Conopidă cu curry

Popcorn raw vegan

popcorn raw vegan
© celestekgodwin.ro
Grad Dificultate: Ușor
Timp Lucru: 
Nr. Porții: 2
Pregătire în avans : 
nici una.

Forma conopidei ne duce cu gândul la forma creierului, iar textura sa lejeră și spongioasă, la textura țesuturilor, oaselor și flexibilitatea încheieturilor din corpul uman. Culoarea ne inspiră puritate, curățenie dar și posibilitatea de a vedea mai bine lucrurile. Gustul său este bun și crud și gătit, dar țineți minte că pentru a menține la nivel ridicat calitatea proprietăților sale, în urma gătitului, este recomandat să o preparați la abur. Cei ce se bucură de ea în stare crudă beneficiază și de sunetul crocant al acesteia, cranț cranț :).

Conținutul ridicat de apă al acestui preparat ajută la curățarea tuturor organelor, iar nivelul important de Vitamina C le regenerează și oferă protecție față de radicalii liberi. Inflorescența de culoare albă, numită conopidă, ne oferă numeroase beneficii precum diminuarea riscului de cancer, tulburări ale inimii și creierului. De-asemenea, îi ajută e cei ce doresc să slăbească prin conținutul său de fibre, prin conținutul nutritiv ce dă sațietate, dar și prin niște substanțe speciale numite indoli ce posedă efecte de stimulare a arderilor de grăsimi în organism.

Conopida are efecte binefăcătoare asupra celor ce suferă de diabet, colită, hipertensiune și hipercolesterolemie, echilibrând funcția sistemului endocrin și protejându-ne de efectele nocive ale radiației ultraviolete. Pe lângă acestea, cum ne spune și forma sa menționată mai sus, aceasta contribuie la sănătatea sistemului osos și imunitar. Cruciferele sunt folositoare și pentru a ameliora problemele cauzate de H. Pylori.

Conopida conține 2 vitamine importante pentru sănătatea sistemului osos, vitamina C - care joacă un rol important în producerea de colagen ce protejează articulațiile și oasele de leziuni inflamatorii, și vitamina K - care poate ajuta la prevenirea pierderii osoase. Deși darurile oferite de către conopidă sunt numeroase, există oameni ce au probleme să o digere, de aceea nu uitați să fiți atenți la cum reacționează corpul vostru.

Ingrediente :

  • 1 conopidă mică-medie
  • 1 linguriță curry
  • 1 strop de sare
  • 2 lingurițe făină de porumb integrală (mălai) nepreparată
  • 1 lg. ulei de floarea soarelui
  • un cățel de usturoi

Mod de preparare :

Se taie conopida, încercând să păstrăm inflorescențele întregi, și se amestecă cu celelalte ingrediente.

Proprietăți nutritive per 100 g

Vitaminele și mineralele sunt menționate în ordinea importanței lor din punct de vedere al satisfacerii dozei necesare zilnice.

SunIconCALORII

AppleIconCARBO

OilIconGRĂSIMI

LeafIconPROTEINE

WaterDropIconAPĂ

WheatIconFIBRE

81 Kcal. 6 g 5.1 g 2.1 g 81 g 2.4 g
VITAMINE C(56%DZR), K(16%DZR), B6(15%DZR), Folat(13%DZR), E(13%DZR), B5, Colina, B1, B2, B3
MINERALE Na(14%DZR), Mn(13%DZR), Fe(9%DZR), P, Cu, K, Mg, Zn, Ca, Se

Proprietăți senzoriale

Gustul proaspăt de conopidă ne inspiră lejeritate și flexibilitate. Galbenul combinat cu alb denotă bucurie, vioiciune, putere de decizie și o minte hotărâtă și deschisă. Acest preparat ne ajută să ne menținem determinarea către scopurile noastre înalte.

ColorPaletteIcon
PALETA CULORI
TasteIcon
GUST și MIROS
alb galben sarat condimentat, astringent, acrișorPotirul Alchimic

ALĂTURĂ-TE CĂLĂTORIEI MAGICE
Primește noutăți pe e-mail
Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.
Alătură-te grupului de Telegram unde poți primi toate notificările alături de mesaje de ghidare sau inspirație.

Interesat de Explorarea Sinelui ? Descoperă Citirile Tarot…

  • Stilul meu de a citi Folosesc Tarot-ul ca un instrument de claritate, predicție și îndrumare, iar în tot ceea ce fac rolul meu este de mesager. Stilul meu este liric, intuitiv, și este un mix între consiliere pentru dezvoltare personală și o experiență mistică, în funcție și de subiectul citirii. Stilul meu de a citi Tarot combină utilizarea înțelepciunii ce vine din Tarot, Numerologie, Qabalah, [...]
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 314 Articole
Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez descoperirea autenticității sinelui prin conectare corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    • Buna Mihaela, da, conopida se mananca asa cruda. Este foarte buna la gust si crocanta, mai ales in aceasta combinatie.