DISTRIBUIE ONORABIL

Distribuția datelor, informațiilor, fotografiilor în mediu virtual devine din ce în ce mai frecventă. În acest mediu, este foarte ușor de transmis informația și de aceea de multe ori respectul față de autori este uitat și ignorat.

Îmi doresc să respectăm munca unui altui om așa cum o respectăm pe a noastră, deoarece fiecare dintre noi depune timp, efort și dedicație în ceea ce face. Este nevoie să învățăm să distribuim într-un mod în care ambele părți să fie bucuroase de acest schimb.

Foarte multe informații sunt acum gratuite, ca și cele pe care le găsești pe acest site, dar asta nu înseamnă că nu există muncă și efort în spatele lor. Atunci când distribui orice fragment de articol, consideră să te onorezi pe tine și pe cel care îți facilitează accesul la informație.

Este foarte ușor să înveți cum să faci asta, probabil că intuitiv deja știi anumite lucruri, doar citește acest articol, și vei găsi baza actului de distribuție onorabilă.

Dacă nu distribuim corect, blocăm accesul multor persoane la informație, și devenim ca un un drum închis într-un punct, un drum care nu mai merge mai departe. Oferă tuturor persoanelor oportunitatea de a avea acces la informație, de a știi de unde vine și de a putea să contacteze autorul pentru întrebări sau explicații.

Nu de multe ori văd pe mediile sociale, cuvinte distribuite fără atribuție. Dacă mă interesează, întreb cine este autorul și mi se spune – “nu știu, am luat și eu de la altcineva, tot fără atribuție”. Acum, eu nu mai pot avea acces la sursă, astfel încât să citesc continuarea și contextul acelor cuvinte, ceea ce mă întristează tare.

Și eu am am încălcat de multe ori aceste reguli, urmând ceea ce fac alții, neținând cont de munca celorlalți, distribuind fără onoare și respect. Dar la un moment dat, mi-am dat seama de ce fac, văzând cum din cauza acestui mod de a face lucrurile, eu nu am acces la informație, și este dificil să găsesc ceea ce mă interesează într-un mod rapid.

Recunoscând toate acestea, îmi cer iertare pentru faptele mele dezonorante, care ne-au afectat pe toți, fie autori, fie cititori.

Vă invit să devenim o legătură, în loc de un drum închis, facilitând accesul celorlalți la informație.

REGULI GENERALE

Aceste reguli sunt pentru acest site, dar se pot aplica foarte ușor și altor site-uri. Unele site-uri au reguli mai stricte, de aceea nu uitați să citiți regulile lor de distribuție.

Întregul conținut al site-ului elenam22.sg-host.com, incluzând, cărți online, postere, rețete, texte, imagini, grafice, elemente de grafică web, buletine informative și documente, scripturi și orice alte date, este proprietatea S.C. ARAYANI GARDENS S.R.L. sau a furnizorilor și partenerilor săi și este protejat conform Legii drepturilor de autor, Legea de Copyright nr. 8/1996, și legilor privind dreptul de proprietate intelectuală și industrială.

Acolo unde există conținut extern, se menționează sursa/sursele în clar, la sfârșitul articolului respectiv, pe sau lângă imaginii sau în cadrul altor date. Folosirea fără acordul scris a oricăror elemente de pe site-ul retetcugust.com, sau a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legilor în vigoare.

Există iconițe și alte grafice, care aparțin site-ului și sunt protejate de copyright, dar pentru care nu putem menționa acest lucru, deoarece am strica design-ul site-ului. Pe acest site, există și fotografii cu distribuție liberă, ce nu au atribuție, luate de pe site-uri cu acest tip de fotografii. Acestea nu au atribuție deloc, fiind de obicei fotografii pentru articole, nu rețete.

Este strict interzisă folosirea materialelor oferite pe acest site în scop comercial sau alt scop decât cel privat, copierea cărților online, distribuirea cărților online prin mijloace media/internet/cd/dvd/usb stick/tv sau alte mijloace de transport și distribuție, fără acordul scris al autorilor.

