Biscuiți din migdale cu scorțișoară

Energie Concentrată

biscuiti scortisoara raw vegan
© celestekgodwin.ro
Grad Dificultate: Mediu
Timp Lucru: 
Nr. Porții: o tavă de deshidrator
Pregătire în avans : 
5 ore, fructele deshidratate la hidratat
Timp Detaliat : 
15-20 min. + 8 ore la deshidratat
Ustensile folosite : 
robot cu lamă S, deshidrator

Organismul nostru este este stresat din multiple părți, în ziua de azi, de la poluare la orarul îndelungat de lucru și la mici probleme de familie. Pe lângă acestea, mai este stres legat de perioadele de studiu și teste, sau stres legat de perioadele de călătorii mai lungi sau mai rapide. În aceste cazuri avem nevoie de alimente ce ne oferă o energie susținută, concentrată, ce se degajă în timp și ne susține efortul. Pe lângă acestea, alimentul trebuie să fie ușor de transportat și de consumat.

Pentru aceste momente, eu vă propun să faceți un preparat bogat în nutrienți, echilibrat în proteine și carbohidrați, astfel încât să vă ofere toate atributele de care am vorbit mai sus. Biscuiții aceștia au tot ce le trebuie, pentru a vă satisface dorințele și susține munca, astfel încât voi să vă puteți concentra pe ceea ce aveți dorința de a face. Nucile în general, susțin procesele cognitive și intense, prin conținutul lor, bogat nutritiv, și prin proprietățile lor subtile, ce sunt exprimate prin forma și culoarea lor.

Migdalele, sunt nucile cu un conținut destul de important în Calciu, unul din cele mai folosite minerale ale corpului nostru, dar nu numai, ele mai conțin și alte elemente utile precum magneziu, cupru, zinc și fosfor. Forța acestor mici picături de putere a naturii, se percepe încă de la nivelul mirosului și al gustului, sugerând stabilitate, intensitate și voință.

Caisele, vișinele și curmalele sunt 3 fructe diferite, care se asociază benefic și ne inspiră cu proprietățile lor, ce se complementează reciproc. Curmalele aduc dulceața și moliciunea, vișinele aduc tăria și gustul acru înțepător, iar caisele ne îmbie cu o aromă echilibrată și un conținut foarte bun de fibre. Culorile închise ale curmalelor susțin roșul intens al vișinelor, iar acestea sunt luminate de voioșia și optimismul cântat de caise.

Forma de inimă aleasă de mine, pentru acești biscuiți, nu este accidentală cu intenționată. În momentele de efort, fie fizic sau psihic, această formă te poate face să pui un zâmbet pe fața ta, amintindu-ți de faptul că ești susținut și iubit de natură și de cei dragi ție.

Ingrediente :

  • 2 căni făina de migdale, rămasă de la laptele de migdale
  • 1 cană migdale
  • 3 linguri sirop agave
  • 8-9 curmale, hidratate (5-6h)
  • 10 caise deshidratate, hidratate (5-6h)
  • 100 g vișine deshidratate, hidratate (5-6h)
  • suc de la o jumătate lămâie + coaja de la o lămâie
  • 1-2 lingurițe de scorțișoară

Mod de preparare :

Se pun curmalele,caisele și vișinele la hidratat și se lasă aproximativ 5 ore.

Dacă nu știți cum să obțineți făina, faceți următoarele : se pun în blender 2 căni de migdale (400g) împreună cu apă(4 căni sau mai mult) și se mixează. Se trece printr-o sita din pânză și se strecoară migdalele de apă, obținându-se astfel făina și laptele de migdale.

Celelalte ingrediente ( cana de migdale, siropul de agave , curmalele, caisele deshidratate, vișinele deshidratate și lămâia) se adaugă în robotul de bucătărie împreună cu făina de migdale și se mixează.

Cantitatea obținută se întinde pe foi de deshidrator, se taie sau se realizează forme și se lasă 8ore la deshidratat, 3ore la 52 grade C și 5ore la 42 grade C.

Cu ingredientele de mai sus,  a ieșit o tavă de deshidrator.

După ce îi scoatem din deshidrator îi tăvălim prin scorțișoară sau îi pudrăm.

Proprietăți nutritive per 100 g

Vitaminele și mineralele sunt menționate în ordinea importanței lor din punct de vedere al satisfacerii dozei necesare zilnice.

În urma deshidratării, conținutul de Vitamina C va fi mai scăzut, decât cel afișat mai jos, din cauza expunerii îndelungate la aer și căldură.

SunIconCALORII

AppleIconCARBO

OilIconGRĂSIMI

LeafIconPROTEINE

WaterDropIconAPĂ

WheatIconFIBRE

418 Kcal. 27.7 g 23.3 g 27.4 g 12.1 g 5 g
VITAMINE B2(111%DZR), E(47%DZR), B3(33%DZR), B1, A, Folat, B6, B5, Colina, C, K
MINERALE Mn(104%DZR), Cu(91%DZR), P(90%DZR), Mg(74%DZR), Fe(33%DZR), Ca(33%DZR), Zn(30%DZR), K, Se

Proprietăți senzoriale

O explozie de savoare și elemente nutritive, ambalate într-un preparat concentrat, ideal pentru un impuls de energie. Fiind constituit din nuci și fructe, este o gustare ideală pentru cei ce studiează, pe timp de stres sau la drumuri lungi. Amestecul de senzații îți ridică moralul și îți deschide fântâna vitalității. Cu o cantitate echilibrată de proteine și carbohidrați, îți oferă o energie susținută cu un plus de forță.

ColorPaletteIcon
PALETA CULORI
TasteIcon
GUST și MIROS
nuanțe de brun, crem și maro dulce, acrișor și amărui, condimentatPotirul Alchimic

ALĂTURĂ-TE CĂLĂTORIEI MAGICE
Primește noutăți pe e-mail
Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.
Alătură-te grupului de Telegram unde poți primi toate notificările alături de mesaje de ghidare sau inspirație.

Interesat de Explorarea Sinelui ? Descoperă Citirile Tarot…

  • Stilul meu de a citi Folosesc Tarot-ul ca un instrument de claritate, predicție și îndrumare, iar în tot ceea ce fac rolul meu este de mesager. Stilul meu este liric, intuitiv, și este un mix între consiliere pentru dezvoltare personală și o experiență mistică, în funcție și de subiectul citirii. Stilul meu de a citi Tarot combină utilizarea înțelepciunii ce vine din Tarot, Numerologie, Qabalah, [...]
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 312 Articole
Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez descoperirea autenticității sinelui prin conectare corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.