Brânzică de nuci macadamia

Gust de brânză maturată

branza macadamia raw vegan
© celestekgodwin.ro
Grad Dificultate: Ușor
Timp Lucru: 
Nr. Porții: 2-4
Pregătire în avans : 
6-8 h nucile la hidratat
Ustensile folosite : 
robot cu lamă S

Eram curioasa de ceva timp ce gust are brânza făcută din nuci macadamia și am zis că trebuie să încerc astăzi. Nu am adăugat sare și am fost surprinsă de gustul natural sărat pe care l-am obținut. Există multe condimente și legume ce oferă un gust sărat natural, și unul dintre acestea este ceapa. Puteți folosi această brânză ca atare, sau în alte preparate ca și garnitură sau parte din sos.

Nucile macadamia sunt o adevărată desfătare prin gustul lor dulceag și textura lor onctuoasă și crocantă ce oferă satisfacție minții dar și corpului și stării emoționale. Culoarea și forma lor ne spun că au o influență benefică asupra sănătății creierului și țesuturilor. Coaja foarte tare de pătruns de sugerează că nu este nevoie să consumăm multe la număr pentru a ne bucura de darurile lor.

Aceste fructe cu coajă lemnoasă sunt bogate în grăsimi mono-saturate, despre care se spune că protejează sistemul cardiovascular prin reducerea nivelului de colesterol și trigliceride, ajutând astfel la curățarea arterelor și reducea riscul bolilor coronariene. Acești acizi grași sunt importanți pentru o stare bună de sănătate, deoarece contribuie la creșterea ratei de absorbție a nutrienților, precum și a vitaminelor solubile în grăsime din organism.

Nucile macadamia sunt excelente pentru susținerea sistemului nervos, ele având o cantitate importantă de vitamina B1 și Cupru, ce ajută la funcția sănătoasă a nervilor și la producerea de energie în corp. Acestea sunt benefice și pentru tulburări de stare emoțională precum depresie sau anxietate.

Ingrediente :

  • 200 g nuci macadamia, hidratate 8 ore
  • 50 g de ceapă galbenă
  • suc de lămâie, după gust (opțional)

Mod de preparare

Nucile le-am ținut la hidratat pe timp de noapte, ca să fie un pic mai cremoase și cu un conținut ridicat de apă.

Se pun nucile în robotul cu lamă S, împreună cu ceapa și se mixează până la consistența dorită și gata. Cei ce doresc un gust mai acrișor pot adăuga suc de lămâie sau oțet de mere.

A ieșit ceva foarte bun, cu gust de brânză maturată. Am luat-o a doua zi cu mine la servici iar colegii mei au apreciat-o și au spus că are gust de brânză de oaie sau de burduf.

Proprietăți nutritive per 100 g

Vitaminele și mineralele sunt menționate în ordinea importanței lor din punct de vedere al satisfacerii dozei necesare zilnice.

SunIconCALORII

AppleIconCARBO

OilIconGRĂSIMI

LeafIconPROTEINE

WaterDropIconAPĂ

WheatIconFIBRE

405 Kcal. 4.2 g 42.1 g 4.6 g 21.7 g 5 g
VITAMINE B1(61%DZR), B6(13%DZR), B3(10%DZR), B2, B5, Colina, C, E
MINERALE Mn(129%DZR), Cu(47%DZR), Mg(23%DZR), P(16%DZR), Fe, Zn, K, Ca, Se

Proprietăți senzoriale

Albul spre crem ne relaxează ochii și ne învață despre neutralitate și transparență. Acest preparat ne liniștește și ne ajută să ne eliberăm mintea de frici și griji, deschizându-ne ușile ferecate ale misterelor vieții ce se află aici și acum. Ne invită la contemplare a acțiunilor noastre și la asumarea responsabilității.

ColorPaletteIcon
PALETA CULORI
TasteIcon
GUST și MIROS
alb crem sărat, condimentat, acrișor, picant cu puțin amărui, dulce



Potirul Alchimic

ALĂTURĂ-TE CĂLĂTORIEI MAGICE
Primește noutăți pe e-mail
Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.
Alătură-te grupului de Telegram unde poți primi toate notificările alături de mesaje de ghidare sau inspirație.

Interesat de Explorarea Sinelui ? Descoperă Citirile Tarot…

  • Stilul meu de a citi Folosesc Tarot-ul ca un instrument de claritate, predicție și îndrumare, iar în tot ceea ce fac rolul meu este de mesager. Stilul meu este liric, intuitiv, și este un mix între consiliere pentru dezvoltare personală și o experiență mistică, în funcție și de subiectul citirii. Stilul meu de a citi Tarot combină utilizarea înțelepciunii ce vine din Tarot, Numerologie, Qabalah, [...]
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 314 Articole
Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez descoperirea autenticității sinelui prin conectare corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.