Smoothie de banane cu zmeură

smoothie banane și zmeură
© celestekgodwin.ro
Grad Dificultate: Ușor
Timp Lucru: 
Nr. Porții: 2
Pregătire în avans : 
nici una.
Ustensile folosite : 
blender

Acest smoothie este unul din cele mai simple smoothie-uri de făcut și unul de bază în dieta cu accent pus pe vegetale. Zmeura poate fi înlocuită cu căpșune sau afine, schimbând gustul și proprietățile acestei băuturi energizante și afrodiziace. Bananele au o energie predominant masculină și când se combină cu fructe cu energie predominant feminină precum, zmeura sau căpșunele, se creează o licoare magică de iubire, plină de energie palpabilă.

Maca este o plantă din familia ridichilor, ce este de origine peruviană și este supranumită "ginseng peruvian". Aceasta furnizează organismului vitamine, minerale, enzime, aminoacizi, antioxidanți și este utilizată pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, anemiei și pentru stimularea funcției sexuale, libidoului și fertilității. Maca este de-asemenea utilizată pentru ameliorarea problemelor menstruale și a efectelor secundare ale menopauzei. Unele femei au folosit-o pentru a atenua crampele și bufeurile, așa cum a fost folosită de culturile indigene din America de Sud pentru milenii.

Mulți din cei ce consumă maca experimentează o creștere a nivelului de energie în câteva zile de la începerea utilizării, de aceea este cunoscută pentru creșterea rezistenței, motiv pentru care unii sportivi iau maca pentru a atinge performanțe de vârf. Atunci când este utilizată împreună cu un regim de antrenament bun, suplimentarea cu maca poate ajuta la menținerea masei musculare. Această rădăcină are proprietăți antidepresive și în condiții stresante, promovează echilibrul în organism, fiind bună și pentru cei care caută să stimuleze activitatea mentală și memoria.

Pentru cei ce au probleme endocrine, hormonale, este nevoie un plus de atenție la folosirea acestei rădăcini, deoarece în funcție de afecțiunea pe care o aveți ea poate avea efecte benefice sau puțin neplăcute. De exemplu, dacă sunteți însărcinată, nu este recomandat să consumați maca, deoarece poate stimula hormonal. De-asemenea, trebuie folosită cu discreție deoarece prea multe lucruri bune, luate deodată, pot duce la dezechilibre.

Ingrediente :

  • 2 banane
  • 200 g zmeură
  • 5 curmale uscate
  • 1 lingură maca
  • 300-400ml. apă

Mod de preparare :

Se pun toate ingredientele în blender și se mixează. Se servește imediat, dacă este ținut în frigider riscă să piardă din culoare și proprietăți.

Proprietăți nutritive per 100 g

Vitaminele și mineralele sunt menționate în ordinea importanței lor din punct de vedere al satisfacerii dozei necesare zilnice.

SunIconCALORII

AppleIconCARBO

OilIconGRĂSIMI

LeafIconPROTEINE

WaterDropIconAPĂ

WheatIconFIBRE

56 Kcal. 10.7 g 0.3 g 1.1 g 84 g 3 g
VITAMINE C(13%DZR), B6(10%DZR), B5(4%DZR), B3, B2, Folat, E, K, B1, A, Colina
MINERALE Mn(14%DZR), Cu(6%DZR), Mg(5%DZR), K(4%DZR), P, Zn, Fe, Ca, Se

Proprietăți senzoriale

Forma fluidă dar densă a acestui smoothie ne inspiră să fim flexibili în viața noastră dar și să avem o greutate care să atragă lucrurile pe care ni le dorim înspre noi. Culoarea roșie portocalie ne vorbește despre energie, vitalitate și determinare.

ColorPaletteIcon
PALETA CULORI
TasteIcon
GUST și MIROS
roșu portocaliu intens dulce și puțin condimentatPotirul Alchimic

ALĂTURĂ-TE CĂLĂTORIEI MAGICE
Primește noutăți pe e-mail
Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.
Alătură-te grupului de Telegram unde poți primi toate notificările alături de mesaje de ghidare sau inspirație.

Interesat de Explorarea Sinelui ? Descoperă Citirile Tarot…

  • Stilul meu de a citi Folosesc Tarot-ul ca un instrument de claritate, predicție și îndrumare, iar în tot ceea ce fac rolul meu este de mesager. Stilul meu este liric, intuitiv, și este un mix între consiliere pentru dezvoltare personală și o experiență mistică, în funcție și de subiectul citirii. Stilul meu de a citi Tarot combină utilizarea înțelepciunii ce vine din Tarot, Numerologie, Qabalah, [...]
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 314 Articole
Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez descoperirea autenticității sinelui prin conectare corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.