
Este o supă sau o tocană, cine știe ? las acestea la alegerea voastră. Sosul proaspăt de tomate cu curry și scorțișoară este absolut delicios și poate fi utilizat ca bază pentru supe, ca sos pentru diferite mâncăruri, și chiar ca marinată pentru legume deshidratate. Ușor de făcut și de servit, acest preparat satisface și gusturi mai pretențioase.
Întotdeauna mi-au plăcut mâncărurile cu mult sos, și de aceea acest tip de preparat este unul din preferatele mele. Fie că va fi servit ca atare sau alături de pâinici raw vegan sau pâine integrală preparată la foc, vă va inspira să căutați bucuria în lucrurile mici pe care le faceți în fiecare zi și să îmblânziți cu entuziasmul vostru orice muncă.
Conținutul foarte ridicat de vitamina A și C, face din această mâncărică un remediu bun pentru răceală sau alte probleme de imunitate scăzută, ajutând la curățarea organismului nostru dar și la regenerarea acestuia.
Atenție la tipul de tomate ales, pentru că va face toată diferența. Alegeți roșii de calitate cât mai ridicată, gustoase și de preferat crescute organic pentru a obține un gust excepțional și un conținut ridicat de nutrienți. Modul de creștere și proveniența contează de obicei mai mult decât cum arată ele, o tomată mai moale la atingere cu ceva pete pe ea, poate fi infinit mai bună decât una standard, foarte tare, fără nici o pată dar și fără nici un gust.
Ingrediente:
Sos curry:
- 800 ml suc de tomate
- 100 g rădăcină de țelină
- 6 căței usturoi
- 1 ardei capia roșu
- curry dulce, ardei iute, scorțișoară
Umplutură:
- 2 fire ceapă verde
- 1/2 ardei gras galben
- 1/2 ardei gras roșu
- 1 cartof dulce
- 2-3 morcovi
- 4-6 ciuperci
- 100 g rădăcină țelină
- vlăstări de floarea soarelui și/sau trifoi
- 2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Se face sucul de tomate cu ajutorul storcătorului prin presare la rece, pe sita cu găurile mai mari a acestuia. Celelalte ingrediente din sos -> țelina, usturoiul, ardeiul capia se fac și ele suc la același storcător. Se adaugă curry, scorțișoară și ardei iute după gustul fiecăruia.
Ingredientele pentru umplutură, în afara de vlăstari, se fac toate cubulețe mici și se pun într-un bol.
Am terminat de preparat, acum așezam totul în boluri adânci, pentru a fi ușor de mâncat. Luăm un bol și punem o mana sau 2 de umplutură, sub forma de con/piramida începând de pe fundul vasului până mai sus de marginea acestuia. Apoi turnăm cu un polonic sosul curry în bol și suntem gata de a servi :) .
Ce mai puteți adăuga la rețetă:
- nuci braziliene hidratate și mărunțite împreună cu cumin și verdețuri
- nuci mărunțite macadamia/pecan/românești
- ciupercile le puteți marina puțin în sos de soia și condimente
- sare naturala sau sare vegetală
Proprietăți nutritive per 100 g
Vitaminele și mineralele sunt menționate în ordinea importanței lor din punct de vedere al satisfacerii dozei necesare zilnice.
|
|
|
|
|
|
44.7 Kcal. | 5.1 g | 2 g | 1.2 g | 87 g | 1.2 g |
VITAMINE | A(139%DZR), C(65%DZR), K(10%DZR), B6(10%DZR), B2(9%DZR), B1(8%DZR), B5(8%DZR), B3, Folat, E, Colina, D | ||||
MINERALE | Cu(9%DZR), Mn(8%DZR), P(5%DZR), K(5%DZR), Se(3%DZR), Zn(3%DZR), Na, Ca |
Proprietăți senzoriale
Varietatea de gust, culoare și textură ne satisface pe deplin dorințele mentale și emoționale. Culoarea roșie și forma de exprimare fluidă ne stimulează vitalitatea, creativitatea și ne inspiră să fim flexibili în tot ceea ce facem. Lejeritatea completează intensitatea gustului și efectul de înrădăcinare, ajutându-ne să ne simțim stabili în corpul nostru.
![]() PALETA CULORI |
![]() GUST și MIROS |
roșu, verde, alb, portocaliu, galben | condimentat, dulce, umami cu acrișor, amar și picant, astringent |
Fii primul care comentează