Toxicologia produselor din carne

toxicologia produselor din carne
foto liberă distribuție / pixabay.com

Substanțele toxice din produsul numit "carne" apar încă înaintea momentului obținerii acesteia ("sacrificiul animalului"), prin deosebit de toxicele substanțe eliminate de animal în momentele premergătoare morții.

De asemenea, primul proces declanșat imediat după "sacrificarea" animalului ( în fapt, o ucidere mai elegantă, catalogata în specia umana drept crimă) poarta numele de rigiditate musculară. Acest produs este luat ca atare din magazin, uitând că a făcut parte dintr-un corp palpitând de viață puțin mai devreme, dar ajuns pe masă din cauza unei nevoi de proteine absolut irelevantă.

Uciderea cu cruzime este cu totul altceva față de vânătoarea unui animal aflat în mediul său natural. Dacă o nevoie de a te hrăni cu carne de animal este singura soluție, cum se întâmplă de exemplu în regiunile polare, atunci animalul trebuie respectat și tratat cu considerație. În anumite triburi, se practică vânătoarea și sacrificarea ritualistă, ce ține seama de toate aceste aspecte, mulțumind naturii și sufletului animalului. Când este vânat în mediul să natural, animalul are posibilitatea de a scăpa și mai ales a avut dreptul de necontestat, de aș fi trăit viața în natură, bucurându-se de tot ce aceasta i-a oferit.

Înainte de a ajunge în tigaie, instinctul animalului nu se pierde, animalele nu sunt proaste sau obiecte fără emoții. Agitația și disperarea, frica dinainte de momentul morții sunt extreme (exista și poze făcute cu vite agitate până se văd lacrimi curgând din ochii lor).În acest caz nu ne mai miră cantitatea enormă de adrenalină alături de toxinele numite generic xantine conținute de carnea tranșată. Xantina este o otravă formată în corpul animalului în momentul morții ce nu dispare nici la fierbere, prăjire sau alt procedeu.

Sursele multiple de intoxicare

Astfel primul aspect se referă la depozitări improvizate și neadecvate la timp util și temperatura optima. Acest lucru declanșează fenomene de putrefacție și încingere a cârnii, cu efecte degradante toxice, fapt deseori întâlnit în procesul manipulării preparatelor.

Alt aspect este sângele rămas în carne, pentru ca oricât s-ar face exsangvinarea animalului , nu se poate scoate tot sângele. Sângele rămas în țesuturi favorizează apariția bacteriilor și microorganismelor.

Carnea fiind bogată în nucleoproteine furnizează purine din al căror metabolism rezulta acid uric. Prin acțiunea lor acidifiantă ridică nivelul acidului uric în organism ce favorizează depozitarea lor în țesuturi generând guta și litiaza renală.

Proporția de proteine neabsorbite după ingestia de carne este mare, consumul lor în exces determină constipație și accentuează procesele de putrefacție din colon cu apariția de substanțe nocive pentru întregul organism.

Consumarea de carne irită organismul, provoacă pletora și o creștere excesiva a globulelor albe și roșii, predispune organismul la infecții, abcese, septicemie, erupții, eczeme, hiper-aciditate gastrică etc. Secreția biliară a oamenilor și animalelor carnivore este cu mult mai otrăvitoare decât fierea vegetarienilor.

Chorrin a constatat că în materiile fecale ale oamenilor care se hrănesc cu carne se găsesc 65.000 microbi pe fiecare milimetru cub iar la vegetarieni decât 2000 microbi / milimetru. Un mediu în care sunt prezente aceste bacterii și microbi susține bine viermii intestinali și ale organisme parazite, care se preiau tot din consumul de carne.

Prin pregătirea termica a cârnii rezulta o grămada de compuși toxici și acizi, precum acidul sulfuric.

Dr J.H Kellog a determinat conținutul microbian al diverselor cărnuri, obținând :

CARNEA Microbi de putrefacție / gram
Carne cruda cumpărată din piață 70.000
Aceeași carne după ce este fiarta 25.000
Aceeași carne după ce este fripta 90.000
Carne de peste cruda 870.000
Sardine în conserva 14.000.000
Carne de vaca bine fiarta 25.000.000
Carne extra (nu de porc sau vita) prelucrata 168.000.000
Jambon afumat analizat exact după abator 43.120.000
Același de mai sus, după 24h 750.000.000
Crenvuștii proaspeți 120.000.000
Crenvuștii după 24h 490.000.000
Carne de vaca prăjită 560.000.000
Carne de vaca prăjită după 24h 750.000.000
Carne de porc 650.000.000
Carne de porc după 24h 1.063.000.000
Lista cu referințe articol este închisă, pentru a deschide apasă pe comutatorul alb din dreapta sus.
  1. Tratament pentru alimentația naturala a OM-ului, Dr. Claudiu Paraschiv


Potirul Alchimic

ALĂTURĂ-TE CĂLĂTORIEI MAGICE
Primește noutăți pe e-mail
Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.
Alătură-te grupului de Telegram unde poți primi toate notificările alături de mesaje de ghidare sau inspirație.

Interesat de Explorarea Sinelui ? Descoperă Citirile Tarot…

  • Stilul meu de a citi Folosesc Tarot-ul ca un instrument de claritate, predicție și îndrumare, iar în tot ceea ce fac rolul meu este de mesager. Stilul meu este liric, intuitiv, și este un mix între consiliere pentru dezvoltare personală și o experiență mistică, în funcție și de subiectul citirii. Stilul meu de a citi Tarot combină utilizarea înțelepciunii ce vine din Tarot, Numerologie, Qabalah, [...]
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 314 Articole
Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez descoperirea autenticității sinelui prin conectare corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.