Nectar de pepene galben cu fructe de padure

Blândețe răcoritoare

nectar de pepene si fructe de padure
© celestekgodwin.ro
Grad Dificultate: Ușor
Timp Lucru: 
Nr. Porții: 2-4
Pregătire în avans : 
nici una.
Ustensile folosite : 
extractor de suc

Este un suc cu foarte multe proprietăți benefice de curățare pentru organismul nostru și în același timp foarte bun la gust. Îți schimbă starea de spirit și îți oferă energie pentru ziua în curs. De-asemenea poate fi foarte puternic detoxifiant, așa că trebuie băut cu grijă și respect pentru forța lui.

Deși pepenele consumat ca atare, este cel mai bine să nu fie combinat cu nimic, atunci când facem suc lucrurile se schimbă, deoarece creăm un preparat nou ce are alte funcții și proprietăți decât originalul. Sub formă de suc, pepenele se combină bine cu citricele sau fructele de pădure, împreună cu care poate crea licori delicioase.

Cantitatea mare de apă din pepeni, ne ajută să ne curățăm corpul și să îl hidratăm, aducându-ne și un aport de vitamine și minerale pe deasupra. Pepenii sunt binecunoscuți pentru proprietățile lor diuretice dar aceștia au un efect benefic și asupra sistemului cardiovascular, digestiv și sunt folosiți și pentru frumusețea tenului. Combinația de pepene galben și de lămâie este eficientă în tratarea gutei.

Anticoagulantul numit adenozină, prezent în fructul de pepene galben, poate opri coagularea celulelor sanguine care provoacă accident vascular cerebral sau boli de inimă, astfel consumul de pepeni poate reduce riscul de boli de inimă prin fluidizarea sângelui. În plus, conținutul ridicat de apă din pepene oferă un efect calmant care ajută la ameliorarea arsurilor la stomac. De-asemenea conținutul mare de apă poate ajuta în caz de constipație și obezitate.

Pepenele galben poate fi folosit pentru a crea o mască de față ce împrospătează tenul, datorită conținutului de antioxidanți, vitamine și minerale.

Pentru a susține sănătatea rinichilor, o cură anuală cu pepene este recomandată. Acest suc poate fi folosit ca parte a unei cure de detoxifiere cu sucuri sau poate fi consumat dimineața pentru a aduce un plus de vitamine și hidratare.

Ingrediente:

  • 1 pepene galben dulce, de mărime medie
  • 2-3 lămâi
  • 2 linguri coacăze negre sau afine
  • 2 linguri zmeură
  • 2 linguri mure
  • câteva frunze melisă sau mentă

Mod de preparare:

Se storc ingredientele la storcătorul de fructe prin presare. Melisa are o aromă extraordinară, eu nu am mâncat crudă până acum și am fost foarte surprinsă de cât de bună este. Frunzele de melisă sau mentă, se pun după gustul fiecăruia.

Proprietăți nutritive per 100 g

Vitaminele și mineralele sunt menționate în ordinea importanței lor din punct de vedere al satisfacerii dozei necesare zilnice.

SunIconCALORII

AppleIconCARBO

OilIconGRĂSIMI

LeafIconPROTEINE

WaterDropIconAPĂ

WheatIconFIBRE

31.5 Kcal. 7.6 g 0.2 g 0.6 g 88 g 0.4 g
VITAMINE C(15%DZR), A(5%DZR), B5(4%DZR), B6, B1, B2, B3, Folat, E, K, Colina
MINERALE Cu(5%DZR), Mn(3%DZR), Mg(3%DZR), P(2%DZR), K(2%DZR), Se, Fe, Zn, Ca

Proprietăți senzoriale

Culoarea obținută ne inspiră blândețe, afecțiune și deschidere. Gustul ne clătește, ne răcorește și ne ajută să eliminăm acele atașamente din interiorul nostru care se exprimă sub formă de toxine.

ColorPaletteIcon
PALETA CULORI
TasteIcon
GUST și MIROS
roz, roșu portocaliu dulce acrișor, astringent și puțin amarPotirul Alchimic

ALĂTURĂ-TE CĂLĂTORIEI MAGICE
Primește noutăți pe e-mail
Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.
Alătură-te grupului de Telegram unde poți primi toate notificările alături de mesaje de ghidare sau inspirație.

Interesat de Explorarea Sinelui ? Descoperă Citirile Tarot…

  • Stilul meu de a citi Folosesc Tarot-ul ca un instrument de claritate, predicție și îndrumare, iar în tot ceea ce fac rolul meu este de mesager. Stilul meu este liric, intuitiv, și este un mix între consiliere pentru dezvoltare personală și o experiență mistică, în funcție și de subiectul citirii. Stilul meu de a citi Tarot combină utilizarea înțelepciunii ce vine din Tarot, Numerologie, Qabalah, [...]
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 314 Articole
Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez descoperirea autenticității sinelui prin conectare corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

3 Comentarii

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Pepenele doar ce am citit aici pe blog ca se consuma singur sau in combinatie cu alte tipuri de pepene...pana la urma cu ce il putem combina?

    • Buna Gabriela, cred ca ai citit articolul despre combinatii alimentare. Tot acolo scrie si despre sucuri. Pepenele facut suc , se poate bea impreuna cu alte fructe facute suc. In sucuri clare, exista foarte putina pulpa si atunci elementele se absorb altfel. Pentru sucuri sunt alte reguli, nu asa de structe.