Ciocolată cu alune de pădure și rodie

Ciocolată de casă raw vegan plină de antioxidanți

ciocolata raw vegan
© celestekgodwin.ro
Grad Dificultate: Ușor
Timp Lucru: 
Nr. Porții: multe, peste 10 bucăți
Pregătire în avans : 
nici una.
Timp Detaliat : 
20 min. + 1 oră congelator
Ustensile folosite : 
blender

Această ciocolată raw vegan este un deliciu total, fiind plină de savoare dar și de ingrediente cu un potențial antioxidant ridicat, precum cacao, goji și semințe de rodie. Fructele de cacao - supranumite fructele zeilor, goji - supranumit fântâna tinereții și rodia, simbolul fertilității și frumuseții s-au întâlnit pentru a face parte dintr-un preparat profund regenerator și dătător de energie.

Dacă vă codiți pe lângă ciocolată, fiindu-vă frică de calorii, aflați că din ce în ce mai multe cercetări și observații simple ajung la concluzia că nu caloriile sau grăsimea sunt de vină ci modul lor de procesare și folosire prin prăjire sau combinații nefericite cu alte alimente super-procesate. Pe lângă acestea, nu toate grăsimile saturate sunt făcute la fel, iar untul de cacao crud, obținut prin presare, fără alte prelucrări și filtrări, conține grăsime saturată între 57-64%, din care mai mult de jumătate este acid stearic. Acest acid a fost cercetat și s-a observat că nu mărește colesterolul ci chiar ajută la sănătatea  cardiovasculară.

Componentele polifenolice găsite în untul de cacao și cacao pudră s-au dovedit a ajuta la scăderea markerilor inflamatorii implicați în ateroscleroza (întărirea arterelor), motiv pentru care cacao este acum considerat un aliment antiinflamator. Pentru a beneficia de bunele efecte ale untului de cacao, nu uitați să alegeți în mod ideal ciocolată raw vegan sau cât mai puțin procesată, fără lactate sau îndulcitori concentrați, sau să vă preparați în casă.

Rodia și fructele goji aduc beneficii precum îmbunătățirea vederii, frumusețe, susținerea funcțiilor întregului organism, regenerarea țesuturilor, fertilitate, dezvoltarea inteligentei și a memoriei.  Această combinație aduce grăsimi sănătoase împreună cu o doză importantă de Vitamina A(doar uitați-vă în tabelul de jos), ce susține absorbția acesteia de către organism.

Pe lângă proprietățile importante de mai sus, această combinație aduce împreună elemente afrodiziace ce susțin benefic fertilitatea și atracția naturală.

Ingrediente :

  • 1 cană alune de pădure (100 g)
  • 2 pumni goji (aprox 60-70 g)
  • 1/2 cană unt de cacao lichid (125 g unt de cacao)
  • 1/2 cană cacao pudră (50 g)
  • 2-3 lg. miere
  • 1 rodie

Mod de preparare :

Se macină alunele de pădure și boabele goji într-un blender/mixer. Se pune untul de cacao la bain-marie și apoi se amestecă cu alunele de pădure și boabele goji măcinate, cu cacao și miere (după gust, în funcție de cât amară sau dulce vreți să vă iasă). La final se ornează ciocolata cu semințe de rodie.

Se lasă în congelator aprox. 1 oră pentru solidificare.

Proprietăți nutritive per 100 g

Vitaminele și mineralele sunt menționate în ordinea importanței lor din punct de vedere al satisfacerii dozei necesare zilnice.

SunIconCALORII

AppleIconCARBO

OilIconGRĂSIMI

LeafIconPROTEINE

WaterDropIconAPĂ

WheatIconFIBRE

514.2 Kcal. 25.1 g 41.4 g 7.4 g 16.9 g 6.5 g
VITAMINE A(253%DZR), C(28%DZR), E(22%DZR), B2, B1, B6, B3, B5, Folat, K, Colina
MINERALE Mn(84%DZR), Cu(77%DZR), Mg(40%DZR), Fe(23%DZR), Se, P, K, Zn, Ca, Na

Proprietăți senzoriale

Aroma distinsă a rodiei aduce un gust foarte interesant ciocolatei și în plus de aceasta mai ne oferă și o textură ce explodează în gură, eliberând nectarul dulce acrișor. Contrastul între tăria ciocolatei ce se topește ușor și semințele de rodie ce sunt proaspete și moi, este absolut senzațional.

ColorPaletteIcon
PALETA CULORI
TasteIcon
GUST și MIROS
nuanțe de maro și roșu intens miros fructat și proaspăt, gust dulce acrisșor, astringent cu amărui, condimentatPotirul Alchimic

ALĂTURĂ-TE CĂLĂTORIEI MAGICE
Primește noutăți pe e-mail
Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.
Alătură-te grupului de Telegram unde poți primi toate notificările alături de mesaje de ghidare sau inspirație.

Interesat de Explorarea Sinelui ? Descoperă Citirile Tarot…

  • Stilul meu de a citi Folosesc Tarot-ul ca un instrument de claritate, predicție și îndrumare, iar în tot ceea ce fac rolul meu este de mesager. Stilul meu este liric, intuitiv, și este un mix între consiliere pentru dezvoltare personală și o experiență mistică, în funcție și de subiectul citirii. Stilul meu de a citi Tarot combină utilizarea înțelepciunii ce vine din Tarot, Numerologie, Qabalah, [...]
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 314 Articole
Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez descoperirea autenticității sinelui prin conectare corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.