
Aceasta este o rețetă pe care am preparat-o în timpul vacantei noastre în Costa Rica. În acest minunat spațiu fructele și legumele proaspete, culese cu mâna, ne îmbie sa le savurăm așa cum sunt. Inima de palmier are un gust proaspăt, care nu poate fi povestit ci doar simțit și m-a inspirat să creez acest preparat. Inima de palmier nu se aseamănă cu nimic, are o aromă suavă și delicată.
Dacă sunteți plecați în vacanță sau chiar locuiți într-o țară exotică, puteți pune în aplicare această rețetă. Dacă nu aveți acces la inima de palmier, atunci o puteți înlocui cu ceva autohton precum conopida sau păstârnacul.
Acest preparat este bogat în Vitamina B6, importantă pentru funcțiile cardiovasculare, digestive, imune și ale sistemului nervos. Aceasta este necesară pentru dezvoltarea corectă a creierului, funcția acestuia și pentru a produce hormonii serotonina și norepinefrina, care afectează starea noastră de spirit. Vitamina B6 este implicată, de asemenea, în metabolismul carbohidraților și producția de melatonină, care ajută la reglarea ceasului nostru intern.
Conținutul bun de potasiu ne susține funcția sistemului cardiovascular și menține tensiunea sângelui în echilibru. Zincul este necesar pentru diviziunea celulară sănătoasă și acționează ca un antioxidant fiind activ în procesul de regenerare al întregului organism. Zincul are, de asemenea, un impact major asupra echilibrului hormonal, facilitează digestia și are rol antiinflamator.
Cu doze excelente de potasiu, cupru, zinc și vitamina B6, acest preparat este un bun regenerator și un adevărat ajutor pentru calmarea și relaxarea stării noastre emoționale.
1 cana = 1 cana 250-300 ml
Ingrediente:
Orez:
- 2 căni orez din inima de palmier
- 1 roșie, tăiată cubulețe
- 1 castravete, tăiat cubulețe
- 1 - 2 frunze salvie
- 1 - 2 frunze de muștar verde
- 10 - 12 frunzulițe verzi de rozmarin
- câteva fire arpagic verde
Sos:
- 1 nucă de cocos tânără (200 ml. apa și 80-100 g pulpă)
- 3-4 frunze mentă verde
- sare naturală
Decor și garnitură : frunze de pătrunjel.
Mod de preparare:
Se mărunțesc, într-un robot de bucătărie cu lamă S, inima de palmier împreună cu frunzele verzi, care se adaugă treptat, după gustul fiecăruia. Roșia și castravetele se taie cubulețe și se pun în boluri separate. Cubulețele de roșie se adaugă și se amesteca delicat cu orezul.
Sosul se face mixând toate ingredientele în blender. Dacă nu aveți nuca de cocos tânără, puteți folosi nuca de cocos matură, dar va trebui să adăugați apă și să strecurați laptele cu ajutorul unei site din material astfel încât sa fie fin.
Se așază pe o farfurie frumoasă, se decorează cu feliuțe de roșii, cubulețe de castraveți și pătrunjel din plin. Sosul de cocos și mentă se adaugă pe farfurie sau se servește într-un bol separat.
Serviți cu mare bucurie în suflet :)
Proprietăți nutritive per 100 g
Vitaminele și mineralele sunt menționate în ordinea importanței lor din punct de vedere al satisfacerii dozei necesare zilnice.
|
|
|
|
|
|
83.7 Kcal. | 11 g | 3.1 g | 1.7 g | 81 g | 2 g |
VITAMINE | B6(26%DZR), C(8%DZR), B2(8%DZR), A, K, B1, B3, Folat, B5, E, Colina | ||||
MINERALE | Cu(34%DZR), Zn(20%DZR), K(18%DZR), P(11%DZR), Mg(11%DZR), Fe(9%DZR), Na, Mg, Se, Ca |
Proprietăți senzoriale
Aroma absolut divină a inimii de palmier se îmbină la perfecție cu gustul dulce acrișor al roșiilor și prospețimea castraveților. Culoarea alb strălucitoare a inimii de palmier ne sugerează puritate și o mare putere de reflexie, astfel ne ajută să vedem lucruri despre noi și ceilalți, care de obicei ne sunt ascunse.
Roșia stabilizează și amplifică acest efect în același timp transformându-l într-o experiență blândă și plină de vitalitate. Verdețurile ne mențin prezenți și atenți în timpul acestui proces de conștientizare astfel încât să avem cele mai bune șanse să ne recunoaștem potențialul.
![]() PALETA CULORI |
![]() GUST și MIROS |
alb, roșu, verde | condimentat, dulce, umami cu acrișor, amar și astringent |
Arată foarte bine!! Nu pare greu de făcut.
Buna ! Este usor de facut, dar foarte greu este să găsești, probabil imposibil, inimă de palmier crudă. Poți înlocui cum menționăm în articol cu altceva. Mult succes la gătit !
Imi place aspectul,cat si reteta
Multumim mult, iți dorim sa te bucuri de ea !
arata foarte bine!
Delicios!