Salată verde abundentă cu germeni

salata de germeni si vlastari
© celestekgodwin.ro
Grad Dificultate: Ușor
Timp Lucru: 
Nr. Porții: 2-4
Pregătire în avans : 
4 ore deshidratare ceapă, 1 oră deshidratare broccoli, țelina
Ustensile folosite : 
deshidrator

O salată poate fi baza unei mese lejere, mai ales de seară, unde este bine să mâncăm puțin și hrănitor. Am fost învățați să considerăm salata ca o garnitură și să le facem foarte simplu, doar câteva legume tăiate și amestecate, dar pot fi mult mai sățioase și complexe de atât. Această salată este un exemplu în care folosesc legume deshidratate ce dau un cu totul alt gust și textură acestui preparat.

Adăugând legume deshidratate concentrăm nutritiv și aduce un plus de savoare și noutate, precum și un grad mai mare de densitate și fibre, ce ne satură mai ușor. Legumele deshidratate pot fi ținute destul de mult timp și astfel pot fi folosite în variate salate și alte tipuri de mâncăruri crude sau gătite. Ceapa dobândește un gust impresionant dacă este marinată și apoi deshidratată, după cum veți vedea în instrucțiunile de mai jos. Aceasta are un miros foarte insistent și persistent, pe măsură ce se deshidratează, și va trebui să aerisiți serios după ce o faceți, dar se merită osteneala.

Germenii sunt un timp de aliment ce au un aport bogat de nutrienți, cu un volum mic, și un conținut mic de calorii. Pe lângă vitamine și minerale, aceștia conțin fitonutrienți, mulți din care au rol antioxidant și antiinflamator. Germenii sunt un adaos gustos la orice salată sau pot fi foarte bine folosiți și ca garnituri pentru feluri de mâncare gătite termic sau smoothie-uri. Gustul distinct al acestei salate vă va face să îndrăgiți germenii și legumele deshidratate.

Ingrediente:

Salata:

 • 1/2 salată verde
 • o mână ceapă deshidratată
 • câte o mâna din germeni de : floarea soarelui, trifoi, lucerna, schinduf, fasole azuki, ridiche roșie
 • 2 castraveți
 • 2 mâini broccoli și țelină deshidratate

Sosul:

 • 2 linguri ulei măsline
 • 2 lingurițe oțet balsamic mere
 • 1/2 linguriță sirop de agave

Marinata pentru ceapă (ajunge pentru 5-6 cepe tăiate rondele)

 • 2 roșii
 • 6 jumătăți roșii deshidratate
 • 3-4 curmale hidratate
 • 3-4 căței usturoi
 • 2 linguri ulei de măsline
 • 2 linguri sos de soia tamari
 • sucul de la 1/2 lămâie

Mod de preparare:

Acest tip de ceapă deshidratată poate fi utilizat pentru orice fel de mâncare și aduce un gust foarte intens, aromat și absolut delicios. Ea poate fi ținută chiar 2 sau mai multe săptămâni, în cutii închise, într-un loc ferit de lumină și căldură sau umiditate.

Se prepară marinata amestecând toate ingredientele acesteia la blender. Sosul ajunge pentru 5-6 cepe tăiate rondele. Acest sos se amesteca cu ceapa și apoi ceapa se pune la deshidratat la 42-46 grade C timp de 4h, sau mai mult în caz că o doriți crocantă.

Broccoli și țelina se mărunțesc și se amestecă cu puțin ulei, oțet de mere și apoi se țin la deshidrator timp de 1 oră la o temperatură de 46-52 grade Celsius.

Pentru a face salata se taie salata verde fâșii, castraveții rondele și se amesteca cu germenii de mai sus. Apoi se adaugă legumele marinate și sosul.

Proprietăți nutritive per 100 g

Vitaminele și mineralele sunt menționate în ordinea importanței lor din punct de vedere al satisfacerii dozei necesare zilnice.

În urma deshidratării, conținutul de Vitamina C va fi mai scăzut, decât cel afișat mai jos, din cauza expunerii îndelungate la aer și căldură.

SunIconCALORII

AppleIconCARBO

OilIconGRĂSIMI

LeafIconPROTEINE

WaterDropIconAPĂ

WheatIconFIBRE

50 Kcal. 3.4 g 3.1 g 1.7 g 83 g 1.6 g
VITAMINE A(66%DZR), K(62%DZR), C(33%DZR), B6(8%DZR), B2(7%DZR), B5(6%DZR), E(5%DZR), B1, B3, Colina
MINERALE Mn(11%DZR), Cu(8%DZR), P(7%DZR), Mg(6%DZR), Fe(6%DZR), K, Zn, Ca, Se

Proprietăți senzoriale

Abundența de culori și gusturi creează în noi o ușă către abundența proprie, pe care ne invită să o deschidem cu încredere. Această salată echilibrează funcțiile organismului nostru și ne oferă o stabilitate emoțională și mentală.

ColorPaletteIcon
PALETA CULORI
TasteIcon
GUST și MIROS
alb, roșu, galben, portocaliu, verde condimentat, sărat, astringent, acrișor, dulce și puțin amar, picant, umamiPotirul Alchimic

ALĂTURĂ-TE CĂLĂTORIEI MAGICE
Primește noutăți pe e-mail
Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.
Alătură-te grupului de Telegram unde poți primi toate notificările alături de mesaje de ghidare sau inspirație.

Interesat de Explorarea Sinelui ? Descoperă Citirile Tarot…

 • Stilul meu de a citi Folosesc Tarot-ul ca un instrument de claritate, predicție și îndrumare, iar în tot ceea ce fac rolul meu este de mesager. Stilul meu este liric, intuitiv, și este un mix între consiliere pentru dezvoltare personală și o experiență mistică, în funcție și de subiectul citirii. Stilul meu de a citi Tarot combină utilizarea înțelepciunii ce vine din Tarot, Numerologie, Qabalah, [...]
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 312 Articole
Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez descoperirea autenticității sinelui prin conectare corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.