Minunăție de pizza raw

Blat de quinoa și in

pizza raw vegan
© celestekgodwin.ro
Grad Dificultate: Dificil
Timp Lucru: 
Nr. Porții: 3 blaturi de pizza
Pregătire în avans : 
8 ore hidratat quinoa și in
Timp Detaliat : 
40 min. lucru + întindere pe foaia de copt, 16h la deshidrator + 10 min. aranjatul unei pizza
Ustensile folosite : 
blender, robot cu lamă S, răzătoare, deshidrator

Pizza a început să îmi placă de când eram mică și mă uitam la acele desene animate cu țestoasele ninja, ca să vedeți cât de mult influențează niște desene animate alegerea mâncării. Am consumat ani buni din acele pizza obișnuite, care mi se păreau bune, dar după care mă simțeam mult prea plină, obosită, și cu un mare chef de somn. Și, iată, au trecut mulți ani de când nu am mai mâncat o pizza din comerț.

Blatul de pizza este baza neutră pe care se construiește apoi cu garnituri și sosuri pentru a ne oferi o experiență mereu diferită. La fel cum blatul de pizza susține straturile de deasupra sa, tot așa ne inspiră și pe noi să ne construim o bază solidă dar destul de flexibilă, în interiorul și exteriorul nostru, astfel încât să putem manifesta diferite experiențe din viața noastră în siguranță și cu susținerea întregului univers.

Gustul distinct al semințelor de quinoa dau acestui blat o aromă dulceagă unică, cu tente intense de condimentat. Quinoa este o sâmânță asemănătoare cu cerealele, cu un conținut dens nutritiv, bogată în Vitamina B2, B1, B6 și fosfor și magneziu. Gătită are un gust aromat și dulceag, iar crudă un gust cu note intens condimentate cu puțin amar și picant. Aceasta este și o sursă bună de fibre și are un avantaj foarte important pentru vegani, faptul că germinează rapid.

Semințele de in sunt și ele foarte bogate în elemente benefice, și alături de avocado și quinoa fac acest blat de pizza unul intens regenerator și nutritiv. Semințele de in aduc un conținut bogat de fibre, grăsimi Omega-3, Vitamina B1, magneziu, cupru, mangan, fosfor, seleniu și zinc, de aceea sunt din ce în ce mai apreciate și folosite, mai ales că mai au și proprietatea de a lega compozițiile prin gelul pe care îl formează atunci când sunt hidratate.

Ingrediente:

Blat Pizza:

 • 3 dovlecei
 • 200 g avocado
 • 2 morcovi
 • 2 castraveți
 • 2 rădăcini de pătrunjel
 • suc de la 1/2 lămâie
 • 250 g in auriu
 • 100-120 g quinoa

Garnituri:

Mod de preparare:

Blatul:

Quinoa și inul se lasă la hidratat în apă peste noapte. Quinoa germinează foarte rapid, este plăcută la gust și destul de ușoară ca și consistență. Inul trebuie să stea în apă cel puțin 8 ore, dar quinoa poate sta mai puțin, cam 4 ore și veți vedea vârfurile de la vlăstari. Puteți folosi și in brun, aici am ales auriu mai mult pentru culoare.

Se amestecă toate ingredientele pentru blat, în robotul de bucătărie cu lamă S, și apoi se întind pe foaia de copt/paraflex. Le puteți întinde în formă rotundă sau dreptunghiulară, după cum doriți, pe toată mărimea foii folosite. Grosimea blatului pe foaia de copt a fost aprox 1.5 cm. Ea conține multe legume, deci și multă apă, de aceea se va lăsa mult, obținându-se o crustă subțire.

Blatul se ține la deshidratat 16 ore, după 2-3 h se întoarce pe cealaltă parte și se îndepărtează foaia de copt. Primele 2-3 h. se setează o temperatură de 48-52 grade C iar apoi se micșorează la 42 grade C.

Garnitura:

Ciupercile se taie feliuțe și se amestecă bine cu puțin sos de soia, ulei de măsline, opțional condimente și apoi se deshidratează 2 ore.

Ceapa se taie rotund și subțire, se amestecă cu un sos format din 1 roșie, 2 roșii uscate, sos soia, oțet de mere, 1 curmală și apoi se deshidratează 4 ore.

Pe blatul de pizza se delimitează 3 straturi pe rotund(de la exterior spre interior) și se pun astfel :

 1. sos roșii, măsline, parmezan, ceapă deshidratată, busuioc verde
 2. crema de brânză de caju, roșii cherry și ceapă verde
 3. brânză de macadamia, ardei

Ciupercile le-am așezat aleatoriu pe toată suprafața blatului.

Calculul de mai jos este făcut doar pentru blat, fiind destul de dificil a calcula incluzând garniturile, din cauza cantităților variabile și prelucrărilor variate ale acestora.

Proprietăți nutritive per 100 g

Vitaminele și mineralele sunt menționate în ordinea importanței lor din punct de vedere al satisfacerii dozei necesare zilnice.

În urma deshidratării, conținutul de Vitamina C va fi mai scăzut, decât cel afișat mai jos, din cauza expunerii îndelungate la aer și căldură.

SunIconCALORII

AppleIconCARBO

OilIconGRĂSIMI

LeafIconPROTEINE

WaterDropIconAPĂ

WheatIconFIBRE

344.3 Kcal. 17.5 g 20.8 g 11.6 g 24 g 16 g
VITAMINE A(132%DZR), B1(69%DZR), C(45%DZR), Folat(43%DZR), B6(43%DZR), B2(24%DZR), B3(23%DZR), B5(23%DZR), K(20%DZR), E, Colina
MINERALE Mn(90%DZR), Cu(81%DZR), Mg(67%DZR), P(56%DZR), Zn(39%DZR), K(22%DZR), Fe(21%DZR), Se(20%DZR), Ca(14%DZR), Cr, Na

Proprietăți senzoriale

Culorile pământii ne susțin dezvoltarea și ne inspiră organismul să găsească modalități eficiente de a funcționa. Textura solidă și densă ne sugerează cum concentrarea gândurilor noastre cu un anumit scop pot materializa și densifica dorințele noastre. Gustul ne hrănește și ne ajută să eliminăm emoțiile care nu ne mai sunt de folos.

ColorPaletteIcon
PALETA CULORI
TasteIcon
GUST și MIROS
brun, maro condimentat, umami, dulce cu puțin amarPotirul Alchimic

ALĂTURĂ-TE CĂLĂTORIEI MAGICE
Primește noutăți pe e-mail
Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.
Alătură-te grupului de Telegram unde poți primi toate notificările alături de mesaje de ghidare sau inspirație.

Interesat de Explorarea Sinelui ? Descoperă Citirile Tarot…

 • Stilul meu de a citi Folosesc Tarot-ul ca un instrument de claritate, predicție și îndrumare, iar în tot ceea ce fac rolul meu este de mesager. Stilul meu este liric, intuitiv, și este un mix între consiliere pentru dezvoltare personală și o experiență mistică, în funcție și de subiectul citirii. Stilul meu de a citi Tarot combină utilizarea înțelepciunii ce vine din Tarot, Numerologie, Qabalah, [...]
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 314 Articole
Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez descoperirea autenticității sinelui prin conectare corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

4 Comentarii

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.