REGULI DE FOLOSIRE LIBERĂ A INFORMAȚIEI

Sunteți liberi să preluați informații de natură statistică, logică sau date de cercetare precum și date preluate din cărți sau alte publicații, cu menționarea prealabilă a sursei. În propoziția de mai sus ne referim la informații de genul “Goji conține X g de vitamina C, Y g de vitamina B2” sau “Pătrunjelul are rol antiinflamator, antibacterian” etc. De-asemenea, sunteți liberi să luați și să utilizați în alte articole, informații și propoziții simple, de genul amintit mai sus, sau informații de natură științifică, ce conțin un limbaj special, greu de schimbat.

Părerile autoarei sau autorilor articolelor de pe acest blog, recomandările acestora, idei și povești din experiența acestora, modul de afișare și organizare a informației în articol, modul de prezentare a informației se mențin sub protecția legilor de Copyright, amintite mai sus.

Toată informația de pe site este pentru uz personal, iar pentru distribuție folosiți regulile de mai jos.

Dacă aveți dubii despre cum puteți folosi informația prezentată nu ezitați să ne contactați prin formularul de contact.

REGULI DE DISTRIBUȚIE INFORMAȚII ARTICOLE

Dacă doriți să copiați câteva paragrafe, ce nu conțin păreri, recomandări sau povești din viața autorilor, atunci vă rugăm să ne menționați ca sursă în subsolul articolului sau sub acele paragrafe, prin afișarea clară a link-ului către articolul de unde ați preluat acele paragrafe. Pentru facilitarea muncii, atunci când se copiază un text dintr-un articol de pe acest site, se adaugă automat o propoziție la sfârșit, menționând articolul.

Dacă doriți să preluați păreri, recomandări sau povești din viața autorilor, va trebui să citați corect acele paragrafe, ca și cum citați un citat dintr-o carte. Vedeți exemplul de mai jos :

Celeste Godwin, autor al site-ului de stil de viață și spiritualitate, elenam22.sg-host.com, ne spune/recomandă: “paragraf preluat“.

Iar mai jos, în subsol sau sub citat, menționat articolul de unde ați preluat fragmentul.

Aceste reguli sunt pentru preluarea câtorva paragrafe, și nu a jumătate de articol sau articole întregi.

Dacă doriți să preluați părți mai mari de articol atunci aveți nevoie de acordul scris al autorului și vă rugăm să ne contactați în acest sens prin formularul de contact.

Nu aveți dreptul să distribuiți imagini, ilustrații sau grafice de pe acest site, fără acordul scris al autorului.

Respectând aceste reguli, permiteți celui care citește să revină pentru întrebări sau pentru mai multe informații.

REGULI DE DISTRIBUȚIE ARTICOLE ÎN REȚELE SOCIALE

Cel mai simplu este să folosiți butoanele de share (distribuție), alegând rețeaua socială pe care doriți să distribuiți. O altă modalitate este să copiați link-ul și să îl distribuiți, știind că atunci când postați pe o rețea socială, aceasta preia anumite date automat, precum imagine și descriere articol.

Dacă doriți să distribuiți fragmente de text sau citate cu părerea autorului, atunci folosiți regulile de distribuție informații articole, prezentate mai sus.

REGULI DE DISTRIBUȚIE DOCUMENTE

Orice document primit prin e-mail sau descărcat de pe site, ce are caracter gratuit, poate fi distribuit gratuit prietenilor sau persoanelor cunoscute, pentru o folosință privată a acestora, nu în scop comercial. Nu aveți dreptul de a le posta pe alte site-uri, arhive online sau a le distribui pe alte blog-uri sau prin alte metode publice. De-asemenea, este mai util să distribuiți link-ul la pagina de download și nu documentul în sine.

Shopping Cart
Scroll to Top