pesto de caju si patrunjel
Rețete raw vegan

Pesto de pătrunjel și spanac

Cremă fină de caju împrietenit cu spanac și pătrunjel, simplă și ușoară pe care am servit-o alături de o salată mare de roșii cu coriandru și oregano. Acest pesto sau cremă, raw vegan, este un acompaniament delicios pentru aperitiv sau o garnitură  bună pentru o salată, sau un bun sos pentru orez, quinoa, năut sau [...]
Info Sănătate

Pătrunjelul - verdeața sănătății și vitalității

Pătrunjelul este o plantă uimitoare, el colectează foarte multe informații de la stele și soare, pentru a ni le împărtăși nouă. El exprimă vigoare, tinerețe și este o plantă care are o mare bucurie de a dărui. Pătrunjelul este o plantă bianuală aromatică (petroselium hortense) din familia Umbelifere. Varietățile cele mai cultivate în Europa sunt [...]
beneficii marar
Info Sănătate

Mărarul - simbol al frumuseții și forței

Mărarul (Anethum graveolens) este o plantă anuală, cu viață scurtă, nativă din sudul Europei, sud-vestul și centrul Asiei. Este singura specie a genului Anethum, deși clasificată de unii botaniști în relație cu genul Peucedanum ca Peucedanum graveolens (L.) C.B.Clarke. Se spune că era folosit în Evul Mediu pentru a alunga spiritele rele. La romani, mărarul [...]
limonada detox
Rețete raw vegan

Limonadă Detoxifiantă

În perioadele în care fac o ușoară cură de detoxifiere cu sucuri, fructe, ierburi, acesta este unul din sucurile pe care le beau cu mare placere. Este puternic și are un gust foarte bun și complex. Este indicat să fie băut pe stomacul gol. Un suc răcoritor și stimulent de prezență și atenție, poate fi utilizat atât iarna [...]
beneficii merisor
Info Sănătate

Beneficii sănătate Merișor : foarte bun antibacterian și antiinflamator

Denumirea stiințifică a merișorului este Vaccinium vitis-idaea (merișorul de munte). Merișorul, este cultivat foarte mult în SUA și în Canada. Aici produsele obținute din merișor sunt foarte populare în special sucul de merișor, merișorul uscat și îndulcit sau diverse dulcețuri și gemuri. Doar 5% din producția de merișor este consumată crudă. La noi în țară, merișorul crește [...]
top alimente antioxidante
Info Sănătate

Top alimente puternic antioxidante

Capacitatea de absorbție a radicalilor de oxigen (ORAC) este o metoda de măsurare a capacității antioxidanților la diverse forme biologice. O mare cantitate de alimente au fost testate folosind aceasta metodă : condimente, fructe de pădure, legume etc. Această metodă măsoară degradarea oxidativă a moleculei fluorescente după ce a fost combinată cu generatori de radicali [...]
10 beneficii uimitoare ale rodiei
Info Sănătate

10 beneficii uimitoare ale Rodiei - simbolul fertilității

Rodia, originara din Persia, a fost legata de multe culturi și religii de-a lungul secolelor, din cele mai vechi timpuri, fiind considerata simbolul fertilității, datorita numeroaselor semințe pe care le conține. Se spune ca Venus, zeița iubirii, oferea rodii în dar favoriților sai. Rodia a fost folosita în Europa, pana în perioada Renașterii, în scop [...]
tratamente cu catina
Info Sănătate

9 tratamente naturale pe bază de Cătină

Cătina este un arbust fructifer cunoscut ca făcând parte din flora spontană a României, care se utilizează deopotriva în industria alimentară, în silvicultură, în farmacie, cosmetică dar și ca plantă ornamentală. Fructele, cu un gust acrișor-astringent se recoltează din a doua jumătate a lunii august până spre jumătatea lunii octombrie. Mulți spun că ar proveni [...]
beneficii chlorella
Info Sănătate

Beneficii Chlorella: ideală pentru curățarea de metale grele și susținerea sistemului imunitar

Chlorella este o alga unicelulară, formată dintr-un nucleu și o cantitate considerabilă de clorofilă, un nutrient vital pentru sănătatea corpurilor noastre. Chlorella este un aliment complet : bogat în vitamine, minerale, aminoacizi, acizi grași esențiali, polizaharide. Chlorella sprijină funcția cerebrală, a ficatului, îmbunătățește digestia și defecația, ajută în regenerarea corpului, detoxifierea corpului, protejează împotriva radiațiilor, [...]
beneficii nucă de cocos
Info Sănătate

Beneficii și utilizări ale produselor din nucă de cocos

Palmierul de cocos poate ajunge până la 30 m înălțime. Termenul "nucă de cocos" se referă la sămânța palmierului de cocos. Palmierii de cocos se dezvoltă foarte bine în mediul salin, ei crescând în apropierea mărilor și oceanelor, dar se pot dezvolta și pe teren de tip argilă. Le place mediul călduros (temperatura ideală fiind [...]
beneficii seminte canepa
Info Sănătate

Semințele de cânepă - unul dintre cele mai nutritive surse de hrană

Cânepa este o plantă rezistentă care se crede că ar proveni din zona centrala a Asiei. Ea poate crește în orice ecosistem din lume. De obicei planta are o înălțime de 1-2 m, însă poate ajunge și la înălțimi de 4,5 m. Cânepa nu necesită tratarea cu pesticide sau erbicide. Cânepa produce un super-aliment, care [...]
beneficiile aloe vera
Info Sănătate

Beneficiile Aloe Vera: vindecă pielea, constipația și susține sistemul imunitar

Aloe Vera este o plantă care are mai multe tipuri de specii ce se găsesc în zone de deșert și regiuni subtropicale din Africa, America, Asia și Europa. Aceasta plantă a fost folosită încă de pe vremea Egiptului și Greciei antice. Fiecare frunză de Aloe Vera conține un gel mucilaginos, care este o sursă importantă [...]
Beneficii Fitoplancton Marin
Info Sănătate

Fitoplanctonul Marin: aliment complet, bogat în toți nutrienții necesari sănătății corpului uman

Fitoplanctonul marin se afla la baza lanțului trofic. Există peste 40000 specii de fitoplancton și microalge care se găsesc în oceane, lacuri, râuri sau cursuri fluviale. Fitoplanctonul marin constituie un sfert din toată vegetația planetei și furnizează 90 % din oxigen. De fapt, fitoplanctonul marin furnizează mai mult oxigen decât toate pădurile planetei la un [...]
beneficii alge albastre verzi
Info Sănătate

Algele albastre-verzi: suplimentul ideal pentru vegani și nu numai

Algele albastre-verzi din zona lacului Klamath, Oregon, sunt o formă de microalge fitoplancton care diferă de spirulina prin faptul că preferă apele dulci, nu ce cele sărate. Micro-algele fitoplancton sunt la baza lanțului trofic și sunt pe pământ de mai bine de 2,8 miliarde ani. Microalgele sunt responsabile de 80-90% din cantitatea totală de alimente [...]