
Această rețetă vă aduce un aport bogat de vitamine necesare bunei funcționări a organismului lângă un gust aromat interesant și complet. Combinația cu broccoli și gulie aduce noi tipuri de senzații și experiențe de explorat. Rucola este o plantă cu o aromă deosebită, puțin amară și picantă, care de obicei este mai dificil de consumat ca atare. Aceasta trebuie servită rapid după ce este culeasă deoarece devine foarte amară și neplăcută la gust și la textură.
Rucola are următoarele proprietăți benefice : ajută la scăderea în greutate, susține funcțiile sistemului osos și sănătatea ochilor. Are proprietăți antioxidante și este benefică pentru a menține o piele sănătoasă. De asemenea, ajută la susținerea sistemului nervos, îmbunătățirea funcțiilor metabolice, absorbția de minerale și stimularea sistemului imunitar. Rucola are un conținut scăzut în oxalați, care pot diminua absorbția de minerale în anumite condiții, ce o avantajează față de alte verdețuri. Nu toată lumea are probleme importante cu oxalații, mai ales dacă verdețurile sunt crude, dar este bine de verificat și de știut.
Conținutul ridicat de Vitamina C face această salată un bun remediu pentru răceli și alte probleme de imunitate, precum și regenerarea întregului organism. Aportul semnificativ de vitamina K susține regenerarea oaselor și a sistemului nervos. Vitamina K este implicată în mod regulat în reglarea calciului și a metabolismul și ajută la aducerea mineralului în interiorul oaselor și la păstrarea lui acolo. Consumul redus de vitamina K poate duce la osteoporoză mai târziu în viață și alte boli degenerative.
Atunci când calciul este scos din oase datorită deficienței vitaminei K, acesta poate fi depus pe artere și astfel poate cauza calcifieri periculoase. Persoanele cu probleme de circulație ar trebui să se asigure că primesc un aport bun de alimente bogate în vitamina K, cum ar fi rucola și alte verdețuri și legume crucifere pentru a menține calciul acolo unde ar trebui să fie în corpul lor.
Pentru a afla alte rețete ce vă aduc un bun aport de vitamina K, folosiți link-urile la proprietățile rețetelor(în acest caz cel numit sursa de vitamina K), pe care le găsiți în subsolul fiecărei rețete.
Ingrediente:
- 100 g rucola
- mentă
- 1 ceapă
- 10 buchețele broccoli
- 1 gulie
- maghiran
Sosul:
- 2 lingurițe miere
- suc de la 1 lămâie sau oțet de mere
- 2 linguri ulei de măsline
- sare naturală
Mod de preparare:
Se taie ceapa, gulia și broccoli mărunt și se amestecă cu rucola. Se adaugă sosul pentru salată și se amestecă bine.
Proprietăți nutritive per 100 g
Vitaminele și mineralele sunt menționate în ordinea importanței lor din punct de vedere al satisfacerii dozei necesare zilnice.
|
|
|
|
|
|
70 Kcal. | 3.7 g | 4.9 g | 2 g | 86 g | 2.3 g |
VITAMINE | C(71%DZR), K(63%DZR), A(27%DZR), Folat(11%DZR), B6(10%DZR), E(9%DZR), B5, B2, B1, B3, Colina | ||||
MINERALE | Mn(10%DZR), Cu(8%DZR), P(7%DZR), Mg(7%DZR), K(6%DZR), Ca(6%DZR), Fe, Zn, Se |
Proprietăți senzoriale
Diferența de texturi și culori ne atrage și ne oferă senzații variate. Gustul astringent și cel amar ne ajută la claritatea minții și filtrarea toxinelor din organism iar cel picant pune totul în mișcare pentru ca nutrienții să ajungă acolo unde este nevoie.
![]() PALETA CULORI |
![]() GUST și MIROS |
alb, roșu, galben, verde | condimentat, sărat, astringent, acrișor, dulce și puțin amar, picant, umami |
proaspata, sanatoasa, naturala, apetisant de delicioasa si excelenta ;)