Roșii umplute cu pulpă de cocos și legume

rosii umplute cu cocos raw vegan
© celestekgodwin.ro
Grad Dificultate: Ușor
Timp Lucru: 
Nr. Porții: 1-2
Pregătire în avans : 
nici una.
Ustensile folosite : 
robot cu lamă S

Ușor de făcut și sățioasă, această rețetă va face impresie bună pe masa voastră. Nuca de cocos este unul din alimentele mele preferate, de aceea aici veți găsi destul de multe rețete care o conțin. Acest aperitiv este lejer, gustos și arătos, tocmai bun pentru o sărbătoare sau o aniversare. De-asemenea are o tentă interesantă exotică prin conținutul său de nucă de cocos.

Pentru această rețetă eu am folosit pulpa de la o nucă de cocos tânără. Aceasta este subțire, moale, fină și mai dulce decât pulpa nucilor mature. De obicei prefer pulpa nucilor tinere, deoarece are un gust mai bun și conține mai multă apă și mai puține grăsimi decât cea mai tare și mai uscată. Dacă nu găsiți nucă de cocos tânără atunci puteți folosi pulpa nucii de cocos mature.

Încă mai sunt oameni care cred că grăsimile saturate sunt toate la fel, și sunt nocive, dar nu este chiar așa. Precum toate în univers, modul de utilizare poate schimba drastic proprietățile unui aliment sau lucru. De aceea nu confundați produsele super procesate ce conțin uleiuri de cocos hidrogenate, filtrate și gătite la temperaturi înalte, cu nuca de cocos proaspătă și uleiul de cocos presat la rece.

Deși uleiul conținut de nuca de cocos este o grăsime saturată, nu toate grăsimile saturate sunt nocive. Grăsimile din nuca de cocos conțin acizi grași cu lanț mediu care pot ajuta la stimularea metabolismului și la ameliorarea arderii grăsimilor. Astfel, ne ajută să ne detoxifiem corpul și să ne echilibrăm tractul digestiv. Proprietățile nucii de cocos nu se opresc aici, ea având rol antibacterian, antifungic, antiviral și protector asupra sistemului cardiovascular.  Vitaminele A, K și E din nuca de cocos, împreună cu polifenolii și fitosterolii, lucrează împreună pentru a scădea nivelul de colesterol nociv și protejează contra radicalilor liberi și inflamațiilor.

Ingrediente

 • 5 roșii medii
 • 70 g pulpă de nucă de cocos tânără
 • 1 ardei verde
 • 30 g frunze de spanac
 • 2-3 căței usturoi
 • 1 linguriță suc de lămâie
 • un pic de ardei iute
 • 1/2 - 1 linguriță scorțișoară
 • 1/2 - 1 linguriță coriandru măcinat / sau câteva frunze verzi
 • un pic de turmeric măcinat

Mod de preparare:

Se scobesc roșiile și se pun deoparte, pulpa înlăturată se pune în bol-ul mixerului. Toate ingredientele, în afară de roșiile scobite, se mixează la viteză mică în robotul cu lamă S, împreună cu pulpa de roșii.

Umpleți roșiile cu compoziția obținută și gataaa :), mâncărică bună, gata de pus pe masa alături de o salată de verzituri sau un platou de preparate gătite la foc.

Dacă vă mai rămâne din compoziție, o puteți mânca pe frunze de salată, sau pe alte feliuțe de roșii.

Le-am aranjat în farfurie și m-am uitat la ele cu drag, cât sunt de frumoase, apoi le-am întrebat .... mai vreți pe cineva să vă țină companie ?  Am observat că se uitau lung la firele de pătrunjel de pe masă :) , și așa a apărut în poză și pătrunjelul voios.

Proprietăți nutritive per 100 g

Vitaminele și mineralele sunt menționate în ordinea importanței lor din punct de vedere al satisfacerii dozei necesare zilnice.

SunIconCALORII

AppleIconCARBO

OilIconGRĂSIMI

LeafIconPROTEINE

WaterDropIconAPĂ

WheatIconFIBRE

47.7 Kcal. 3.3 g 3 g 1.2 g 89 g 2 g
VITAMINE A(43%DZR), C(31%DZR), K(26%DZR), B6(9%DZR), Folat, B3, B1, B2, E, B5, Colina
MINERALE Mn(16%DZR), Cu(11%DZR), Na(8%DZR), Fe(7%DZR), Mg, P, K, Zn, Ca, Se

Proprietăți senzoriale

Acest preparat ne aduce toate funcțiile celor 7 tipuri de gust, și anume iubire, exaltare, realism, claritate, curaj, motivare și putere. Ne inspiră cu esența plantelor pentru a aprinde în noi focul curiozității și explorării de sine.

ColorPaletteIcon
PALETA CULORI
TasteIcon
GUST și MIROS
roșu, verde, alb sărat, condimentat, astringent, acrișor cu puțin amărui, picant, dulce și umamiPotirul Alchimic

ALĂTURĂ-TE CĂLĂTORIEI MAGICE
Primește noutăți pe e-mail
Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.
Alătură-te grupului de Telegram unde poți primi toate notificările alături de mesaje de ghidare sau inspirație.

Interesat de Explorarea Sinelui ? Descoperă Citirile Tarot…

 • Stilul meu de a citi Folosesc Tarot-ul ca un instrument de claritate, predicție și îndrumare, iar în tot ceea ce fac rolul meu este de mesager. Stilul meu este liric, intuitiv, și este un mix între consiliere pentru dezvoltare personală și o experiență mistică, în funcție și de subiectul citirii. Stilul meu de a citi Tarot combină utilizarea înțelepciunii ce vine din Tarot, Numerologie, Qabalah, [...]
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 314 Articole
Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez descoperirea autenticității sinelui prin conectare corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.