Canape de castravete cu pesto de spanac

Verde intens și abundent

pesto de spanac raw vegan
© celestekgodwin.ro
Grad Dificultate: Ușor
Timp Lucru: 
Nr. Porții: 1-2
Pregătire în avans : 
nici una.
Ustensile folosite : 
blender

Am început sa iubesc avocado, gustul sau fin și cremozitatea lui m-au cucerit. Acum ceva timp nu vroiam nici sa aud de avocado pentru ca nu îi simțeam nici un gust, și îl evitam pe cât posibil. Mai apoi am încercat să fac guacamole cu multe condimente, multă lămâie și muștar și încet încet a început să îmi placă. Daar ... acum pot sa spun ca avocado are gust ! Și încă ce gust minunat are :). Nu mai simt nevoia sa pun multe condimente și lămâie, pentru că vreau să îi simt aroma cât mai bine. De ce nu îi simțeam gustul înainte ? Păi din cauza sinusurilor înfundate și gustului pervertit și suprasolicitat(ars).

Preparatele excesiv procesate ne aduc toxine în interiorul corpului dar ne și influențează acuitatea simțurilor olfactiv și gustativ. O aromă dulce/sărată/condimentată la extrem va desensibiliza gustul nostru astfel încât nu vom mai simți corect sau nu vom mai fi satisfăcuți de un gust natural, ne-amplificat artificial. Există leac pentru aceasta, dar acesta necesită determinare și voință pentru a face curat în gânduri și dorințe și a le redirecționa către alimentele naturale.

Oricine poate să facă acest lucru, de aceea vă încurajez să treceți la lucru pentru a simți bucuria rezultatelor. Drumul poate fi anevoios și sacrificii trebuiesc făcute, dar ceea ce veți obține este prețios și merită. Nu lăsați pe mâine, nu spuneți că da, vă doriți asta dar nu se poate acum, nu mai stați pe gânduri și în gânduri, ci aveți curajul de a trece peste ele și a lua acțiune. Nu sunteți singuri, ci mereu veți fi susținuți chiar atunci când credeți cu tărie că nu sunteți.

Multe se spun despre ierburi și plante dar puțin ne este dat să aflăm dacă ne limităm doar la a separa și analiza nutrienții și substanțele care le compun. A înțelege înseamnă și a face conexiuni pentru a vedea o perspectivă detaliată și largă, astfel încât misterele nevăzute să se facă simțite și percepute. Darurile oferite de ierburi lucrează împreună și încercarea de a le separa rezultă de obicei în substanțe super-procesate, cu efecte aduse la extrem dar cu un rezultat dezechilibrat.

Eh.. dar hai să ne apucăm să facem pesto de spanac cu avocado.

Ingrediente:

  • 50 g frunze spanac
  • 1 avocado mic (max 250g întreg)
  • suc de la jumătate de lămâie mică
  • 2 castraveți mici
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1-2 vf. de linguriță turmeric

Se curăță castraveții de coajă și se taie în două pe lungime. Se scobesc cu ajutorul unei lingurițe, iar pulpa scoasă poate fi folosită la prepararea pesto-ului. Toate ingredientele pentru sos se mixează la blender și gata cu treaba mai complicată.

Acum vine partea frumoasa de creație și fantezie : așezarea în farfurii astfel încât să atragă privirile și apoi gustul. Se pune pesto-ul proaspăt făcut în bărcuțe de castravete, se dau uța - uța puțin, ca să se așeze confortabil, și se decorează după ideile fiecăruia.

Proprietăți nutritive per 100 g

Vitaminele și mineralele sunt menționate în ordinea importanței lor din punct de vedere al satisfacerii dozei necesare zilnice.

SunIconCALORII

AppleIconCARBO

OilIconGRĂSIMI

LeafIconPROTEINE

WaterDropIconAPĂ

WheatIconFIBRE

56.4 Kcal. 2.7 g 4 g 1.3 g 88 g 2.7 g
VITAMINE K(65%DZR), A(40%DZR), C(11%DZR), Folat(11%DZR), B5(11%DZR), B6, B3, E, B1, B3, Colina
MINERALE Mn(12%DZR), Cu(10%DZR), Na(10%DZR), Fe(8%DZR), Mg(7%DZR), K, P, Zn, Ca, Se

Proprietăți senzoriale

Verdele aduce echilibru și harmonie, ca un pian ne-acordat ce dintr-o dată poate cânta armonii perfecte. Verdele ne inspiră bogăție și abundență în toate elementele de care avem nevoie la un moment dat. Verdele ne energizează și ne restaurează energia, conectându-ne cu tărâmul plantelor.

ColorPaletteIcon
PALETA CULORI
TasteIcon
GUST și MIROS
nuanțe de verde și alb-verzui sărat, condimentat, astringent, acrișor cu puțin amăruiPotirul Alchimic

ALĂTURĂ-TE CĂLĂTORIEI MAGICE
Primește noutăți pe e-mail
Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.
Alătură-te grupului de Telegram unde poți primi toate notificările alături de mesaje de ghidare sau inspirație.

Interesat de Explorarea Sinelui ? Descoperă Citirile Tarot…

  • Stilul meu de a citi Folosesc Tarot-ul ca un instrument de claritate, predicție și îndrumare, iar în tot ceea ce fac rolul meu este de mesager. Stilul meu este liric, intuitiv, și este un mix între consiliere pentru dezvoltare personală și o experiență mistică, în funcție și de subiectul citirii. Stilul meu de a citi Tarot combină utilizarea înțelepciunii ce vine din Tarot, Numerologie, Qabalah, [...]
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 314 Articole
Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez descoperirea autenticității sinelui prin conectare corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.