Pesto de pătrunjel și spanac

Câmpia de verdeață a naturii

pesto de caju si patrunjel
© celestekgodwin.ro
Grad Dificultate: Ușor
Timp Lucru: 
Nr. Porții: 3-4
Pregătire în avans : 
8 ore hidratare caju
Ustensile folosite : 
blender

Cremă fină de caju împrietenit cu spanac și pătrunjel, simplă și ușoară pe care am servit-o alături de o salată mare de roșii cu coriandru și oregano. Acest pesto sau cremă, raw vegan, este un acompaniament delicios pentru aperitiv sau o garnitură  bună pentru o salată, sau un bun sos pentru orez, quinoa, năut sau hrișcă.

Pătrunjelul este o plantă foarte puternică, rezilientă, ce provoacă sentimente de onoare, dedicație și responsabilitate. Se înalță încet dar sigur din pământ, fie frig sau căldură, împânzind și acoperind suprafața de teren cu frunze mici și verzi. Are un miros ce se simte de la depărtare, condimentat și distinct, ce ține la depărtare invadatorii și protejează plantele de lângă el.

Beneficiile consumului de pătrunjel includ efecte de susținere ale sistemului imunitar și osos, astfel fiind un bun supliment în diabet, artrită reumatoidă, și osteoporoză. Mai mult, acționează ca un analgezic cu proprietăți antiinflamatorii. Oferă, de asemenea, o ușurare a problemelor gastro-intestinale, cum ar fi indigestia, crampele stomacale, balonarea și greața.

Pătrunjelul poate fi găsit pe tot parcursul anului pe piață, este o plantă extrem de nutritivă, bogată în vitamine și antioxidanți care pot îmbunătăți considerabil sănătatea noastră.

Ingrediente :

  • 2 legături de pătrunjel
  • 10-12 frunze de spanac micuțe
  • 200 g caju, hidratat 8h
  • 1/2 cană apă
  • 3-4 căței de usturoi
  • zeama de lămâie, după gust
  • un pic de sare naturală

Mod de preparare:

Toate ingredientele se amestecă în blender. Mai întâi facem crema din caju împreună cu sucul de lămâie și apă. Apoi adăugăm în blender și restul ingredientelor. A ieșit un pateu foarte fin și ușor, cremos și cu un gust minunat.

Se poate servi cu bețe din legume sau orice salată simplă, pe pâine integrală sau cu orez sau quinoa. Aceasta a fost cina noastră într-una din seri : acest pateu împreună cu salată de roșii(roșii, salată verde, condimente, roșii deshidratate) și măsline.

Proprietăți nutritive per 100 g

Vitaminele și mineralele sunt menționate în ordinea importanței lor din punct de vedere al satisfacerii dozei necesare zilnice.

SunIconCALORII

AppleIconCARBO

OilIconGRĂSIMI

LeafIconPROTEINE

WaterDropIconAPĂ

WheatIconFIBRE

263.9 Kcal. 13.7 g 20.4 g 9 g 69.4 g 2.1 g
VITAMINE K(287%DZR), A(63%DZR), C(29%DZR), B1(19%DZR), B6, Folat, B5, Colina, B3, B2, E
MINERALE Cu(116%DZR), Mn(47%DZR), Mg(45%DZR), P(41%DZR), Zn(36%DZR), Fe(23%DZR), Se(17%DZR), Na, K, Ca

Proprietăți senzoriale

Verdele ne sugerează deschidere către emoții și sentimente puternice și concentrate în informații. Ne duce cu gândul la joc în câmpuri de verdeață și iubirea nemărginită a planetei noastre pentru noi.

ColorPaletteIcon
PALETA CULORI
TasteIcon
GUST și MIROS
nuanțe de verde deschis sărat, condimentat, astringent, acrișor cu puțin dulce,amăruiPotirul Alchimic

ALĂTURĂ-TE CĂLĂTORIEI MAGICE
Primește noutăți pe e-mail
Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.
Alătură-te grupului de Telegram unde poți primi toate notificările alături de mesaje de ghidare sau inspirație.

Interesat de Explorarea Sinelui ? Descoperă Citirile Tarot…

  • Stilul meu de a citi Folosesc Tarot-ul ca un instrument de claritate, predicție și îndrumare, iar în tot ceea ce fac rolul meu este de mesager. Stilul meu este liric, intuitiv, și este un mix între consiliere pentru dezvoltare personală și o experiență mistică, în funcție și de subiectul citirii. Stilul meu de a citi Tarot combină utilizarea înțelepciunii ce vine din Tarot, Numerologie, Qabalah, [...]
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 314 Articole
Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez descoperirea autenticității sinelui prin conectare corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

4 Comentarii

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    • Sarea Himalaya nu este sarea neagra. Ea are o culoare alb-roz, este incomparabil mai buna decat sarea obisnuita, pentru ca nu contine iod si cuprinde 84 de minerale, care se regăsesc în aceeaşi proporţie şi în sîngele uman, în lacrimă, în lichidul amniotic. Efectul curativ al acestor cristale de sare a fost descoperit de către medicii antici din Asia, fiind recunoscut şi de medicina de astăzi. Sarea de Himalaya este si mai usor asimilata de organism decat sarea obisnuita.