
Nimic nu te oprește când ai în minte dorințele sufletului tău și determinarea necesară pentru a le îndeplini, având încredere că ești parte dintr-un întreg ce lucrează pentru bucuria ta. Totul pare iremediabil o glumă, atunci când începi să vezi din perspectiva colectivității, unde micile probleme pe care le ai devin problemele tuturor și unde toate par atât de ușor de rezolvat dacă se lucrează la unison. Ca un pian dezacordat, ne plimbăm prin viață încercând să ne acordăm la corzile altora, în loc să înțelegem că fiecare coardă are rolul său, și numai dacă aceasta își recunoaște și îmbrățișează pe deplin scopul, pianul poate cânta piese fabuloase.
Cacao este o plantă sacră, ce era și este utilizată în ritualuri împreună cu alte plante, pentru a ajunge în stări supra-conștiente sau a ne adânci în inconștient. Ea se folosește pentru a prelungi stările și a intensifica starea de deschidere, de relaxare și de conectare. Prin acea stare numită deschiderea inimii, se poate simți apropierea și conectarea cu toate ființele și este atunci când multe din credințele aparent logice ale programării noastre mentale devin ilogice și se destramă, ca un vis urât, ce dispare odată ce ne trezim.
Fiecare dintre noi putem fi asemuiți cu un strop de apă ce nu știe că face parte dintr-un fluviu, dar fluviul curge mereu, indiferent de ce cred picăturile. Separați dar împreună, acest contrast ne-a pus mereu obstacole iluzorii și a creat monștrii creați din pânze de frică. Separați și împreună, un tot unitar de unicate, ce se conectează unele cu altele, reflectându-se unele pe altele la infinit.
Fructele de cacao sunt foarte dragi și unice prin ceea ce ne ajută să simțim, fiind o legătură între noi și o parte din natura noastră, de care nu suntem conștienți. Potențialul lor este mare, deși noi putem simți doar o parte din el, suntem recunoscători acestei plante pentru inteligența ei nemărginită.
Ingrediente:
- lapte migdale 450 - 500 ml
- 2 banane
- 5 linguri cacao
- 3 lingurițe vanilie pudră
- 2-3 linguri fructe de pădure (congelate sau nu)
- 2 linguri miere/stafide sau alt îndulcitor
Mod preparare:
Se mixează toate în blender.
Laptele de migdale se face din migdale puse la înmuiat 8 ore. Puteți sări peste hidratat dacă ați uitat sau aveți migdale deja hidratate. Se pun migdalele în blender cu 450 ml apă și se mixează la viteză mare, apoi se separă pulpa de laptele obținut cu ajutorul unei site sau unui săculeț special pentru lapte vegetal.
Proprietăți nutritive per 100 g
Vitaminele și mineralele sunt menționate în ordinea importanței lor din punct de vedere al satisfacerii dozei necesare zilnice.
|
|
|
|
|
|
56.7 Kcal. | 9.8 g | 1.3 g | 1.4 g | 81 g | 2.9 g |
VITAMINE | E(17%DZR), B6(10%DZR), A(6%DZR), B2, B3, C, B5, B1, Colina, Folat, K | ||||
MINERALE | Cu(20%DZR), Mn(14%DZR), Mg(10%DZR), P(6%DZR), Ca(6%DZR), K(5%DZR), Zn(5%DZR), Fe(4%DZR), Na, Se |
Proprietăți senzoriale
Culoarea aproape neagră ne indică mister și dorință de explorare a adâncimilor ce nu sunt vizibile cu ochiul liber. Gustul ne hrănește și ne exaltă cu plăceri nebănuite, bucurându-ne corpul și sufletul. Aventura poate începe, inimile sunt deschise și gata de conexiune intensă. Liniștea interioară ne trimite către o stare de contemplare și imaginație creatoare.
![]() PALETA CULORI |
![]() GUST și MIROS |
maro închis spre negru | dulce condimentat, acrișor și puțin amar |
Aveti idee, unde in Bucuresti, se pot gasi boabe de cacao sau pastai de cacao?Eventual, unde pot fi comandate, intern?
Multumesc,
Onu
Buna ziua, da puteti gasi boabe de cacao la magazinele online precum beorganic.ro sau obio.ro sau altele. Pastai de cacao nu exista, poate pastai de vanilie :), pe care le gasiti tot la magazinele online.
Multumesc mult,voi cauta!
Onu
Boabele, se gasesc in pastai, precum leguminoasele.Sper!
Onu
Nu :), exista un fruct de cacao, ale carui seminte le folosim. Gasesti aici mai multe informatii si niste foto.
Multumesc. Pana la voi, il citisem pe David Wolfe"Superalimente" Din el, mi-am dat seama de virtutile "alimentului zeilor".
Şi de aceea, m-am bucurat de descoperirea blogului vostru.