Pateu regenerator de ardei galben

Pateu raw vegan, nutritiv și lejer

pateu de ardei raw vegan
© celestekgodwin.ro
Grad Dificultate: Ușor
Timp Lucru: 
Nr. Porții: 4-10
Pregătire în avans : 
8 ore hidratare semințele de floarea soarelui
Ustensile folosite : 
robot cu lamă S

Un pateu delicios ce ne oferă o gamă largă de nutrienți cu un conținut scăzut în calorii, ceea ce îl face ideal pentru cei ce doresc să slăbească sau să își mențină silueta. Merge excelent pe o felie de pâine integrală, cu pâine crudă, pe o felie de brânză vegetală sau alături de paste, orez sau cartofi.

Ardeii, în special soiurile care se maturează în intense de galben, portocaliu și roșu, sunt apreciați pentru conținutul de carotenoizi, ce plasează ardeii galbeni-portocalii în top 15 alimente bogate în vitamina A. Avantajele oferite de acest grup de fitonutrienți sunt felurite, iar calitatea antioxidantă este remarcabilă. O cană de ardei proaspăt tăiat conține aproximativ 1500 micrograme de beta-caroten, echivalentul a aproximativ 1/3 morcov mic.

Interesant este că ardeii roșii pot conține cantități mai mari de beta-caroten decât ardeii din categoria galbenă și portocalie. Cu toate acestea, ardeii galben și portocaliu conțin o cantitate totală mai mare de carotenoizi. Pe lista nutrienților carotenoizi furnizați de ardei sunt alfa-caroten, anteraxantină, beta-caroten, capsantină, capsorubină, criptoflavină, criptoxantină, luteină, licopen, vicenin și zeaxantină. Conținutul ridicat în carotenoizi fac acest preparat un bun susținător al sănătății ochilor.

Alte beneficii bune de știut, ale ardeilor, sunt faptul că au un conținut scăzut de calorii și oferă o doză excelentă de vitamina C, una din vitaminele antioxidante cele mai importante, oferind o plajă mare de beneficii de regenerare și susținere a funcționării întregului organism. De-asemenea, aceste fructe conțin și o doză foarte bună de Vitamina E - un alt antioxidant important, vitamina K - un eficient regenerator și B6 - esențială pentru funcționarea sistemului nervos. Alături de semințele de floarea soarelui, unele din semințele cele mai nutritive, ne dăruiesc un nivel înalt de vitamine, după cum puteți observa mai jos.

Vitamina C este necesară pentru rezistența noastră la stres și menținerea energiei și vitalității, de aceea profitați de această combinație pentru a vă îmbunătății starea de spirit și a trece mai ușor peste oboseală.

Ingrediente :

  • 200 g semințe floarea soarelui, hidratate 8h.
  • 6 ardei grași medii/mari verzi/galbeni
  • 1 ardei kapia mare
  • 1 leg. mărar
  • 1 leg. mică pătrunjel
  • suc de lămâie, după gust
  • sare, piper după gust

Mod de preparare :

Ardeii se taie în bucăți mai mari, pentru a fi procesate mai bine de robot. Pătrunjelul și mărarul se taie mărunt.

După ce semințele de floarea soarelui s-au lăsat la înmuiat timp de 8h, se spală bine și se pun în robotul cu lamă S, alături de ardei, mărar și pătrunjel, și se mixează rapid și puțin, pentru a realiza un pateu fin.

La final se adaugă sare, piper, după gust și puțin suc de  lămâie.

Secretele bucătarului

Deoarece nu conține decât ingrediente în stare naturală, vă recomand să îl consumați proaspăt sau la câteva ore de la preparare. El poate sta în frigider, în cutii închise, maxim 2-3 zile. Pentru a-l conserva mai bine, puteți adăuga puțin ulei de măsline.

Proprietăți nutritive per 100 g

Vitaminele și mineralele sunt menționate în ordinea importanței lor din punct de vedere al satisfacerii dozei necesare zilnice.

SunIconCALORII

AppleIconCARBO

OilIconGRĂSIMI

LeafIconPROTEINE

WaterDropIconAPĂ

WheatIconFIBRE

131 Kcal. 6.3 g 9.7 g 4.7 g 76 g 2.5 g
VITAMINE C(187%DZR), E(47%DZR), K(42%DZR), A(37%DZR), B6(31%DZR), B1(27%DZR), Folat(18%DZR), B3(16%DZR), B2, B5, Colina
MINERALE Cu(46%DZR), Mn(27%DZR), Mg(22%DZR), P(20%DZR), Se(18%DZR), Zn(14%DZR), Fe, K, Na, Ca

Proprietăți senzoriale

Culorile verde și galben împreunate ne sugerează un echilibru între minte și suflet, între rațiune și imaginație. Această combinație de ingrediente este foarte nutritivă pentru corp, minte și suflet, echilibrând și îmblânzind diferențele.

ColorPaletteIcon
PALETA CULORI
TasteIcon
GUST și MIROS
galben, verde sarat, condimentat, dulce cu puțin umami, acrișor și astringentPotirul Alchimic

ALĂTURĂ-TE CĂLĂTORIEI MAGICE
Primește noutăți pe e-mail
Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.
Alătură-te grupului de Telegram unde poți primi toate notificările alături de mesaje de ghidare sau inspirație.

Interesat de Explorarea Sinelui ? Descoperă Citirile Tarot…

  • Stilul meu de a citi Folosesc Tarot-ul ca un instrument de claritate, predicție și îndrumare, iar în tot ceea ce fac rolul meu este de mesager. Stilul meu este liric, intuitiv, și este un mix între consiliere pentru dezvoltare personală și o experiență mistică, în funcție și de subiectul citirii. Stilul meu de a citi Tarot combină utilizarea înțelepciunii ce vine din Tarot, Numerologie, Qabalah, [...]
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 314 Articole
Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez descoperirea autenticității sinelui prin conectare corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.