Nachos de porumb

Energie radiantă nutritivă

Nachos de porumb raw vegan
© celestekgodwin.ro
Grad Dificultate: Ușor
Timp Lucru: 
Nr. Porții: 2-10
Pregătire în avans : 
nici una.
Timp Detaliat : 
25 min. + 8 ore la deshidratat
Ustensile folosite : 
robot cu lamă S, deshidrator

Vreau să vă povestesc despre un experiment eșuat înainte de cel reușit de mai jos. Am încercat să fac nachos din porumb uscat, tare. Am desfăcut boabele și le-am hidratat să văd dacă se poate face ceva cu el, dar era tot prea tare și făinos. Apoi am încercat să îl macin și am adăugat mai multe legume în compoziție, dar când l-am pus la deshidratat s-a făcut ceva foarte tare și scorțos, nu se putea manca sub nici un fel. Așa că am eliminat această opțiune și apoi am utilizat porumb congelat (dar nu din acela foarte dulce, ci porumb normal). Dacă aveți posibilitatea, cel mai bine este să folosiți porumb proaspăt.

Alegeți boabe de porumb normal, nu din cel dulce, pentru a avea un gust condimentat și nu excesiv de dulce. De la un timp oamenii au devenit obsedați de dulce și doresc și aleg alimente din ce în ce mai dulci, astfel încât este greu de găsit porumb proaspăt crud, care nu este din soiul mai dulce. Dulcele este gustul hrănitor, și cel ce semnifică iubire. Populația din ziua de azi este din ce în ce mai doritoare de iubire, simțindu-se lipsită de aceasta, judecați și izolați unii de alții.

Apropierea față de semenii noștri, fie ea fizică, mentală sau emoțională, este importantă pentru sănătatea noastră de acea în loc să vă refugiați în mâncare, ce oferă doar un fix temporar, vă invit să vă iubiți pe voi și pe toate celelalte ființe la fel cum vă iubiți pe voi. Nu confundați iubirea de sine cu egoismul, ce semnifică o iubire față de frici și limitări, un sentiment acut și cronic de lipsă de iubire.

Fiecare parte din existență vă poate inspira și vă poate învăța, dacă sunteți atenți și prezenți. Permiteți ca hrana să vă fie medicament dar și învățător.

Ingrediente :

  • 800 g boabe de porumb proaspăt sau congelat
  • 2-3 linguri făina de in auriu
  • sare naturală
  • condimente (opțional)

Mod de preparare:

Se pune porumbul și faina de in auriu în robotul de bucătărie cu lamă S, împreună cu sarea și se mixează. Mai puteți adăuga tot felul de condimente : măghiran, cumin, ardei iute etc., după gust. Se pune compoziția pe 2 tăvi de deshidrator și se tine la deshidratat 8-10 ore la 42 grade C.

Noi servim acești nachos în special cu sos de roșii sau guacamole, dar sunt buni și ca atare sau împreună cu feluri principale.

Proprietăți nutritive per 100 g

Vitaminele și mineralele sunt menționate în ordinea importanței lor din punct de vedere al satisfacerii dozei necesare zilnice.

În urma deshidratării, conținutul de Vitamina C va fi mai scăzut, decât cel afișat mai jos, din cauza expunerii îndelungate la aer și căldură.

SunIconCALORII

AppleIconCARBO

OilIconGRĂSIMI

LeafIconPROTEINE

WaterDropIconAPĂ

WheatIconFIBRE

262 Kcal. 49.8 g 2.8 g 9.8 g 20 g 6.7 g
VITAMINE A(83%DZR), B1(40%DZR), B5(40%DZR), B3(36%DZR), C(31%DZR), Folat(30%DZR), B6(22%DZR), B2(16%DZR), Colina(15%DZR), K, B12, E
MINERALE Mn(41%DZR), P(39%DZR), Mg(37%DZR), Cu(21%DZR), Na(18%DZR), Zn(18%DZR), Fe(18%DZR), K(16%DZR), Se, Ca

Proprietăți senzoriale

Ne satisfac gustul dulce cu succes dar și dorința de minerale și vitamine. Culoarea ne inspiră energie radiantă, care se extinde și cuprinde întreg spațiul perceput de noi. Ne stimulează voința și ne susțin tăria de caracter.

ColorPaletteIcon
PALETA CULORI
TasteIcon
GUST și MIROS
nuanțe de galben cu verde sărat, condimentat, amărui, dulcePotirul Alchimic

ALĂTURĂ-TE CĂLĂTORIEI MAGICE
Primește noutăți pe e-mail
Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.
Alătură-te grupului de Telegram unde poți primi toate notificările alături de mesaje de ghidare sau inspirație.

Interesat de Explorarea Sinelui ? Descoperă Citirile Tarot…

  • Stilul meu de a citi Folosesc Tarot-ul ca un instrument de claritate, predicție și îndrumare, iar în tot ceea ce fac rolul meu este de mesager. Stilul meu este liric, intuitiv, și este un mix între consiliere pentru dezvoltare personală și o experiență mistică, în funcție și de subiectul citirii. Stilul meu de a citi Tarot combină utilizarea înțelepciunii ce vine din Tarot, Numerologie, Qabalah, [...]
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 314 Articole
Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez descoperirea autenticității sinelui prin conectare corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.