
O rețetă delicioasă de orez cu legume în sos, complet crudă, ușor de făcut, cu ingrediente uzuale pentru un vegan. Socul curry se potrivește foarte bine cu ciupercile și broccoli, oferind un plus de gust și savoare legumelor și orezului din legume.
Legumele în sos curry pot fi servite și cu altceva decât orez, ca de exemplu pâinici crude sau pâine integrală gătită, sau pur și simplu ca un aperitiv înainte de un alt preparat. Orezul poate fi utilizat separat, lângă alte tipuri de legume sau salate, fiind un orez raw vegan tipic, cu utilizare extinsă.
Păstârnacul este o rădăcină interesantă, gustul lui dulceag și proaspăt fiind ideal pentru paste sau orez crud. Cele mai importante beneficii ale păstârnacului includ potențialul său de a preveni diabetul, de a reduce nivelul de colesterol și de a îmbunătăți procesele digestive.
Păstârnacul ajută în prevenirea depresiei, protejează împotriva malformațiilor congenitale la sugari, promovează creșterea și dezvoltarea adecvată, întărește sistemul imunitar și ajută la reducerea tensiunii arteriale pentru a proteja sănătatea sistemului cardiovascular.
Ingrediente Legume în sos curry:
Legumele:
- 250 g ciuperci, cubulețe
- 1 broccoli, tăiat în buchetele mici
- 1 castravete, cubulețe
- 1 roșie, cubulețe
- 1 lingură suc de lămâie
- 2 lingurițe sos soia tamari
- 1 linguriță curry
- sare, după gust
Sosul de curry:
- 2 linguri pastă de susan
- 50 g de caju, hidratate 2 ore
- 1/2 ardei iute
- sucul de la o lămâie
- 2 căței de usturoi
- 150 ml. apă
- 3 lingurițe curry
- 1 linguriță sos de soia tamari
Mod de Preparare Legume în sos curry:
Legumele se taie cubulețe, se amestecă toate într-un bol, cu puțină apă, și se lasă la marinat cât timp se prepară celelalte componente ale rețetei. Trebuie lăsate cel puțin 30 minute până la 1 oră.
Toate ingredientele pentru sosul de curry se mixează în blender.
Ingrediente Orez:
- 350 g păstârnac
- 1 lingură de ulei măsline
- 2 lingurițe muguri de pin
- 2 lingurițe nuci macadamia, hidratate 2 ore
- 1 lingură suc de lămâie
- 1 linguriță sirop de agave
- sare, după gust
Mod de preparare Orez:
Se mixează păstârnacii la robotul cu lamă S, până ajung la consistența orezului. Se adaugă celelalte ingrediente în robot și se mixează ușor.
Asamblare:
Sosul de curry se amesteca cu legumele scoase de la marinat și se servește alături de orez.
Proprietăți nutritive per 100 g
Vitaminele și mineralele sunt menționate în ordinea importanței lor din punct de vedere al satisfacerii dozei necesare zilnice.
|
|
|
|
|
|
80 Kcal. | 6.9 g | 4.2 g | 2.7 g | 81 g | 2.7 g |
VITAMINE | C(31%DZR), K(30%DZR), B5(12%DZR), B2(11%DZR), B1(10%DZR), Folat(9%DZR), B3(9%DZR), A, B6, E, Colina, D | ||||
MINERALE | Cu(25%DZR), Mn(21%DZR), P(13%DZR), Na(11%DZR), Zn(9%DZR), Mg(9%DZR), Fe(8%DZR), K(6%DZR), Se(6%DZR), Ca(4%DZR) |
Proprietăți senzoriale
Galbenul ne reamintește de lumina și căldura din interiorul fiecărei ființe, ce există, fie că noi le percepem sau nu. Bucuria zburdă în libertatea inocenței ochilor prin care sufletului i se permite să privească. Tot galbenul ne influențează să ne uităm și să ne verificăm pe noi înșine, cum gândim și cum privim pe ceilalți.
![]() PALETA CULORI |
![]() GUST și MIROS |
galben, verde, alb, roșu | condimentat, dulce, umami, picant cu acrișor, amar și astringent |
Pastarnac pe post de orez? Ingenios! Sosul arata atat de apetisant, curry este condimentul meu preferat. Abia astept sa incerc reteta asta.
Pastarnacul si radacina de patrunjel sunt ft bune pe post de orez. Incearca si ai sa vezi ca e ft bun :)