii, dar care aduce un grad destul de bun de sațietate. Aceasta este posibil din cauza rădăcinoaselor ce conțin fibre și substanțe care ne echilibrează apetitul. Este ideală pentru cei ce doresc să scape de kilogramele în plus, să-și mențină o anumită siluetă sau să își curețe organismul de toxine.
Gustul de țelină combinat cu cel de rădăcină de pătrunjel este unul dulce condimentat sărat, surprinzător de aromat și echilibrat. Ambele rădăcinoase ne reamintesc de cât de importante ne sunt rădăcinile și stabilitatea care ne-o dau. Rădăcinile ne țin ancorați cu iubire de lucrurile sau ființele de care suntem atrași, și de-asemenea de Terra, prin forța de iubire-gravitație a acesteia. Acestea ne ajută să ne înălțăm, în siguranță, în dimensiuni cât mai extinse de gând sau sentiment.
Rădăcinile pot fi invizibile sau vizibile, ca toate în această lume, creând legături și conexiuni cu tot ceea ce există. Ele pot fi extinse sau retrase, după utilitate, și au o funcție ca și o formă asemănătoare cu a neuronilor. Rădăcinile pot fi conectate cu alte rădăcini, dezvoltându-se o rețea de comunicare extinsă de care suntem de obicei puțin conștienți.
Țelina și rădăcina de pătrunjel ne ajută să prevenim constipația și susțin funcțiile normale ale rinichilor și sistemului limfatic. Ele ajută la calmarea nervilor și la susținerea organismului pe timp de stres. Sunt ideale pentru o cură de detoxifiere și contribuie la menținerea unui ten luminos și o piele sănătoasă.
Ingrediente:
- 200 g țelină
- 1 rădăcină pătrunjel
- 2 căței usturoi
- câteva frunze mentă
- suc de la 1/2 lămâie
- 1 L apă
- 1 lingură ulei de măsline
- 4 lingurițe de semințe de cânepă
- cimbru, tarhon, piper, sare naturală, ardei iute
- 1 morcov cubulețe, pentru garnitură
Mod de preparare:
Se taie țelina și rădăcina de pătrunjel în bucăți mari și se mixează la blender împreună cu apa, până se ajunge la consistența dorită. Apoi se adaugă usturoiul, frunzele de mentă, lămâia, uleiul de măsline, cânepa și se mai mixează încă o dată. La final se adaugă și celelalte condimente, respectiv cimbrul, tarhonul, piperul, sarea și ardeiul iute. Noi am folosit un ardei micuț extra-iute, de ne-au dat lacrimile atunci când mâncam.
Supa se poate servi cu mărar și ceapa verde sau crutoane din morcov.
Proprietăți nutritive per 100 g
Vitaminele și mineralele sunt menționate în ordinea importanței lor din punct de vedere al satisfacerii dozei necesare zilnice.
|
|
|
|
|
|
35.3 Kcal. | 2.2 g | 2.3 g | 0.8 g | 93 g | 1 g |
VITAMINE | C(10%DZR), K(10%DZR), Folat(7%DZR), B6, E, B3, B1, B2, Colina | ||||
MINERALE | Mn(9%DZR), Cu(7%DZR), P(5%DZR), Zn(4%DZR), Mg(4%DZR), Zn, Fe, Cr, Se, Na, Ca |
Proprietăți senzoriale
Gustul amplu ne delectează și ne aduce sațietate, iar culorile ne îmbie cu promisiuni de emoții intense. Această supă ne stabilizează starea emoțională și mentală, echilibrând dorințele inimii cu cele ale rațiunii. Picăturile de galben portocaliu ne inspiră un plus de energie și bucurie.
![]() PALETA CULORI |
![]() GUST și MIROS |
alb, portocaliu, roșu, verde, galben | condimentat, dulce, umami cu acrișor, amar, picant și astringent |
Ce bun! Tocmai am incercat si noi reteta! Delicioasa! Multumim mult pentru ca ai postat-o! :)
Cu mare placere, ne bucuram ca ti-a placut !
Arata apetisant si delicios!
O seara foarte placuta
gratiela carmen
cum poate sa arate!!!
felicitari!
Multumim :) , Te invit sa o incerci , cu menta este super la gust.