
Un gust incredibil de intens ce te cucerește de prima dată și îți rămâne în minte toată viața. Fiecare element este bine lucrat și frumos aranjat pentru a atrage și a satisface cerințele minții, corpului dar și stării noastre emoționale. Senzațiile regăsite în fiecare furculiță bine îmbrăcată de paste ne introduc într-o stare de aventură, exaltare și bucurie. Am putea să le spunem pastele bucuriei :) .
Dificil de găsit restaurante raw vegane când mergi în vacanță, dacă nu le cauți specific. Înainte de a merge în vacanță am nevoie de destul de mult timp pentru a căuta restaurante vegane sau magazine organice de unde pot cumpăra hrană, pe timpul excursiei noastre. Dacă un anumit loc nu are ceea ce avem nevoie atunci este eliminat din start. De-asemenea trebuie să mă gândesc și la ce mâncare putem lua cu noi pe drum (nuci, tablete de ciocolată sau fructe uscate) astfel încât să fim acoperiți în cazuri neprevăzute.
Poate credeți că este multă muncă, și într-adevăr este, dar toate lucrurile sunt dificile la început și trebuie pornit de la un punct dacă dorim să facem ceva. Cu cât mai mulți călători caută locuri de acest fel, cu atât mai mult vor fi puse la dispoziția noastră. Vorba românului "răbdare și tutun", poate ar trebui schimbată în "răbdare și mere" :)) , poate am avea mai multe șanse de a se grăbi procesul.
Rețeta de mai jos este făcută în colaborare cu un bucătar de la un centru de relaxare din Costa Rica, și este interesant ce poate ieși din mâinile cuiva, care nu era bucătar vegan sau raw. Persoana a fost surprinsă de cât de ușor pot fi făcute preparatele raw și de cât de gustoase sunt. În acest preparat se recunoaște tendința generală de a pune mult dulce și în felurile principale, dar este un început benefic și delicios.
Ingrediente:
Paste:
- paste din dovleac plăcintar
Garnitura:
- busuioc
- migdale mărunțite
- morcovi tăiați feliuțe subțiri
Sos:
- 2 linguri pastă de tamarind
- 3 linguri miere
- 1 lămâie verde
- 1 cățel de usturoi
- 2 lingurițe suc de ghimbir
- 4 ardei iuți micuți
- 1/4 cană migdale
- 1/2 cană arpagic verde
- 1/4 cana apă (sau mai mult)
Mod de preparare:
Se prepară sosul amestecând toate ingredientele în blender.
Se spiralează dovleacul pentru a obține pastele și se îmbracă în sosul preparat mai devreme. Am folosit aproximativ 350 g dovleac.
La final se adaugă busuiocul, câteva migdale tăiate mărunt și feliuțe subțiri de morcov.
Proprietăți nutritive per 100 g
Vitaminele și mineralele sunt menționate în ordinea importanței lor din punct de vedere al satisfacerii dozei necesare zilnice.
|
|
|
|
|
|
71.8 Kcal. | 12.1 g | 2 g | 1.7 g | 80 g | 1.3 g |
VITAMINE | A(191%DZR), C(28%DZR), E(10%DZR), B2(10%DZR), K(9%DZR), B6, Folat, B1, B3, B5, Colina | ||||
MINERALE | Cu(13%DZR), Mn(10%DZR), Mg(6%DZR), P(6%DZR), K(5%DZR), Zn, Fe, Ca, Se |
Proprietăți senzoriale
Gustul complet și plin de savoare satisface și cele mai ascuțite dorințe, iar culorile stimulează apetitul și deschid inima și mintea către noi senzații de curiozitate și explorare. Galbenul muștar ne echilibrează voința și o pun în slujba sufletului, pentru a ne aduce la manifestare dorințele. Creativitatea și inspirația sunt trezite și noi impresii apar în ființa noastră.
![]() PALETA CULORI |
![]() GUST și MIROS |
galben muștar, portocaliu, verde | condimentat, dulce, umami cu acrișor, amar și picant, astringent |
Fii primul care comentează