Coco-banana smoothie

Coco-banana smoothie
© celestekgodwin.ro
Grad Dificultate: Ușor
Timp Lucru: 
Nr. Porții: 2
Pregătire în avans : 
nici una.
Ustensile folosite : 
blender

Băuturica aceasta pe mine m-a dat pe spate atunci când am gustat-o, e absolut delicioasă. Mai mult un smoothie de vreme friguroasă decât de vară, acesta ne delectează cu dulceața sa de fructe și grăsimile sănătoase. Lângă soba încălzită, calorifer sau lângă căldura dată de persoana iubită, un smoothie aromat și onctuos își face prezența simțită și ne oferă momente de relaxare și bucurie.

Crema fină de banane și nucă de cocos, împreună cu condimentele sale, este un mod bun de a începe o dimineață de iarnă, în confortul casei proprii și o oportunitate să îți oferi un plus de energie și sațietate pe tot parcursul zilei. Deoarece este o combinație de dulce cu grăsimi, este bine să nu fie consumată în fiecare zi, mai ales dacă aveți probleme de luat în greutate sau de glicemie. Fiecare corp este unic, de aceea unele persoane pot beneficia foarte mult de o combinație de acest gen, nefiind afectați din punct de vedere al greutății, pe când altele pot avea neplăceri.

Conținutul bun de vitamine și minerale ne liniștește mintea și tensiunea arterială, fiind o combinație bună pentru cei cu depresie sau probleme ale sistemului nervos. Bananele și nuca de cocos au un efect protector asupra sistemului digestiv, ajutându-ne să eliminăm mai ușor și reducând inflamațiile. Nuca de cocos îmbunătățește secreția de insulină, absorbția de nutrienți și are proprietăți de de a fi antibacterian natural, antifungic și antiparazitar.

Gustul său poate face mai plăcut gustul spirulinei și astfel puteți beneficia de un plus de nutrienți, foarte necesari funcționării organismului nostru, într-un pachet agreabil, ușor de consumat.

Acest smoothie poate rezista câteva ore, la rece, dar vă recomand să îl consumați imediat după ce îl preparați pentru a primi toate darurile sale.

Ingrediente:

  • 200ml. lapte cocos cumpărat sau făcut în casă
  • 2 banane medii-mari
  • 1 linguriță lucuma
  • 1 linguriță guarana
  • 1 linguriță vanilie
  • 200 ml apă, pentru mixat

Mod de preparare:

Este foarte simplu și ușor de făcut. Se pun toate ingredientele în blender și se mixează. Se adaugă apă pentru a face o compoziție mai lichidă.

Opțional mai puteți adăuga 1 linguriță cacao, 1 linguriță maca și 1 linguriță de spirulina pentru superENERGIE. Noi când facem aceasta combinație ne satură pentru o jumătate de zi.

Proprietăți nutritive per 100 g

Vitaminele și mineralele sunt menționate în ordinea importanței lor din punct de vedere al satisfacerii dozei necesare zilnice.

SunIconCALORII

AppleIconCARBO

OilIconGRĂSIMI

LeafIconPROTEINE

WaterDropIconAPĂ

WheatIconFIBRE

99 Kcal. 10 g 6.3 g 1 g 80 g 1.7 g
VITAMINE B6(12%DZR), C(5%DZR), B5, B2, B3, B2, B3, Folat, B1, Colina, A
MINERALE Mn(19%DZR), Cu(11%DZR), Mg(6%DZR), K(5%DZR), P(4%DZR), Se(3%DZR), Zn(3%DZR), Fe, Ca

Proprietăți senzoriale

Dulce, fin și delicios, gustul ne hrănește și textura ne alintă simțurile. Mirosul este proaspăt și adânc, satisfăcând dorința de densitate.

ColorPaletteIcon
PALETA CULORI
TasteIcon
GUST și MIROS
nuanțe de crem și maro dulce și puțin amar, condimentatPotirul Alchimic

ALĂTURĂ-TE CĂLĂTORIEI MAGICE
Primește noutăți pe e-mail
Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.
Alătură-te grupului de Telegram unde poți primi toate notificările alături de mesaje de ghidare sau inspirație.

Interesat de Explorarea Sinelui ? Descoperă Citirile Tarot…

  • Stilul meu de a citi Folosesc Tarot-ul ca un instrument de claritate, predicție și îndrumare, iar în tot ceea ce fac rolul meu este de mesager. Stilul meu este liric, intuitiv, și este un mix între consiliere pentru dezvoltare personală și o experiență mistică, în funcție și de subiectul citirii. Stilul meu de a citi Tarot combină utilizarea înțelepciunii ce vine din Tarot, Numerologie, Qabalah, [...]
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 314 Articole
Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez descoperirea autenticității sinelui prin conectare corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Cum ati vietuit pana acum fara lucuma, guarana, maca, fara lapte de cocos... Sunteti adevarati "smoothie" ai exotismului, primitivi si ridicoli, de tot rasul.