Fursecuri de migdale cu aromă de portocale

Moi și pufoase, spre deliciul simțurilor noastre

fursecuri cu aroma de portocale
© celestekgodwin.ro
Grad Dificultate: Ușor
Timp Lucru: 
Nr. Porții: 2 tăvi de deshidrator
Pregătire în avans : 
4 ore migdalele la hidratat
Timp Detaliat : 
25-30min.+ 10-12 ore deshidratat
Ustensile folosite : 
robot cu lamă S, deshidrator

Ca și vegan, te gândești cum să satisfaci gusturile tale dar și ale acelor persoane dragi, ce vin la tine sau îți deschid ușa cu iubire  și te invită în casa lor și în viața lor, și care poate nu au aceleași viziuni și preferințe ca și tine. De aceea, o rețetă ce seamănă cu ceva cunoscut lor, dar care are un conținut ce te satisface și pe tine, devine un adevărat salvator în aceste situații. Fursecurile din migdale cu aromă de portocale și cacao sunt un deliciu și sigur vor fi bine primite oriunde mergi.

Sunt ideale pentru un ceai cu prietenele, o petrecere la serviciu sau acasă, precum și o seară de film cu iubitul sau familia. Cantitatea obținută este destul cât să satisfaci multe persoane dintr-un grup, sau să îți ajungă chiar câteva săptămâni, în funcție de utilizare bineînțeles :).

Beneficiile pentru sănătate ale migdalelor sunt extinse și sunt frecvent utilizate ca o soluție naturală pentru ameliorarea constipației, tulburărilor respiratorii, tuse, tulburărilor cardiace, anemiei, impotenței și diabetului. De asemenea, ele ajută la menținerea părului sănătos, a îngrijirii pielii și a îngrijirii dentare.

Migdalele sunt o sursă bogată de vitamina E, calciu, fosfor, fier și magneziu. De-asemenea, ele conțin zinc, seleniu, cupru și niacină(B3). În comparație cu toate celelalte nuci, ele sunt cele mai bogate în substanțe nutritive și elemente benefice. Migdalele și uleiul lor sunt benefice pentru sănătatea și funcționarea generală a sistemului nervos, conținând două substanțe nutritive importante pentru sănătatea acestuia, riboflavina și L-carnitina, care s-au dovedit a impulsiona activitatea naturală a creierului.

Pe lângă toate aceste detalii, mai există încă un aspect, ce de obicei rămâne uitat, deoarece este atât de omniprezent și omnipotent încât pătrunde totul, chiar și această mică nucă, numită migdala, și anume puterea de dăruire necondiționată a naturii ce se dedică pentru a te susține.

Ingrediente :

  • 450 g migdale
  • 50 g stafide
  • 6 curmale
  • 3-4 linguri miere (după gust), sau alt îndulcitor
  • 3-4 lingurițe aromă de portocale ( pulpă uscată de portocală măcinată la râșniță)
  • cocoa nibs pentru decor (boabe de cacao sfărâmate)

Mod de preparare :

Se lasă în apă migdalele timp de 4 ore, sau 8 :D, eu nu am mai avut răbdare.

Migdalele,stafidele și curmalele se mărunțesc în robot până când ajung de consistența sfărâmicioasă și omogenă. Se adaugă mierea, puțin cate puțin, și se mixează până se leagă bine compoziția. Se încorporează aroma de portocale după gust. Se întinde pe o foaie de deshidrator și se fac forme cu ajutorul unui păhărel, cuțit sau altă ustensilă de făcut forme pentru fursecuri. Eu le-am făcut cerculețe cu ajutorul unei forme cerc din metal. Se presară boabele de cacao sfărâmate pe toată suprafața tăvii de deshidrator.

Se pun la deshidratat 2 ore la temperatura de 46-48 grade C și încă 8-10 ore la temperatura de 41-42 grade C. După 6 ore se întorc fursecurile pe cealaltă parte și se elimină foaia de copt.

Pentru aroma de portocală, eu am mai avut pulpă de portocale rămasă de la storcătorul de suc, pe care apoi am uscat-o și am rășnit-o. Puteți folosi portocală proaspătă sau aromă naturală de portocală sub formă de pudră sau ulei esențial. Din pulpa de la 3 portocale iese cam un borcănel mic, de praf de portocale rășnit, ce poate fi folosit în alte prăjituri.

 

Proprietăți nutritive per 100 g

Vitaminele și mineralele sunt menționate în ordinea importanței lor din punct de vedere al satisfacerii dozei necesare zilnice.

În urma deshidratării, conținutul de Vitamina C va fi mai scăzut, decât cel afișat mai jos, din cauza expunerii îndelungate la aer și căldură.

SunIconCALORII

AppleIconCARBO

OilIconGRĂSIMI

LeafIconPROTEINE

WaterDropIconAPĂ

WheatIconFIBRE

444 Kcal. 23.5 g 32.5 g 14.1 g 18.1 g 9.4 g
VITAMINE E(107%DZR), B2(67%DZR), B3(17%DZR), B1, C, B6, B5, Colina, Folat, A, K
MINERALE Mn(78%DZR), Cu(76%DZR), Mg(55%DZR), P(45%DZR), Zn(25%DZR), Ca(18%DZR), Fe, K, Se

Proprietăți senzoriale

Fursecurile cestea sunt ideale pentru o gustare luată la drum sau la serviciu. Îți aduc imediat un plus de energie și nutrienți, foarte necesari mai ales în momente dificile sau de stres. Fragmentele de boabe de cacao ne aduc acele mici surprize, puse din loc în loc, ca niște comori gata să fie descoperite de simțul curios și expansiv al exploratorului, iar portocala ne incită prin aroma ei intensă acrișoară ce vine în contrast cu dulcele condimentat al migdalelor.

ColorPaletteIcon
PALETA CULORI
TasteIcon
GUST și MIROS
nuanțe de crem și brun, maro dulce, amărui și condimentatPotirul Alchimic

ALĂTURĂ-TE CĂLĂTORIEI MAGICE
Primește noutăți pe e-mail
Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.
Alătură-te grupului de Telegram unde poți primi toate notificările alături de mesaje de ghidare sau inspirație.

Interesat de Explorarea Sinelui ? Descoperă Citirile Tarot…

  • Stilul meu de a citi Folosesc Tarot-ul ca un instrument de claritate, predicție și îndrumare, iar în tot ceea ce fac rolul meu este de mesager. Stilul meu este liric, intuitiv, și este un mix între consiliere pentru dezvoltare personală și o experiență mistică, în funcție și de subiectul citirii. Stilul meu de a citi Tarot combină utilizarea înțelepciunii ce vine din Tarot, Numerologie, Qabalah, [...]
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 314 Articole
Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez descoperirea autenticității sinelui prin conectare corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.