
Această rețetă este cea mai simplă rețetă de paste raw vegan posibilă, o combinație de bază, foarte ușor de făcut, ce poate fi folosită și ca salată, pentru cei ce doresc să adauge un plus de crudități în dieta lor zilnică. Pastele din dovlecel sunt realizate cu ajutorul unui cuțit, fără a avea nevoie de alte ustensile, astfel vedeți că se poate și așa.
Pentru cei ce sunt la începutul unei schimbări în dietă este foarte important ca lucrurile să fie cât mai ușor de făcut, de aceea aceste rețete sunt extrem de utile în acest caz. Astfel puteți începe de undeva, fără să mai puneți în față obstacole de lipsă de ustensile sau lipsă de îndemânare și timp. Motivele de a nu începe o schimbare pot fi infinite, dar atunci când ești determinat, vei vedea că multe dintre ele nu mai au sens și te vei pune pe treabă.
Nici o mâncare cumpărată, cu rare excepții, nu este mai bună decât hrana pe care o faci cu mâna ta sau pe care un membru al familiei tale o face pentru tine. În primul rând, hrana preparată așa, are un scop precis, acela de a te hrăni pe tine, și nu un scop ambiguu de a sta în așteptare, undeva pe un raft. Mai apoi, când orice mâncare este făcută proaspăt, fără adaosuri de conservanți, și este consumată la scurt timp după, are cel mai mare potențial nutritiv de oferit.
Ca ultimă observație, energia hranei preparate pentru tine, sau de tine, este sincronizată cu corpul tău, fiind mai ușor acceptată de acesta și astfel oferindu-ți cel mai mare beneficiu. Cunosc problemele cu timpul, oboseala și gradul de ocupație al unui om din ziua de azi, dar dacă nu avem grijă de noi, atunci nu putem avea grijă de ceilalți, nu putem fi într-o formă maximă pentru a le fi de un real ajutor și calitatea vieții noastre scade.
Ingrediente:
Pastele din legume:
- 2 dovlecei
- 1 rădăcină pătrunjel
- câteva buchețele broccoli
Sosul pentru paste:
- 4-5 roșii
- 3 căței usturoi
- 1 ardei kapia
- busuioc și oregano (proaspete sau uscate)
- 2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Dovleceii și rădăcina de pătrunjel se taie fâșii lungi, bețe, cu ajutorul unui cuțit sau răzătoare. Acesta este un mod simplu și rapid pentru a face paste din orice legumă, fără să trebuiască să mai avem alte ustensile și să le mai și spălăm apoi.
Pentru a face bețe de mărime similară, se taie mai întâi dovlecelul în două, pe lung, și apoi fiecare jumătate se taie transversal, în mai multe felii, de obicei 4, tot pe lungimea sa. Apoi se suprapun feliile, două câte două, și se taie cu cuțitul, în lungul acestora.
Pentru a face sosul, se taie ardeiul bucăți, usturoiul în rondele mici și se pun împreună cu roșiile la blender și se mixează la viteză mică, pentru câteva secunde. Se adaugă condimentele, puțină sare și uleiul.
Proprietăți nutritive per 100 g
Vitaminele și mineralele sunt menționate în ordinea importanței lor din punct de vedere al satisfacerii dozei necesare zilnice.
|
|
|
|
|
|
44.2 Kcal. | 3.5 g | 2.4 g | 1.5 g | 93 g | 1.8 g |
VITAMINE | C(51%DZR), A(32%DZR), K(26%DZR), B6(12%DZR), Folat(11%DZR), E(7%DZR), B2, B3, B1, B5, Colina | ||||
MINERALE | Mn(12%DZR), Cu(8%DZR), Fe(6%DZR), Mg(6%DZR), P(6%DZR), K(6%DZR), Na(6%DZR), Zn(5%DZR), Ca(3%DZR), Se, Cr |
Proprietăți senzoriale
Creativitatea tehnică și simplă ne este stimulată și armonizată cu dorințele inimii ce ne împinge să ne dezvoltăm imaginația pentru a fi capabili de a crea lucruri și idei noi. Violența este calmată de blândețe și atenția ne este stimulată pentru a vedea acele mici accidente de egoism și avariție. Simplitatea și prospețimea preparatului, împreună cu gustul său ne reamintește cât de ușoare pot fi lucrurile și ne creează o stare de siguranță.
![]() PALETA CULORI |
![]() GUST și MIROS |
verde și roșu | condimentat, dulce, umami, picant cu acrișor, amar și astringent |
Fii primul care comentează