Prăjitură CocoNegreSa

Sățioasă și plină de minerale

prajitura coconegresa
© celestekgodwin.ro
Grad Dificultate: Ușor
Timp Lucru: 
Nr. Porții: 3
Pregătire în avans : 
nici una.

Noaptea este de-abia la început, și un strop de culoare și lumină se ivește din spatele unui perete umbrit de întuneric. O flacără tremură și se înalță în sufletul tău, în timp ce pășești cu pași ușori și ezitanți spre acea lumină, care speri șă îți ofere eliberare și cunoaștere. Ce oare mă așteaptă în locul nevăzut din zare ? Să mă apropii sau nu, gândește mintea, mică la fel ca un purice, stând într-un colț, copleșită total de așteptări. Nimic rău oricum, doar știm unde mergem și cred că intuim ce ne așteaptă, zise partea mai conștientă, liniștind puțin agitația internă. O secundă a părut cât o lună, dar în sfârșit, am ajuns la perete... inima tresaltă și cu un impuls de curaj, trecem peste calea iluminată de razele colorate pline de anticipație.

Fața ți se aprinde în bucurie și câmpul inimii deja a parcurs întregul univers, doar ca să ajungă înapoi în inima iubirii tale, ce te așteaptă în spatele zidului plin de umbre sau umbrit de frici. Timpul s-a oprit în loc, și spațiul s-a curbat în jurul vostru, creând  o zonă de intimitate și apropiere, palpabilă și chiar vizibilă, ca o strălucire ce îmbracă tot ceea ce privești. Ochii tăi se opresc în ochii cei calzi și iubiți, în care se întrevede toată viața ta și în care sufletul tău se îmbăiază de energie și plăcere. Tot ce ai știut sau vei știi, acum nu contează, deoarece ai cunoscut prezența și momentul etern, în care toate există în același timp. Fricile se sting și pleacă, nu pot avea loc în acest univers plin de realitate.

Vorbele sunt limitative și nu își au locul deocamdată, inimile comunicând într-o altă limbă, cea a tăcerii și a imaginilor pline de înțeles. Corzile corpului tău se desfac, se extind și cuprind ființa iubită, sunând în tandem și acordându-se la tonurile angelice ale extazului. Revelația plină de savoare te aduce la un nivel de simțire pe care nu îl credeai posibil și te dedici trup și suflet, explorării și cunoașterii misterelor întrevăzute.

Ar fi frumos așa o masă la lumina lumânărilor, cu o prăjitură crudă, ce spuneți ? Dar să ne întoarcem aici. Aceasta prăjiturică a fost la noi pe masa de revelion. Ne place foarte mult pentru ca este plina de suuperfoods și dă o super-energie, de asemenea este foarte sățioasă. Fiecare prăjitură are mai puțin de 100 de g, puțin ajunge mult, deoarece este foarte nutritivă. Din aceeași combinație puteți realiza și baruri de energie, pentru a lua la drum sau la serviciu.

Ingrediente :

  • 100 g fulgi de cocos
  • 80 g semințe de cânepă
  • 2 lg.  cacao sau pudră de roșcove (eu am pus 1 lingură cacao și 1 lingură pudră de roșcove)
  • 1/2 lgț. vanilie pudră
  • 1-2 lg. miere sau sirop de agave (după gust și pentru a lega ingredientele)

Topping :

  • 1lg. ulei de cocos
  • 1-2 lgț. cacao sau pudră roșcove
  • 1-2lg. sirop de agave

Mod de preparare:

Se prepară toppingul astfel :  se topește untul de cocos, dacă este cazul, și se amestecă cu îndulcitorul și cu cacao/roșcove .

Se amestecă toate ingredientele într-un bol, în afara de cele pentru topping. Aproape 3/4 din topping se adaugă în această compoziție, și se încorporează bine, cu ajutorul unei spatule sau linguri. Compoziția se așază în forme rotunde de inox sau se realizează cu ajutorul unor pahare. Deasupra se pune toppingul rămas de ciocolata sau se presară cacao/ pudră de roșcove, ca în imagini.

Proprietăți nutritive per 100 g

Vitaminele și mineralele sunt menționate în ordinea importanței lor din punct de vedere al satisfacerii dozei necesare zilnice.

SunIconCALORII

AppleIconCARBO

OilIconGRĂSIMI

LeafIconPROTEINE

WaterDropIconAPĂ

WheatIconFIBRE

553 Kcal. 19.3 g 42.8 g 11.8 g 6.1 g 16.6 g
VITAMINE A(35%DZR), B6(21%DZR), B1(14%DZR), B5, B3, Folat, B2, E, K, C
MINERALE Mn(185%DZR), Cu(106%DZR), Mg(72%DZR), P(64%DZR), Zn(38%DZR), Fe(37%DZR), Se, K, Ca, Na

Proprietăți senzoriale

Culoarea brun, pământie ne inspiră naturalețe și dărnicie, abundență, fertilitate. Pe lângă antioxidanții ce ne ajută la regenerare mai avem și un conținut important de vitamine și minerale ce susțin toate funcțiile corpului.

ColorPaletteIcon
PALETA CULORI
TasteIcon
GUST și MIROS
brun închis-negru dulce, condimentat și amăruiPotirul Alchimic

ALĂTURĂ-TE CĂLĂTORIEI MAGICE
Primește noutăți pe e-mail
Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.
Alătură-te grupului de Telegram unde poți primi toate notificările alături de mesaje de ghidare sau inspirație.

Interesat de Explorarea Sinelui ? Descoperă Citirile Tarot…

  • Stilul meu de a citi Folosesc Tarot-ul ca un instrument de claritate, predicție și îndrumare, iar în tot ceea ce fac rolul meu este de mesager. Stilul meu este liric, intuitiv, și este un mix între consiliere pentru dezvoltare personală și o experiență mistică, în funcție și de subiectul citirii. Stilul meu de a citi Tarot combină utilizarea înțelepciunii ce vine din Tarot, Numerologie, Qabalah, [...]
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 314 Articole
Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez descoperirea autenticității sinelui prin conectare corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.