
La aceste paste visez de câteva săptămâni, am avut atâtea idei de făcut și mâncat încât au tot fost amânate, până astăzi. Trebuie sa ai câteva lucruri pregătite în prealabil, dar merită toată munca, sunt un absolut deliciu de cremozitate. Fiecare tip de brânză aduce aroma sa specifică și face din acest preparat unul din cele mai delicioase tipuri de paste raw vegan.
Combinația de brânzeturi cu paste este una clasică și frecventă și în casa celor ce consumă vegetale, din cauza conținutului ridicat de nutrienți oferit de nuci și lejerității pastelor din legume. Brânzeturile se pot face înainte și pot rezista în frigider chiar și câteva săptămâni, înnobilând multe alte rețete precum supe sau salate. Parmezanul poate rezista și câteva luni, ținut în pungi închise de plastic sau în cutii de sticlă cu capac.
Aceste paste sunt sățioase și cu un conținut foarte bun de nutrienți, printre care Vitaminele A, C, K, B6, B1 și mineralele cupru, mangan, fosfor, magneziu și zinc. Nucile caju sunt recunoscute pentru conținutul lor de magneziu și cupru, precum și pentru gustul lor deosebit și versatil. Nucile macadamia sunt unele din cele mai bogate în grăsimi și au o aromă suavă și dulce. Mugurii de pin sunt speciali, și la gust dar și la conținutul lor nutritiv.
Toate nucile sunt benefice pentru a preveni și ameliora problemele legate de sistemul nervos, depresiile, migrenele și stresul, dar și pentru a susține organismul pe timp de efort. Cum în ziua de azi suntem supuși la stres și efort în fiecare clipă, o mână de nuci pe zi ne poate ajuta să ne adaptăm la noile condiții din mediul nostru înconjurător.
Ingrediente:
- 1 dovlecel
- 2 morcovi medii sau unul mai mare
- 6 jumătăți roșii deshidratate ținute în ulei
- 2 căței de usturoi
- 2 lingurițe busuioc uscat
- parmezan de nuci macadamia și muguri de pin
- 3-4 linguri brânză de macadamia
- 6-7 linguri cremă de brânză de caju cu mărar și ceapă verde
Mod de preparare:
Brânzeturile trebuiesc preparate dinainte. Pentru rețetele lor vă rog să vă uitați la articolele respective, dând click pe linkurile de mai sus.
Dovlecelul și morcovii se taie cu mandolina sau se fac paste cu ajutorul unui aparat spiralator. Aparatul spiralator este de foarte mare ajutor, pastele se fac imediat din orice tip de legumă.
Pastele se pun într-un bol mare și se adaugă peste ele crema de brânză de caju și brânza de macadamia. Se amestecă bine cu mâna până se încorporează bine.
Se adaugă apoi busuiocul uscat, usturoiul presat cu ajutorul unei prese de usturoi, roșiile deshidratate tăiate bucățele mici și se amestecă încet și cu atenție cu pastele.
Atunci când se așază în farfurie, spre a fi savurate, se presară și parmezanul pe deasupra.
Proprietăți nutritive per 100 g
Vitaminele și mineralele sunt menționate în ordinea importanței lor din punct de vedere al satisfacerii dozei necesare zilnice.
|
|
|
|
|
|
106.8 Kcal. | 6.2 g | 7.8 g | 3.1 g | 79 g | 2.2 g |
VITAMINE | A(155%DZR), K(19%DZR), C(17%DZR), B6(14%DZR), B1(13%DZR), B2(8%DZR), B3, B5, Folat, Colina, E | ||||
MINERALE | Cu(32%DZR), Mn(31%DZR), Mg(15%DZR), P(13%DZR), Zn(11%DZR), Fe(9%DZR), K(8%DZR), Na, Se, Ca |
Proprietăți senzoriale
Culoarea albă cu nuanțe de galben și crem ne instigă să ne raportăm la valorile noastre cele mai înalte și să le urmăm, chiar dacă este dificil și vom înfrunta multe obstacole. Gustul ne reamintește de abundența noastră de resurse și de câtă bogăție avem acum împrejurul nostru.
![]() PALETA CULORI |
![]() GUST și MIROS |
galben, alb, portocaliu, verde închis | condimentat, umami, dulce, acrișor cu puțin amar, picant, astringent |
Fii primul care comentează