Curs: Față în față cu Frica

(O recenzie client)

GRATUIT

Curs pentru explorarea și înțelegerea stărilor de frică ce pot să ne domine viața. Fiecare emoție și stare are comorile sale și Frica este un puternic stimulent de prezență și creștere. Fiecare dintre noi am fost măcar odată în frică și cunoaștem cum se simte dar oare am putut fi destul de conștienți să o și observăm și înțelege ? Ce se simte, ce se percepe și cum ? Ce se experimentează și ce putem învăța din aceste stări ?

Categorie: Etichetă:

Acest curs susține înțelegerea stărilor de frică și oferă o explorare detaliată a experienței care marchează existența fricii. Începe această călătorie și dezvoltă curajul necesar pentru a te pune în starea de a rezolva stările aduse la suprafață de frică și a găsi o modalitate de a fii prezent și plin de resurse în confruntările cu aceste emoții.

În acest curs vom explora starea de frică și înțelegerile ei. Fiecare emoție și stare are comorile sale și Frica este un puternic stimulent de prezență și creștere. Fiecare dintre noi am fost măcar odată în frică și cunoaștem cum se simte dar oare am putut fi destul de conștienți să o și observăm și înțelege ? Ce se simte, ce se percepe și cum ? Ce se experimentează și ce putem învăța din aceste stări ?

Pe parcursul acestui curs vom explora într-un mod simplu aspectele sale. Vom începe de la a observa și cunoaște mai bine expresiile fricii și modul cum se exprimă, continuăm cu o privire mai profundă și o confruntare blândă cu această emoție, ca mai apoi să ajungem la idei și pași de eliberare și găsire a comorilor.

Prin explorarea acestei emoții vom face legătura cu corpul nostru și cu armonia naturală a acestuia, care ne ajută și ne susține pentru a putea găsi soluțiile în stările de frică și nu numai. Cu ajutorul meditațiilor și sunetelor alchimice vom putea să ne amintim de stările de armonie interioară și vitalitate, și de-asemenea vom învăța să creăm un spațiu intern sacru, unde totul este permis. Descoperind strategia nativă de soluționare a fricii vom putea să ne centrăm și să recunoaștem ce avem nevoie și ce putem face în acele momente.

Ajungem la sfârșitul cursului cu un plan, creat pe mai multe nivele, pentru cei ce doresc să se aventureze mai adânc într-o explorare proprie a acestei emoții, provocând un proces profund de transformare și eliberare. Planurile sunt abordabile de oricine și conțin numai instrumente prezentate în curs.

Se poate ca să nu fi învățat să fim curajoși în viața noastră, să nu fi avut vreun exemplu de cum se simte sau cum se folosește cu adevărat curajul. În fața fricilor, de obicei, ne transformăm în copii mici care încearcă să se comporte ca adulții pe care i-au avut ca și exemple. Interacțiunea cu natura, animalele, plantele și vremea în general, ne ajută să ne dezvoltăm instinctele, curajul și să înțelegem fricile într-un alt mod, dezvoltând responsabilitate, atenție, conexiune, empatie. Cum majoritatea dintre noi nu am trăit în natură, sau într-un mediu natural echilibrat cu faună și floră, mai ales în primii 7 ani, am dezvoltat altfel instinctele și avem destul de multe dificultăți în ceea ce ține de atenție, administrarea fricilor și confruntarea schimbărilor bruște.

Frica ne spune că ceva are nevoie să se schimbe și poate fi foarte brusc, rapid și tăios, iar toate acestea generează o stare de nesiguranță în noi. Acea nesiguranță este de fapt o stare de necesitate de mișcare, de a schimba ceva din mediul nostru sau ceva din noi. În mare parte, putem avea o aversiune față de schimbare și mișcare, datorită dependenței dezvoltate față de siguranță. Această dependență de siguranță ne poate face să fim paralizați și să ne luptăm foarte puternic cu schimbările ce vin spre noi.

Gândiți-vă ce s-ar întâmpla dacă am avea atâtea probleme în cap și ne-am gândi la tot felul de chestii în timp ce pământul se mișcă de sub picioare și alunecăm într-o groapă ? La ce e bună analiza și comparația în acele momente ? Atunci avem nevoie de super atenție, pentru a ne prinde instinctiv de ceva, de o ramură de copac de exemplu. Toate aceste întâmplări simple, ne dezvoltă abilitatea de a ne folosi corpul nostru și cultivă stabilitatea mentală de care avem nevoie în orice altă problemă.

Capacitatea noastră de a administra stările de frică a scăzut cu cât ne-am depărtat de mediul natural, iar capacitatea mentală și emoțională de a înțelege fricile s-a aplatizat, începând să vedem frica precum o stare fără sens. Putem să redobândim acea înțelegere prin cultivarea conexiunii cu corpul nostru și creșterea în conștiință, atenție și cunoștințe.

Acest curs poate fi urmat de orice ființă ce dorește să se apropie și să cunoască mai bine frica și astfel să se cunoască mai bine pe sine. Cursul conține elemente de contemplare, explorare și înțelegere, alături de unelte simplu de aplicat.

Conținut Curs

Desfășoară Tot

1 recenzie pentru Curs: Față în față cu Frica

 1. Bajdechi Nicu-Puiu (proprietar verificat)

  Mulțumesc pentru acest spațiu creat și pentru acest curs, Față în față cu frica, un prilej de a-mi recunoaște și explora fricile. Care frici? Eu nu am frici, sunt puternic, am văzut atâtea, prin câte am trecut eu! Tocmai de-aia! Sinele fals și frica de a avea frică ascundeau la mine frici importante, însă pe care tindeam să le neg, să le ascund de mine. Procesul meu continuă, sunt în desfășurarea acestui curs minuțios organizat și pentru care este necesar să fii motivat să accesezi fiecare exercițiu, să faci munca ta cu tine. Voi reveni cu împărtășiri la finalizarea acestei clase minunate. Felicitări,Celeste, pentru această creație și te încurajez să o deschizi mai mult spre public, poate prin ținerea ei on-line pe zoom sau altă modalitate care să ofere posibilitatea lucrului cu grupul.
  Mulțumesc cu recunoștință,
  Nicu-Puiu

  • Celeste

   Mulțumesc foarte mult pentru sugestii, am să mă gândesc la ele cu atenție 💝

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.

Shopping Cart
Scroll to Top